Η μάχη του… νερού

❱❱ Η υπογραφή της σύμβασης ΕΥΔΑΠ – Δημοσίου και οι αυξήσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών«Τα μάζεψαν» η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών για τη σύμβαση με το Δημόσιο, η οποία προέβλεπε ότι η επιχείρηση θα πλήρωνε 44.000.000 ευρώ ετησίως για το ακατέργαστο νερό, μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Μανώλη Αγγελάκη.

Ενα τέτοιο ετήσιο τίμημα, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελάκης, θα οδηγούσε την ΕΥΔΑΠ «με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευση» και σε μεγάλες αυξήσεις τιμολογίων.

Τώρα κυκλοφορεί ότι το ετήσιο τίμημα για το ακατέργαστο νερό θα είναι πολύ χαμηλότερο από τα 44.000.000 ευρώ και ακούγονται νούμερα κάτω των 20.000.000 ευρώ, που σε κάθε περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μέσω αυξήσεων στα τιμολόγια.

Η υπογραφή της σύμβασης ΕΥΔΑΠ – Δημοσίου εμφανιζόταν ως προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, αλλά μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος πήγε πίσω. Η διοίκηση ρωτήθηκε στην προχθεσινή γενική συνέλευση από μικρομετόχους που θεωρούν ότι θα εξανεμιστούν τα κέρδη της αν πληρώσει τα 44.000.000 ευρώ και θα χάσει πελάτες. Απάντησε ότι συζητά με το υπουργείο να μειωθεί το ετήσιο τίμημα, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το ύψος του.

Κατάρρευση

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. είχε καταγγείλει ότι η σύμβαση με το Δημόσιο είχε τεθεί «με συνοπτικές διαδικασίες» προς συζήτηση στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και τόνιζε: «Σε περίπτωση που εγκριθεί, τότε η ΕΥΔΑΠ κινδυνεύει να μετατραπεί άμεσα από υγιής και κερδοφόρα εταιρία σε ζημιογόνα και δυνάμει χρεοκοπημένη, αφού η πληρωμή ενός τέτοιου ποσού κάθε χρόνο θα αποστραγγίσει τα αποθεματικά της και θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευση. Είναι βέβαιο ότι το εν λόγω υπέρογκο ποσό θα μετακυλιστεί στους πολίτες καταναλωτές, οι οποίοι θα επωμιστούν ακόμα ένα δυσβάσταχτο βάρος από την κυβέρνηση, που μόνο στόχο έχει την οικονομική εξαθλίωση της εταιρίας αλλά και την απαξίωσή της στα μάτια των καταναλωτών, τους οποίους υπηρετεί με σεβασμό πιστά τόσα χρόνια».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ