Νέο «τρικ» για πληρωμή ΕΝΦΙΑ σε χρόνο dt

❱❱ Η… καραμπόλα με τις επιστροφές φόρου, τους συμψηφισμούς και το τελικό ραβασάκιΘα πρέπει να ξεχάσουν τις επιστροφές φόρου οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2017 εάν έχουν κάποιο ακίνητο ή αν χρωστούν στην Εφορία, καθώς οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα συμψηφίσουν τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται με τις οφειλές τους από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που θα βεβαιωθούν εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου. 

Με τον τρόπο αυτόν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα εισπράξουν νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο ένα μέρος από τα 3,2 δισ. ευρώ του ΕΝΦΙΑ που θα καταλογίσουν και φέτος σε εκατομμύρια φορολογουμένους. Οι αρμόδιες ΔΟΥ θα συμψηφίσουν τις επιστροφές φόρων εισοδήματος που οφείλουν κανονικά να καταβάλουν εφάπαξ στους φορολογουμένους με τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από τον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες κανονικά θα μπορούν να εξοφληθούν από τους φορολογουμένους σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο του 2019.

Εκκαθαριστικά

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ήδη λάβει ή πρόκειται να λάβουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXISnet πιστωτικά εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος και δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο δικαιούνται κανονικά να εισπράξουν εφάπαξ τις επιστροφές εντός του χρονικού διαστήματος από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο. Ωστόσο, εντός του Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα εκδώσουν ηλεκτρονικά και θα αναρτήσουν στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα TAXISnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ με τα οποία θα βεβαιώσουν τις οφειλές του φόρου αυτού για το 2018.

Ετσι, η υποχρέωση της ΑΑΔΕ να επιστρέψει φόρους με βάση χιλιάδες πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του τρέχοντος οικονομικού έτους θα συμπέσει χρονικά με τη βεβαίωση του ENΦΙΑ του 2018, οπότε με βάση το άρθρο 83 του ΚΕΔΕ θα δοθεί η δυνατότητα αυτεπάγγελτου συμψηφισμού των επιστροφών φόρου με τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΝΦΙΑ, τις οποίες θα χρωστούν οι δικαιούχοι των επιστροφών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ