«Ναι» σε 633.023 αιτήσεις

❱❱ Εγκρίθηκε το 87,1% για το επίδομα παιδιού! Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς που έχουν χάσει τις προθεσμίεςΣτις 633.023 έφτασε ο αριθμός των αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού που έχουν εγκριθεί από το σύνολο των συνολικά 727.174 που υποβλήθηκαν στη σχετική εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. 

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την ΗΔΙΚΑ δείχνουν ότι το 90,8% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι ολοκληρωμένο σε τελικό στάδιο, με συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Από αυτές έχει ήδη εγκριθεί το 87,1%, ενώ το 3,7% έχει απορριφθεί. Από τις υπόλοιπες 9,2% που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, ένα ποσοστό 24% χρειάζεται συμπληρωματικά στοιχεία για το παιδί.
Για το 12% των περιπτώσεων δεν υπάρχει καταχωρημένος ΑΦΜ στο μητρώο ΑΜΚΑ (ηλικία τέκνου >18), για 5% δεν προκύπτει μόνιμη διαμονή στην πενταετία, ενώ για 8% εκκρεμούν η υποβολή και η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Το συνολικό μηνιαίο ποσό των εγκεκριμένων ως σήμερα αιτήσεων αγγίζει τα 63.649.600 ευρώ και το μέσο μηνιαίο ποσό ανά αίτηση τα 100,55 ευρώ. Συνολικά έχουν υποβληθεί έως σήμερα 660.114 αιτήσεις, εγκρίθηκαν ήδη 633.023 και απορρίφθηκαν 27.091.

Οι δόσεις

Οι γονείς, αφού προηγουμένως θα έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, θα πρέπει να έχουν υποβάλει αιτήσεις έως τις 20 Ιουνίου προκειμένου να εισπράξουν κανονικά τη δεύτερη δόση. Αν δεν έχουν προλάβει τη συγκεκριμένη προθεσμία, τότε το νέο χρονικό περιθώριο θα είναι η 20ή Ιουλίου και όσοι έχουν υποβάλει δήλωση ως τότε θα μπορούν να εισπράξουν την τρίτη δόση του επιδόματος τέκνων, η οποία θα καταβληθεί στο χρονικό διάστημα από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου.

Για να υποβάλουν την αίτηση οι δικαιούχοι επιδόματος τέκνων θα πρέπει να μπουν στη σελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) ή στη σελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και, αφού υποβάλουν το Ε1 για το 2017, θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ και να δηλώσουν τη συγκατάθεσή τους στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσουν στην ειδική φόρμα την οικογενειακή τους κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να συμπληρώσουν και τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου, πατώντας στη συνέχεια «συναίνεση» για την έναρξη υποβολής του Α21.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ