ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Η Κατερίνα Παπανάτσιου

❱❱ Την ώρα που τρέμει το φυλλοκάρδι των ιδιοκτητών ακινήτων για το ύψος του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν, όπως θα διαμορφωθεί από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες…… έρχεται η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να θριαμβολογήσει μιλώντας για θεαματικά αποτελέσματα στη… συγκράτηση του φόρου!

Ο φόρος, που η κατάργησή του ως «παράλογου» ήταν η σημαία των κυβερνώντων και ο οποίος αδιάκοπα από τη θέσπισή του τσεκουρώνει αδιακρίτως την ιδιοκτησία, δίνει τη δυνατότητα πλέον και για πανηγυρισμούς στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών! Με καμάρι η κυρία Παπανάτσιου είπε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης: «Αποδείχτηκε ότι ούτε και εδώ υπάρχουν δράκοι. Τα στοιχεία για τις επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ διαψεύδουν όσους μιλούσαν για υπέρμετρες αυξήσεις σε βάρος κοινωνικών ομάδων και λαϊκών περιοχών. Για το 97% των φυσικών προσώπων το ποσό είναι μειωμένο, αμετάβλητο ή ελάχιστο και το ίδιο συμβαίνει για το 91% των νομικών προσώπων».

Παρέθεσε, μάλιστα, σειρά θετικών ρυθμίσεων για τον φόρο που επρόκειτο να καταργηθεί, αλλά δεν μπορεί, γιατί… υπάρχει δέσμευση της χώρας από το 2012, όπως μας ενημέρωσε! Βασικό επιχείρημα της υφυπουργού Οικονομικών για να ασπαστούμε την αισιοδοξία της είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξάνεται στις λεγόμενες «λαϊκές» περιοχές, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα επικείμενα «ραβασάκια». Εχουμε, λοιπόν, λόγο να πανηγυρίζουμε, γιατί, όπως είπε η ίδια στη Βουλή, με τις νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων «το 97% των φορολογούμενων φυσικών προσώπων θα έχει μειωμένη ή αμετάβλητη ή ελάχιστη αύξηση επιβάρυνση».

Το ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στις κάλπες με την προσδοκία της απαλλαγής ή της κατάργησης είναι προφανώς για την υφυπουργό… μακρινή ανάμνηση, καθώς ο ΕΝΦΙΑ ήρθε για να μείνει και, αν μένει ως έχει, είναι λόγος για να καμαρώνει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ