Ξανά στα θρανία για το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

❱❱ Αλλαγές στους όρους χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος καταβολής του. Το ύψος του ΚΕΑ θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται από 200 έως 900 ευρώ αλλά οι δικαιούχοι, εφόσον δεν έχουν ολοκληρώσει την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, θα κληθούν να καθίσουν ξανά στα θρανία και να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν απολυτήριο δημοτικού.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι μονοπρόσωπα, πολυπρόσωπα νοικοκυριά και πλέον άστεγοι. Το ποσό για κάθε νοικοκυριό, ανά μήνα, ορίζεται ως εξής:
•Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό 200 ευρώ,
•για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ και
• για κάθε ανήλικο μέλος προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ.

Το ανώτατο όριο του ΚΕΑ, το οποίο αποδίδεται από τον ΟΠΕΚΑ, φτάνει στα 900 ευρώ μηνιαίως.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, από την 1η Αυγούστου 2018, θα πρέπει, εφόσον μπορούν να εργαστούν, να εγγράφονται στο μητρώο του ΟΑΕΔ, να ανανεώνουν την κατάσταση ανεργίας και να αποδέχονται κάθε προτεινόμενη θέση εργασίας ή συμμετοχή σε δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης.
Ειδικά οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, από την 1η Νοεμβρίου, θα υποχρεούνται κατόπιν ειδοποίησης είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή σε εσπερινά γυμνάσια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ