Βγήκαν «μαχαίρια» για το Σκοπιανό στο υπό διάλυση ΚΙΝ.ΑΛ.

❱❱ Το Κίνημα Αλλαγής, που είναι έτσι κι αλλιώς ετοιμόρροπο, πνέει τα λοίσθια λόγω Σκοπιανού! Την ώρα που η Φώφη Γεννηματά απορρίπτει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια, όλοι οι άλλοι επικεφαλής συλλογικοτήτων και παρατάξεων του ΚΙΝ.ΑΛ. στηρίζουν τη συμφωνία.

Το διαζύγιο με το Ποτάμι μοιάζει δεδομένο, αν και αποφεύχθηκε χθες λόγω της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ. Πέραν της διαφορετικής στάσης της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με ζητούμενο την κοινή συνισταμένη στο Σκοπιανό ήταν ενδεικτική τού ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Η κυρία Γεννηματά ήταν η μόνη που είπε ξεκάθαρα «όχι» στη συμφωνία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης την υποστήριξε ένθερμα, ενώ οι Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Καμίνης υποστήριξαν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, καθένας με διαφορετικά επιχειρήματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε από το Στρασβούργο την άποψη ότι απαιτείται μετριοπάθεια για να μην υπάρξει ταύτιση με την κυβέρνηση ή με τη Ν.Δ.

Η Φώφη Γεννηματά θέλησε να κινηθεί στην «πατριωτική γραμμή» για να συσπειρώσει τον κόσμο του Κέντρου, όπως την προέτρεψαν από τη Χ. Τρικούπη, «ρίχνοντας» μάλιστα την πρόταση να ζητήσει δημοψήφισμα και κομματική πειθαρχία. Οι προτάσεις αυτές απορρίφθηκαν κατηγορηματικά, με τον Σ. Θεοδωράκη να λέει «να μην παριστάνουμε τους δεξιούς» και τον Γ. Παπανδρέου να τον στηρίζει, λέγοντας «πώς μπορείς να ζητάς από τον Σ. Θεοδωράκη να εκφράσει τη δική σου άποψη;».

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ταραχώδης συνεδρίαση, κατά την οποία η κυρία Γεννηματά επικαλέστηκε το ότι είναι εκλεγμένη αρχηγός, φαίνεται πως κατέληξε με τη φράση της «φοβάμαι ότι είναι η τελευταία μας συνάντηση…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...

Φαίη Σκορδά – Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι πριν από τον γάμο

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται πως διανύει μια ήρεμη και...

Αφροδίτη Γραμμέλη: Χέρι χέρι με τον νέο της σύντροφο – Το τρυφερό στιγμιότυπο

Μια όμορφη περίοδο φαίνεται πως διανύει στην προσωπική της...

Μυρτώ Αλικάκη για τους γονείς της: «Θα κλείσω τα 54 και δεν έχω καταφέρει να τους καταλάβω»

Η Μυρτώ Αλικάκη παραχώρησε μια προσωπική συνέντευξη στο περιοδικό...