Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Σήμερα η κηδεία των αδερφών που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη!

Σήμερα το μεσημέρι θα παιχτεί η τελευταία πράξη του...

Ελμίνα Κοπελούζου: Birthday party με σύνθημα «I love you» και live την...

Πάρτι-έκπληξη οργάνωσε η επιχειρηματίας Ελμίνα Κοπελούζου, μέτοχος της Gastrade,...

Δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης στο Εφετείο για το τροχαίο του

Βγήκε η απόφαση για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη....

Σίσσυ Χρηστίδου: «Όταν έφυγε η μαμά μου, κάναμε πολλή ώρα να φωνάξουμε...

Η Σίσσυ Χρηστίδου καλεσμένη της εκπομπής «Ελένη» μίλησε για...

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Στο σπίτι αρχηγός είναι η σύζυγός μου

❱❱ Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης εξηγεί πως κρατιέται εδώ και χρόνια ο γάμος του 
❱❱ Το ευρωπαικό ταξίδι, η αγάπη για την Κρήτη, η κακή συμφωνία για το Σκοπιανό και η πεποίθεσή του ότι η Ν.Δ θα κερδίσει τις εκλογέςΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Χωρίς πολιτικό όραμα και με ηγέτες κατώτερους των προσδοκιών είναι η Ευρώπη σήμερα, έτσι όπως τη βλέπει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, που ζει στην καρδιά των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.

Ο Κρητικός πολιτικός, που μιλά ανοιχτά και για όλα σήμερα στην «Espresso», υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι οι «ήττες» του ΣΥΡΙΖΑ είναι νίκες για τη χώρα.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο σπίτι του έχει αρχηγό τη σύζυγό του Γκρατσιέλα και για τον εαυτό του κρατά τον ρόλο του υπαρχηγού, ενώ είναι βέβαιος ότι οι ομορφιές της Κρήτης ξεπερνιούνται μόνο με αυτές τις Εδέμ!

Η συμφωνία για το Μακεδονικό θα φτάσει στο τέλος της ομαλά για τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι αυτή που θα κοστίσει «ήττες»;

Οι «ήττες» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον νίκες για τη χώρα. Φέρνουν πιο κοντά την τελική του ήττα στις εκλογές που έρχονται με μεγάλη πλέον ταχύτητα.

Αλλά η συμφωνία με τα Σκόπια που υπέγραψε χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση ο μεγάλος κυβερνητικός εταίρος είναι μία τεράστια ήττα για τη χώρα. Ενα μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας προσπάθησε να κλείσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων για μικροκομματικά φαντασιακά οφέλη και, αντί να το επιλύσει, άνοιξε νέα ζητήματα. Παραχώρησε αυτό που ήταν αδιανόητο ακόμη και για κάθε προηγούμενη κυβέρνηση, να το βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων. «Μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα». Βάζοντας έτσι ελληνική σφραγίδα νομιμοποίησης στον σκοπιανό αλυτρωτισμό.

Αυτή την κακή συμφωνία εθνικής υποχώρησης Τσίπρα – Κοτζιά, που δίνει στους Σκοπιανούς δικαίωμα ελέγχου και βέτο στα ελληνικά σχολικά βιβλία Ιστορίας και χρήση στην ΑΟΖ της Ελλάδας η Ν.Δ. θα την καταψηφίσει.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την ορθότητα των προσωπικών επιλογών τους, που ήταν πασιφανώς απέναντι στα αισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, χρησιμοποίησαν επιχειρήματα που δεν είχαν τολμήσει όχι να χρησιμοποιήσουν, αλλά ούτε καν να ψελλίσουν 26 χρόνια οι Σκοπιανοί.

Πώς θα προστατευτούν τα προϊόντα με την ένδειξη «Μακεδονία»; Οι ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με τα κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα θα έχουν προβλήματα;

Το άρθρο 1 παράγραφος 3(θ) που αναφέρεται στις εμπορικές ονομασίες, στα σήματα και στις επωνυμίες είναι η επιτομή της προχειρότητας και της βιασύνης για την υπογραφή της συμφωνίας. Γιατί αυτά τα ζητήματα όφειλε η ελληνική κυβέρνηση να τα είχε επιλύσει προτού προχωρήσει στην ολοκλήρωση και την υπογραφή της συμφωνίας.

Και όχι να τα «παραπέμπει στο μέλλον» με αβέβαιη κατάληξη, αναθέτοντάς τα σε μία κοινή επιτροπή αγνώστου συνθέσεως. Με προβληματίζει έντονα η διαφαινόμενη έλλειψη προστασίας των ελληνικών προϊόντων, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών. Εχω πρόσφατα καταθέσει ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γι’ αυτό ακριβώς το θέμα.

Θα ήθελα, όμως, με την ευκαιρία να σημειώσω και κάτι ακόμη: ότι η κυβέρνηση με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες διαχωρίζει από την υλοποίησή της ή μη την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια την επόμενη εβδομάδα με ελληνική έγκριση θα λάβουν πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Θα δημιουργηθούν νομικά τετελεσμένα και πολύ περισσότερο πολιτικά τετελεσμένα. 

Υπάρχει περίπτωση ανάκαμψης της οικονομίας από τον Αύγουστο και μετά;

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει στην πολιτική το έντονο στοιχείο του λαϊκισμού που κρατάει τη χώρα δεμένη στις ιδεοληψίες, στις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις τού χθες. Η ανάκαμψη της οικονομίας δεν έχει χρονικό ορόσημο αλλά πολιτικό και κοινωνικό ορόσημο.

Για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και την παράλληλη θεσμική κρίση θα πρέπει πάνω απ’ όλα να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά τις προκάλεσε. Δυστυχώς, υπάρχει ακόμη ένα τμήμα του ελληνικού λαού που εξακολουθεί να πιστεύει, κακώς, ότι τα Μνημόνια έφεραν την κρίση και όχι η κρίση τα Μνημόνια. Είναι αυτό το τμήμα του ελληνικού λαού που έχει ξεχάσει την ψεύτικη και πλαστή ευμάρεια με δανεικά, την εποχή των ψευδαισθήσεων και του λαϊκισμού.

Αν δεν γυρίσουμε πραγματικά σελίδα, αν δεν προχωρήσουμε μπροστά με το παράδειγμα των γονιών μας που μας πρόσφεραν τα πάντα από το υστέρημά τους, αν δεν εκκινήσουμε αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις, η κρίση θα επανέλθει. Δυστυχώς με χειρότερα αποτελέσματα.

manolis kefalogiannis 2

Τι εμπειρία είναι η ευρωβουλή για σένα, τώρα που ολοκληρώνεται σιγά σιγά η θητεία; Ποια τα συν και ποια τα πλην;

Μία διπλή συνάντηση. Από τη μια, με πολύ καλές προσλαμβάνουσες παραστάσεις από τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές σε πολλά επίπεδα που γνώρισα από κοντά και μπορούμε να τις κάνουμε κτήμα μας και στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό, γιατί κάποιοι άλλοι το έχουν κάνει πριν από εμάς για εμάς.

Από την άλλη, μία στενή επαφή με μία ευρωπαϊκή πραγματικότητα που πια δεν αρέσει. Ούτε σε μένα ούτε ασφαλώς και στους ευρωπαϊκούς λαούς. Μία Ευρώπη χωρίς πολιτικό όραμα, με ηγέτες κατώτερους των προσδοκιών και της νέας εποχής που έρχεται σαρωτική. Μία Ευρώπη γραφειοκρατίας, που δεν τολμά και κάνει δειλά βηματάκια. Μία Ευρώπη χωρίς ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που προσφέρει «πεδίο δόξης λαμπρό» στον λαϊκισμό και στους λαϊκιστές. Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πάθει ό,τι έπαθε ο δεινόσαυρος. Αν δεν εκσυγχρονιστεί, θα εξαφανιστεί. Σε κάθε όμως περίπτωση είναι η Ευρώπη που χάρισε 70 χρόνια ειρήνης και δημοκρατίας στην πολύπαθη ήπειρο μας. Θαυμαστό και ζηλευτό απ’ όλους.

Θα συνεχίσεις εκεί ή σκέφτεσαι να επιστρέψεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο;

Παραφράζοντας την «Ασκητική» του Καζαντζάκη, θα σας πω ότι αγαπώ την Ευθύνη. Πάντα δίπλα στον Ελληνα πολίτη και στην πατρίδα. Τις αποφάσεις για το Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τις πάρουμε στα εκλεγμένα όργανα του κόμματός μας.

Πώς κρίνεις την πορεία της ΝΔ;

Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Προσωπικά πιστεύω και με αυτοδυναμία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και θα προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα και στον Ελληνα πολίτη.

Κάνει καλά ο Καραμανλής που δεν παίρνει θέση στα τεκταινόμενα γενικώς;

Σέβομαι απολύτως τις προσωπικές επιλογές και των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά. Πιστεύω ότι και οι δύο με την πείρα τους και τις γνώσεις τους υπηρέτησαν και υπηρετούν την πατρίδα και την παράταξη, παραμένοντας πάντα πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα.

Ποια η σχέση σου με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τον Παπαδημούλη, για παράδειγμα, και τους υπολοίπους;

Αντίθετα με την εσωτερική διχαστική τακτική που έχει επιλέξει η σημερινή κυβέρνηση, στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος έχουμε πολύ καλή και θετική συνεργασία και τις περισσότερες φορές κοινή γραμμή. Οι ευρωβουλευτές της Ελλάδας είναι υψηλού επιπέδου και έχουν σημαντική επιρροή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ποια τα σχόλια των ξένων για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο;

Οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν τον Τσίπρα ή τον Τσακαλώτο. Γνωρίζουν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος. Στην αρχή, τους έβλεπαν σαν περίεργα πολιτικά όντα που θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα. Τώρα τους βλέπουν τελείως προσαρμοσμένους, έτοιμους να κάνουν οποιονδήποτε συμβιβασμό για να φανούν αρεστοί. Δεν τους έχουν όμως, κατά τη γνώμη μου, καμία εμπιστοσύνη. Περιμένουν με αγωνία μια αξιόπιστη κυβέρνηση με καθαρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, χωρίς ιδεοληψίες, που θα δώσει σταθερότητα και αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.

Ποιο μέρος της Ευρώπης, όπως τη γνώρισες τα χρόνια αυτά, μπορεί να συγκριθεί ή και να ξεπεράσει την ομορφιά του κρητικού τοπίου;

Πέρα από κάθε αμφιβολία, πρώτο μέρος που θα συναντήσεις όπως κατεβαίνεις από τον Παράδεισο είναι η Κρήτη και η Ελλάδα. 

Ξεπερνιούνται οι ομορφιές της Κρήτης;

Απ’ ό,τι φαίνεται μόνο από τις ομορφιές της Εδέμ.

Πώς κρατιέται στο χρόνο ο γάμος; Η Γκρατσιέλα είναι υπεύθυνη γι’ αυτό;

Με βεβαιότητα η Γκρατσιέλα. Η οικογένεια είναι η βάση. Καθένας έχει τον ρόλο του. Υπάρχει ιεραρχία στο σπίτι. Εμένα μου έχουν αναθέσει τον ρόλο του υπαρχηγού γιατί λένε ότι λείπω συνέχεια από το σπίτι.

manolis kefalogiannis 1

Τα παιδιά τι ηλικίες έχουν; Σπουδάζουν;

Ο Κωνσταντίνος σπουδάζει Οικονομικά στην Αθήνα, τελείωσε το πρώτο έτος. Η Ρεγγίνα τελείωσε το λύκειο και έχει γίνει δεκτή για σπουδές στον τομέα της Βιοτεχνολογίας. Ο Αλέξης θα τελειώσει φέτος το γυμνάσιο. Εχει ενδιαφέρον για τον τομέα των επιχειρήσεων.

Πότε υπήρξες αληθινά ευτυχισμένος και πότε πολύ λυπημένος;

Είμαι ευτυχής και γεμάτος από εμπειρίες. Οι καλές και οι δύσκολες στιγμές είναι κομμάτι της ζωής μας. Εύχομαι ο Θεός να μου δίνει υγεία και δύναμη για να μπορέσω να επιστρέψω στην κοινωνία, έστω και κατ’ ελάχιστο, τις χαρές που μου έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Η αγαπημένη σου ομάδα στο Μουντιάλ;

Τώρα που δεν έχουμε Εθνική Ελλάδας, υποστηρίζω την Εθνική Βραζιλίας.

Αν γύριζε ο χρόνος πίσω, τι δεν θα έκανες; Ποιο αρνητικό καταλογίζεις στον εαυτό σου;

Λόγω χαρακτήρα πιστεύω ότι θα έκανα ξανά πολλά από αυτά που έχω κάνει μέχρι σήμερα (ακόμα και τα ίδια λάθη). Τώρα τι αρνητικό καταλογίζω.

Για πολλά χρόνια πίεζα (παραπάνω απ’ όσο έπρεπε και μου επιτρεπόταν) τους ανθρώπους που αγαπώ.

Σε κάθε περίπτωση, κατά Τσόρτσιλ, ελπίζω οι φίλοι μου να μη μου καταλογίζουν ότι έχω «όλα τα προτερήματα που απεχθάνονται, χωρίς κανένα από τα ελαττώματα που θαυμάζουν».

offer

{{-PCOUNT-}}50{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δεν με ενοχλούν τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας που έχω με τη σύντροφό μου»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ μετά το διαζύγιό του...

Η κομψή κυρία που απολαμβάνει τον καφέ της στο Κολωνάκι είναι μαμά γνωστής ηθοποιού

Η σικάτη κυρία που απολαμβάνει τον καφέ της στο...

Παύλος Ορκόπουλος: Δε θα πιστέψετε ποια είναι η σύζυγός του – Έπαιζαν μαζί στο «Παρά Πέντε»

Ο Παύλος Ορκόπουλος είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...

Νέος έρωτας στην σόουμπιζ – Ερωτεύτηκαν στις νυχτερινές πίστες

Νέος έρωτας «έσκασε» στην ελληνική σόουμπιζ στον χώρο του...

Δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης στο Εφετείο για το τροχαίο του

Βγήκε η απόφαση για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη....

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη απαντάει στον Αλέξη Κούγια

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος μίλησε για την...

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης επισκέφθηκε το πατρικό του – Οι συζητήσεις με τη μητέρα του on camera

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης όταν παρουσίαζε την περσινή σεζόν την...