Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025

Τρίο της επιτυχίας με «Πατρόν» και «Ντέρτι»

Αυτή την περίοδο ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος  και οι...

Οι άλλοτε κολλητοί Καινούργιου και Κοκλώνης «χώρισαν» και διαδικτυακά

Κατερίνα Καινούργιου VS Νίκος Κοκλώνης! Εκαναν... unfollow ο ένας...

Νέος κύκλος «GNTM» με Τάμτα και Μαγγίρα σε ρόλους-κλειδί

Σε ρόλους-κλειδί θα δούμε από τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Πέτρος Πέλκας: «Το δικό μας βραβείο είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου»

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, λίγο πριν από...

«Πόλεμος» • Συμφωνία με αίμα και δάκρυα

❱❱ Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και ΜΑΤ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πισοδέρι για τη νέα ονομασία των Σκοπίων Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Πολεμικό κλίμα επικράτησε χθες στο μικρό χωριό Πισοδέρι του Δήμου Πρεσπών, όπου η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική από νωρίς το πρωί της Κυριακής, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα έδωσαν ραντεβού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υπογραφή της συμφωνίας Αθήνας – Σκοπίων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Σε ολόκληρη την περιοχή ξέσπασαν άγριες μάχες σώμα με σώμα, με ρίψη αντικειμένων και εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης από τους άνδρες των ΜΑΤ, ακόμη και σε βάρος γυναικών και μικρών παιδιών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 αστυνομικοί και πολίτες.

Εκατοντάδες πούλμαν, αλλά και Ι.Χ. με 10.000 διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας έφτασαν λίγο μετά τις 10.30 στην πλαγιά πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας, στο Πισοδέρι. Λίγη ώρα αργότερα, κρατώντας γαλανόλευκες και μαύρες σημαίες, επιχείρησαν να πάνε στους Ψαράδες, όπου γινόταν η τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, παρουσία και των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Ωστόσο, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν σε κάποιο σημείο της πορείας έπεσαν πάνω στον φραγμό των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές «απάντησαν» με πέτρες, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στην πλαγιά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα από τα δεκάδες δακρυγόνα να γίνει αποπνικτική.

Η ένταση εκτονώθηκε τελικά γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι, όμως -σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση- τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί και επτά διαδηλωτές, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός αυτών που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση χημικών.

Επεισόδια

Οσο ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια, στο χωριό Ψαράδες έμπαιναν οι υπογραφές για τη νέα ονομασία των Σκοπίων. Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης, που δεν έμειναν ασχολίαστα, καταγράφονται η καλή διάθεση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος ευχήθηκε στον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για τα 78α γενέθλιά του, τραγουδώντας το… «Happy birthday», και η selfie του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ μέσα στο σκάφος που τον μετέφερε στον χώρο της εκδήλωσης.

Την ίδια ώρα στους Ψαράδες και στον Λαιμό Φλώρινας οι καμπάνες στις εκκλησίες χτυπούσαν πένθιμα σε ένδειξη θλίψης για την υπογραφή της συμφωνίας.

Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Ενα ιδιαίτερο και συνάμα… συμβολικό δώρο έκανε ο Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα για την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες για το ονοματολογικό. Τη στιγμή που οι δύο αντιπροσωπίες έπαιρναν θέση για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έβγαλε την μπορντό γραβάτα που φορούσε και τη χάρισε στον Ελληνα ομόλογό του, ο οποίος ξέσπασε σε γέλια! Ωστόσο, το στιγμιότυπο είχε και συνέχεια, καθώς μετά το τέλος της φωτογράφισης ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Διεύρυνσης της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα, του ζήτησε τη γραβάτα και του την έκανε… ποσέτ (μαντίλι για την τσέπη του σακακιού)!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εβελίνα Παπούλια – Αφροδίτη Λιάντου: Οι βουτιές με τους συντρόφους τους και άλλους ηθοποιούς

Η Εβελίνα Παπούλια τα τελευταία χρόνια είναι ευτυχισμένη στο πλευρό του συντρόφου της, Σταύρου.

Ανέβασε στα ύψη τη θερμοκρασία 50χρονη Ελληνίδα πρωταγωνίστρια ποζάροντας με μπικίνι

Μας τρέλανε Ελληνίδα πρωταγωνίστρια με τη φωτογραφία που πόσταρε να ποζάρει στα 50 της με μπικίνι.

Το δημόσιο σχόλιο της Μαρίας Κορινθίου στον σύντροφό της: «Όμορφέ μου άντρα, υπέροχε»

Η Μαρία Κορινθίου είναι ερωτευμένη και δεν το κρύβει!...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Από την κόλαση στο όνειρο

Ηταν κάποτε μια Ζωζώ που έζησε φωτιές, έρωτες και...

Πέτρος Φιλιππίδης: Άστεγος και σε απόγνωση μετά την πυρκαγιά στο σπίτι του

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την καταδίκη του στο Μικτό...

Ελληνίδες στο σόου των Dolce & Gabbana

Η αιώνια πόλη φιλοξένησε ακόμα μία φορά μια από τις πιο λαμπρές στιγμές της υψηλής ραπτικής, συγκεντρώνοντας τις πιο κομψές γυναίκες

Επέτειο 10 χρόνων γάμου γιόρτασε γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος

Δέκα χρόνια γάμου συμπλήρωσε γνωστή δημοσιογράφος και μοιράστηκε δημόσια μια φωτογραφία από την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής της.
spot_img
spot_img