Εξι μηνιάτικα στην Εφορία!

❱❱ Μελέτη-σοκ από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών δείχνει πού πάνε τα χρήματα του Ελληνα εργαζομένουΤις 198 από τις 365 ημέρες του χρόνου ο μέσος Ελληνας δουλεύει για την… Εφορία, καθώς τα χρήματα που βγάζει έως τις 18 Ιουλίου πηγαίνουν αποκλειστικά σε φόρους και εισφορές! 

Μάλιστα, ειδικά φέτος, οι Ελληνες θα χρειαστεί να δουλέψουν 12 ημέρες περισσότερο για την Εφορία, παρά την αισιόδοξη πρόβλεψη του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5%, καθώς η αντίστοιχη ημέρα ήταν πέρυσι την 6η Ιουλίου!

Αυτά αποκαλύπτει η μελέτη για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας που εκπονεί κάθε χρόνο το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ). Τα βασικά ευρήματα της μελέτης για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2018 είναι τα εξής:

■ Σύμφωνα με τους στόχους του Προϋπολογισμού του 2018, η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας θα είναι φέτος η 18η Ιουλίου. Οι φορολογούμενοι θα εργαστούν φέτος 12 ημέρες παραπάνω για το κράτος, παρά την αισιόδοξη πρόβλεψη του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5% το 2018.

■ Το 2018 θα δουλέψουμε 50 ημέρες για άμεσους φόρους, 67 για έμμεσους και 81 για κοινωνικές εισφορές.

■ Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας συνεχίζει να έρχεται κάθε χρόνο και αργότερα, απορροφώντας όλο και μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων που παράγουν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες. Το 2018 θα εργαστούμε 50 ολόκληρες ημέρες παραπάνω για το κράτος απ’ ό,τι το 2009, αν η
κυβέρνηση πετύχει τους στόχους της.

■ Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας του 2017 ήταν η 6η Ιουλίου.

■ Η κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο είσπραξης φόρων και εισφορών που είχε θέσει στον Προϋπολογισμό του 2017. Στον Προϋπολογισμό του 2018 προβλέπει την επιπλέον αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 3,4%, των άμεσων φόρων κατά 1,6% και των καθαρών κοινωνικών εισφορών κατά 4,9% σε σχέση με όσα προϋπολόγιζε πέρυσι.

■ Η φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων είναι αντίστοιχη με αυτή των Γερμανών και μεγαλύτερη από αυτή των Σουηδών, των Φινλανδών και των Ιταλών. Ταυτόχρονα, η ικανοποίηση των Ελλήνων από τις κρατικά παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας καθώς και από τη Δικαιοσύνη είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ