Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Βασίλης Λεβέντης: Οι αποστάτες βουλευτές το βράδυ των εκλογών θα κλαίνε

❱❱ Η προετοιμασία για τις εκλογές, το Σκοπιανό που θα είναι το βατερλό της κυβέρνησης, και οι απαιτήσεις που έχει από τον Μάριο ΓεωργιάδηΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

«Οσοι έφυγαν από την Ενωση Κεντρώων το βράδυ των εκλογών θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ» λέει στην «Espresso» ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, χαρακτηρίζοντας τους πρώην βουλευτές του αποστάτες, αχάριστους και εγωιστές, που θα πάρουν την τιμωρία τους από τον ίδιο τον λαό.

Μιλάει για κόμματα-ταβερνεία, που εξυπηρετούν πελάτες και τίποτε άλλο, ενώ θεωρεί ότι το Σκοπιανό θα είναι ένα βατερλό για την κυβέρνηση, που υποτίμησε το θέμα και πήρε αποφάσεις αγνοώντας τους πολιτικούς αρχηγούς και τη Βουλή.

Στην ερώτησή μας αν θα συνεργαζόταν με τη Ν.Δ., κατηγορηματικά δηλώνει ότι εάν το πράξει θα τρίξουν τα κόκαλα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Γεωργίου Μαύρου. Ο γλυκύτατος πρόεδρος Λεβέντης, «όνομα και πράμα», καθώς τον γνωρίσαμε από κοντά, είναι βέβαιος ότι το κόμμα του θα βρίσκεται ενισχυμένο στη νέα Βουλή, αφού οι εκλογικές λίστες του θα περιλαμβάνουν αυτήν τη φορά υποψηφίους σωστά αξιολογημένους, έτσι ώστε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, να αποκλειστούν φαινόμενα προδοσίας!

Στο πλάι του Βασίλη Λεβέντη, που όπως λέει σαγηνεύεται πλέον από το βήμα της Bουλής, στέκεται βράχος η κυρία Αναστασία, η γυναίκα του. Αποκαλύπτει, τέλος, στην «Espresso» ότι ακόμη και τους μάταιους αγώνες του παρελθόντος για να μπει στη Βουλή τούς είχε αγαπήσει.

Τελευταία βλέπουμε στα κανάλια ότι τα στελέχη της Ενωσης Κεντρώων δεν προσκαλούνται. Δέχεστε πόλεμο, κ. πρόεδρε;

«Η Ενωση Κεντρώων είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Από την ερώτησή σας και μόνο προκύπτει ο αποκλεισμός των στελεχών μας από τα ΜΜΕ. Το ότι το ΕΣΡ δεν μας προστατεύει και επιτρέπει την εξόντωση της Ενωσης Κεντρώων φανερώνει ποιο κόμμα φοβούνται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. Ωστόσο, εμείς στην Ενωση Κεντρώων δεν καμπτόμαστε και ευελπιστούμε ότι θα μας στηρίξει η κοινωνία».

Η Ενωση Κεντρώων, που έχει δεχθεί πλήγματα, θα είναι μέσα στην επόμενη Βουλή;

«Η Ενωση Κεντρώων από το μηδέν κατάφερε και πήρε 4% τον Σεπτέμβριο του 2015. Τώρα μαχόμαστε για να είμαστε τρίτο κόμμα στην επόμενη Βουλή. Θεωρούμε ότι έχουμε υπεροχή ιδεών και ότι ο κεντρώος προσανατολισμός μας θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε.

Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα ακραίο, το δε ΠΑΣΟΚ, κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα με τις πελατειακές σχέσεις τα τελευταία 40 χρόνια. Την προεκλογική περίοδο θα πειστεί ο λαός ότι το κόμμα μας έχει τη δύναμη να προσφέρει με φερεγγυότητα το νέο και τίμιο.

Πάντως, εάν λέγοντας πλήγματα εννοείτε ότι αποσκίρτησαν από τις τάξεις μας τρεις βουλευτές, αυτοί θα κλαίνε τη νύχτα των εκλογών. Τους δώσαμε την έδρα με λίστα και έδειξαν αχαριστία. Ο λαός τέτοια παραπτώματα δεν τα συγχωρεί».

Ποιο από τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, το Σκοπιανό ή η υποτιθέμενη έξοδος από τα Μνημόνια και οι συνέπειές της, πιστεύετε ότι θα γίνει καταλύτης εξελίξεων από το φθινόπωρο;

«Αμφότερα αυτά τα δύο θέματα θα πλήξουν την κυβέρνηση και θα μειώσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Οποτε και να γίνουν οι εκλογές η μείωση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τεράστια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει τη Ν.Δ.».

Το Σκοπιανό μήπως τελικά το υπολόγισε λάθος η κυβέρνηση και το υποτίμησε; Γιατί όλοι βλέπουν ότι δύσκολα θα ξεχαστεί. Τι λέτε;

«Σίγουρα η κυβέρνηση το υποτίμησε και, το χειρότερο, πήγε και έβαλε υπογραφή ο Κοτζιάς χωρίς Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και χωρίς έγκριση της Βουλής».

Ετσι όπως παρακολουθείτε τις εξελίξεις, πώς βλέπετε την τελική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές; Θα κρατήσει ποσοστά ισχυρά ή όχι;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με τερτίπια και με συνεχή αλλαγή ατζέντας να κρατήσει δυνάμεις. Ομως, πιστεύουμε ότι η κατάρρευσή του είναι βέβαιη».

vasilis leventis 3

Ποιος είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, έτσι όπως τον γνωρίσατε εσείς;

«Ενας νεαρός που είπε ψέματα για να κερδίσει και εξευτέλισε για πάντα τον χώρο της Αριστεράς, που μέχρι πρότινος, ενώ είχε δογματισμό και ιδεοληψίες, διέθετε ήθος και εντιμότητα».

Η τύχη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποια λέτε ότι θα είναι τελικώς; Η σχέση σας μαζί του ποια είναι; Θα συζητούσατε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ.;

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται τα πάντα για να γίνει πρωθυπουργός. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μείωση φόρων, νέες επενδύσεις. Ομως, η Ν.Δ. κυβέρνησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ πριν από τρία χρόνια και σε όλα αυτά απέτυχε. Συνεπώς, ούτε τώρα παρέχει εγγυήσεις, απλά ψηφοθηρεί.

Με τον Κυριάκο χαιρετιόμαστε, όμως είναι αδύνατον να έχουμε συνεργασία γιατί ανήκει σε οικογένεια που ο πατέρας του αποστάτησε από το Κέντρο και πήγε στη Δεξιά. Θα έτριζαν τα κόκαλα του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γεωργίου Μαύρου, του Γιάννη Ζίγδη αν τυχόν συνεργαζόμασταν μαζί του».

Οι βουλευτές που έφυγαν σας χρέωσαν το γεγονός ότι το κόμμα θεωρείται πολύ αρχηγικό, εσείς υπερσυγκεντρωτικός και η οργάνωσή του δεν είναι καλή. Τι τους απαντάτε; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που έφυγαν;

«Οι βουλευτές που έφυγαν από την Ενωση Κεντρώων διέπραξαν αποστασία, γιατί την έδρα την πήραν με λίστα και με δικούς μου αγώνες 40 ετών. Αυτά που λένε ως δικαιολογίες είναι ανυπόστατα. Απλά έδειξαν αχαριστία και εγωισμό και δεν παρέδωσαν την έδρα. Η τιμωρία τους στις εκλογές θα είναι αμείλικτη».

Πώς ετοιμάζεστε για τις εκλογές; Οι λίστες θα περιλάβουν και «επώνυμα» πρόσωπα αυτήν τη φορά;

«Ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές με σεμνότητα και χωρίς αλαζονεία. Επώνυμοι σίγουρα μας πλησιάζουν, αλλά αυτήν τη φορά θα περάσουμε από σχολαστικό έλεγχο τους υποψηφίους για να αποκλειστούν φαινόμενα προδοσίας».

Πώς αυτοχαρακτηρίζεστε πολιτικά;

«Είμαστε κεντρώοι και επαναστάτες. Πιστεύουμε στο μέτρο και στη λογική. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε άλλο. Πιστεύουμε ότι το μέλλον της Ελλάδος ανήκει στο Κέντρο και ότι οι άλλες ιδεολογίες είναι χρεοκοπημένες. Μια πιο ισχυρή Ενωση Κεντρώων θα είναι καταλύτης αλλαγών και προοπτικής στην επόμενη Βουλή».

Πώς σας φαίνεται η Βουλή τώρα που τη ζείτε από μέσα;

«Τα περισσότερα κόμματα μοιάζουν με ταβερνεία που υιοθετούν δύο πράγματα: Το δίκιο του ταβερνιάρη και το δίκιο της πελατείας. Δηλαδή δεν πρόκειται περί κομμάτων, αλλά περί μηχανισμών υπηρέτησης συμφερόντων. Η Ενωση Κεντρώων έως σήμερα στη Βουλή ψήφισε μόνο την απλή αναλογική, όλα τα άλλα νομοσχέδια τα μαυρίσαμε».

Πίσω από τον άντρα Λεβέντη κρύβεται η σιδηρά κυρία Αναστασία;

«Δίπλα στον Βασίλη Λεβέντη σίγουρα είναι η Αναστασία, η σύζυγός μου, συμπαραστεκόμενη ηθικά, όχι για να διοικεί, όπως νομίζουν ανόητα κάποιοι, αλλά για να μου θυμίζει το χρέος να μην προδώσουμε τον κόσμο».

Ο Μάριος σας ακούει; Είστε ευχαριστημένος από την κοινοβουλευτική πορεία του; Θεωρείτε ότι έχει μέλλον στην πολιτική; Ηρθε για να μείνει;

«Από τον ίδιο τον Μάριο Γεωργιάδη εξαρτάται η πορεία του. Εως τώρα είμαι ευχαριστημένος, απαιτώ όμως πολύ περισσότερα. Εγώ έκανα 40 χρόνια αγώνα για να μπω στη Βουλή, εκείνος μπήκε πιο εύκολα. Αυτό όμως κάνει τον λαό να έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Και με το δίκιο του. Πιστεύω ότι θα ξαναβγεί βουλευτής».

vasilis leventis 2

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες αγάπες σας στη ζωή;

«Στη ζωή έχω αγαπήσει τους αγώνες, ιδιαίτερα τους μάταιους αγώνες που έδινα χωρίς προοπτική να μπω στη Βουλή. Τώρα, όμως, με σαγηνεύει το βήμα της Βουλής και υπόσχομαι στον λαό πολύ καλύτερες και ουσιαστικές ομιλίες, που θα ανεβάσουν το επίπεδο της πολιτικής στον τόπο μας και θα κάνουν τη νεολαία να αγαπήσει ξανά τα κοινά».

Πότε υπήρξατε τελευταία φορά αληθινά ευτυχισμένος και γιατί;

«Σίγουρα η πορεία μου και η είσοδος στη Βουλή μού έδωσαν χαρά. Ομως, τώρα θέλω η Ενωση Κεντρώων να γίνει τρίτο κόμμα, μόνο έτσι θα ξεκινήσει ο δρόμος για πολύ ψηλότερα».

offer

{{-PCOUNT-}}42{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...