Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Με δυο κινήσεις

❱❱ Η διαδικασία που θα ακολουθείται, στην αδήλωτη απασχόληση, για να διαγράφονται οφειλές σε ασφαλιστικά ταμείαΜε μια αίτηση και με την έγκριση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας θα μπορούν να διαγράφονται οφειλές «εύλογης αμφιβολίας» εξαιτίας παράλληλης ασφάλισης σε δύο ή και περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου για την αδήλωτη απασχόληση.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε η υπουργός Εφη Αχτσιόγλου, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, η ρύθμιση είναι γενική και δεν θεσπίζεται ένας κανόνας λόγω της πολύ μεγάλης περιπτωσιολογίας.
«Μπορεί να υπάρχει δικαστική απόφαση που να δικαιώνει τον ασφαλισμένο, αλλά ο νόμος να λέει κάτι άλλο, μπορεί να υπάρχουν δύο συγκρουόμενες δικαστικές αποφάσεις, μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση, αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος δεν γνώριζε πως πρέπει να πληρώσει και σε δεύτερο ταμείο, ή μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος είχε κλείσει τα βιβλία του και δεν θα έπρεπε να χρεώνεται» ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου.

Αίτηση

Κάθε ασφαλισμένος που έχει χρέη «εύλογης αμφιβολίας» προς Ταμεία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα δύναται να υποβάλλει αίτηση στην οποία θα επεξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι δεν έχει καμία οφειλή λόγω διπλής ασφάλισης. Επί του περιεχομένου της θα γνωμοδοτούν τα μέλη του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης. Τον τελικό λόγο θα έχει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας, ο οποίος θα εκδίδει υπουργική απόφαση στην οποία θα ομαδοποιεί τις περιπτώσεις που θα επέρχεται διαγραφή οφειλών «εύλογης αμφιβολίας».

Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου, με την υπουργική απόφαση θα καθορίζονται κάθε φορά οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να εξαιρεθεί η εξεταζόμενη κατηγορία ασφαλισμένων από την ασφάλιση και κατ’ επέκταση να απαλλαγεί από οφειλές, τόκους, προσαυξήσεις, τέλη ή άλλες επιβαρύνσεις.

Με βάση τις επεξηγήσεις της, η ρύθμιση αυτή αφορά κυρίως δημοσιογράφους παλιούς ασφαλισμένους (για πρώτη φορά έως το 1992) στο τέως ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι οποίοι είχαν μπλοκάκι για δευτερεύουσες δημοσιογραφικές εργασίες και ο ΟΑΕΕ ζήτησε αναδρομικά ποσά, νέους ασφαλισμένους (για πρώτη φορά από το 1993 και μετά) στο ΙΚΑ με ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών, ασφαλισμένους στον τέως ΟΓΑ με απαλλακτικές βεβαιώσεις από τον ΟΑΕΕ, λόγω δραστηριότητάς τους σε μικρούς δήμους με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...