Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ,...

Αν ο Κώστας Νικούλι ήταν ποδοσφαιριστής ποιος θα ήταν; Ποιο είναι...

«Τοίχο τοίχο» οι συριζαίοι

❱❱ Ανω κάτω έκανε τη Βουλή η συμφωνία για το Μακεδονικό. Οι συζητήσεις, τα νεύρα και οι αντεγκλήσεις στο περιστύλιο χθες ήταν παραπάνω από την κλίμακα του «καυτού». Από τη 
Βίβιαν Μπενέκου

Οι συριζαίοι, τολμώ να πω, πήγαιναν «τοίχο τοίχο» στη Βουλή και οι αντιπολιτευόμενοι αναζητούσαν γερές συμμαχίες για τους τρόπους αντίδρασης στη λαίλαπα.

«Ο Τσίπρας σκάβει τον λάκκο του Μητσοτάκη, αφού η συμφωνία θα σκάσει στα χέρια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά θα πέσει μέσα τελικά ο ίδιος, καθώς δεν εκτίμησε σωστά το μέγεθος του θέματος» έλεγαν με ένα στόμα στο καφενείο τα βουλευτικά πηγαδάκια.

Η γλώσσα

Το χειρότερο, σύμφωνα με τους βουλευτές, δεν είναι το όνομα, αλλά η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα που παρέδωσε η κυβέρνηση στους Σκοπιανούς.

Πάντως, η συμφωνία είναι γεγονός ότι κλυδωνίζει χοντρά όλα τα κόμματα κι αυτό φαινόταν πολύ έντονα στο Κοινοβούλιο χθες (δείτε Κίνημα Αλλαγής). Σίγουρα θα υπάρξουν προσωπικές τοποθετήσεις ανεξάρτητα από κομματικές πειθαρχίες, ενώ σημαντική θα είναι και η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών, όταν κληθούν να πάρουν θέση.

—-

❱❱ Θα παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας αυτή η Βουλή; Κι όμως… Το Ιδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία οργανώνει και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και αποσκοπεί στη δημιουργική ενημέρωση και στον προβληματισμό τους γύρω από τις Αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας. Οι δραστηριότητες αρχίζουν σήμερα και θα συμμετάσχουν περίπου 100 παιδιά οκτώ σχολείων των περιοχών Κυψέλης, Πατησίων, Πλατείας Αμερικής, Κολιάτσου και Ακαδημίας Πλάτωνος.

—-

Τι πήραν τελικά;

Περί ανταλλαγμάτων ο λόγος! «Με τι αντάλλαγμα έδωσαν το όνομα;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, όπως και ακόμη πολλοί βουλευτές. «Το σκέφτηκαν καλά κι αναγνωρίζουν έναν σλαβικό λαό ως Μακεδόνες κι ένα βουλγαρικό ιδίωμα ως μακεδονική γλώσσα; Αναρωτήθηκαν σε ποιο κράτος δίνουν δικαίωμα βέτο μέσα σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ;» μας λέει ο Γιάννης Σαρίδης και συμπληρώνει: «Διάβασαν Ιστορία για να φοβηθούν, πως σε 12 μήνες ή 12 χρόνια το μελάνι της συμφωνίας θα ‘χει ξεθυμάνει κι ίσως αποτελέσει νομικίστικο κάλυμμα για άγρια πράγματα; Ρωτάω πολλά, ένα όμως δεν θα ζητήσω να μάθω: Ποιο αντάλλαγμα παίρνει η Ελλάδα».

—-

❱❱ «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» στην… τούρτα με την οποία συνεργάτες και αντιδήμαρχοι ευχήθηκαν χθες χρόνια πολλά στον Γιάννη Μπουτάρη, που έγινε 76 ετών!

35303845 10156490942476602 2363679064591433728 n

Αργά χθες το μεσημέρι, ενώ είχε ολοκληρωθεί το πρωινό πρόγραμμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, «μπούκαραν» στο γραφείο του οι συνεργάτες του κρατώντας την όλο σοκολάτα τούρτα σε σχήμα καραβιού με πειρατική σημαία, ένα μπλε κεράκι και ένα ταμπελάκι με την ευχή «όρτσα τα πανιά και βίρα τις άγκυρες»!

Τους συνόδευσε ένα μέλος της φιλαρμονικής του δήμου τους παίζοντας στο σαξόφωνο το «Happy Birthday»!

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...