ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ: Ο Δημήτρης Καμμένος

❱❱ Πρώτη φορά η Βουλή των Ελλήνων προχώρησε σε μια συμβολική πράξη συμπαράστασης στην LGBTQI κοινότητα και με απόφαση του προέδρου Νίκου Βούτση φωταγωγήθηκε το Σάββατο για χάρη του Arthens Pride στα χρώματα του ουράνιου τόξου.Αυτή η κίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Καμμένου. «ΟΧΙ στην προσβολή του θεσμού. ΟΧΙ στην προσβολή του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου. Ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου πάνω και με μέσον τον ναό της δημοκρατίας» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και απορούμε τι είναι τελικά αυτό που τον χάλασε περισσότερο. Η ίδια η φωταγώγηση του μνημείου ή η διαφορετικότητα, που είναι και η βασική αρχή του Arthens Pride;

Οχι τίποτε άλλο, για να μπορέσουμε έτσι να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο τις δηλώσεις του, που μια ομοφοβική τάση την κρύβουν, πώς να το κάνουμε…

Από την άλλη, είναι σχεδόν ειρωνικό -ή, καλύτερα, για γέλια- όταν ακούγεται, ιδιαίτερα από στόμα σημερινού πολιτικού, αυτό που επίσης δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα: «Να μην προσβάλλουμε τον ναό της δημοκρατίας και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Χύθηκε πολύ αίμα για όλους εμάς εδώ σήμερα και για τη δημοκρατία».

Αδειες τσέπες

Ολα αυτά, κ. Καμμένε, θα έπρεπε να τα είχατε αναφέρει και μέσα στη Βουλή, και συγκεκριμένα σε κάθε συνεδρίαση ή, ακόμα καλύτερα, τις ημέρες εκείνες του 2017 που η κυβέρνησή σας ΣΥΡΙΖA – ΑΝ.ΕΛ. υπερψήφιζε το 4ο Μνημόνιο, το οποίο έγινε και αυτό αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας.

Το Μνημόνιο που επηρέασε τις ζωές περισσότερων από 1.000.000 συνταξιούχων, οι οποίοι είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται, ενώ από τις αυξημένες εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες είδαν τις τσέπες τους να αδειάζουν. Με άλλα λόγια, κ. Καμμένε, το αίμα δεν χύθηκε μια φορά και έναν καιρό σ’ αυτή τη χώρα, αλλά εξακολουθεί δυστυχώς να χύνεται, και μάλιστα καθημερινά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ