Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ο συμβιβασμός με τα Σκόπια θα ισχύσει και στα βιβλία Iστορίας;

❱❱ Το καυτό ερώτημα της Ελενας Ράπτη προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα ΓαβρόγλουΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Μετά τα brands με την ένδειξη «Μακεδονία», ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θα τεθεί σε σχέση με την αναγνώριση των Σκοπίων είναι οι αλλαγές στα βιβλία της Ιστορίας, και αυτό το θίγει πρώτη η βουλευτής Ελενα Ράπτη.
Σε ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ζητεί να πληροφορηθεί τι έχει συμφωνηθεί για τις αλλαγές στα βιβλία.

«Ρωτώ τον υπουργό ποια θα είναι η σύνθεση της επιτροπής που θα αναλάβει αυτό το έργο και εάν οι αναφορές των βιβλίων μας στον Μακεδονικό Αγώνα είναι μέρος της αναθεωρητικής διαδικασίας ή εξαιρούνται;» ρωτάει η Ελενα. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. θίγει επίσης ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αναλογιζόμενη αν, εφόσον η απόφαση της επιτροπής βασιστεί σε «στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα», που πέρα από κάθε αμφιβολία (Βεργίνα, Αμφίπολη κ.λπ.) δείχνουν ότι η μία και μοναδική Μακεδονία είναι στην Ελλάδα, πρόκειται να τεθεί και αυτό υπό αμφισβήτηση στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού. Οι αλλαγές των βιβλίων της Ιστορίας, πάντως, όπως τις θίγει η Ελενα, θα είναι αντικείμενο μεγάλου προβληματισμού και αντίστοιχα μεγάλου προβλήματος. Αλλά τώρα πια, μετά την… απομάκρυνση από το ταμείο, τι περιμένεις, Ελενα;

«Λύγισε» στον πειρασμό

koymoytsakos

❱❱Το ζήλεψε το καλαμπόκι ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., ακομπλεξάριστος και άνετος, στάθηκε μπροστά στην κυρία που έψηνε το μοσχομυριστό καλαμπόκι και είπε να δοκιμάσει κι εκείνος. Αλλωστε, βλέποντάς το του ήρθαν παιδικές αναμνήσεις από τις αλάνες στο Παγκράτι όπου έπαιζε και ύστερα ερχόταν η επιβράβευση ενός ζεστού ψητού καλαμποκιού από τη μαμά. «Δεν μπορούσα να αντισταθώ» μας λέει ο ίδιος. Μόνο που φρόντισε να αγοράσει και για τα δίδυμα αγόρια του καλαμποκάκι υγιεινό!

Δύο Πόντιοι στην Καρδαμύλη

kalenteridis

❱❱Σάββας… επί δύο, για τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη και τον Σάββα Καλεντερίδη, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Πυργόσπιτο του Μούρτζινου, στην πανέμορφη Καρδαμύλη.
Πρόκειται για τον Πύργο του Τρουπάκη Μούρτζινου, σημαντικού καπετάνιου την εποχή της Επανάστασης του 1821. Χτίστηκε το 1807 και αποτελεί έναν αξιόλογο τόπο επίσκεψης. Εκεί, λοιπόν, βρέθηκαν οι δύο Πόντιοι, που φαίνεται ότι είχαν την ίδια εκδρομική σκέψη.
Οι διακοπές των βουλευτών άρχισαν και έτσι ο Σάββας Αναστασιάδης φόρεσε κι αυτός μακό μπλουζάκι και σορτς.

«Dancing with Φωτήλας»

❱❱Tο «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» χόρεψε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιάσων Φωτήλας, ξεσηκώνοντας το… κοινό του, στην παραλία της Λακκόπετρας. Τι; Μόνο οι πασόκοι θα επιδίδονται στον χορό;
Ο Ιάσονας απέδειξε πόσο μάγκες, και δη βαρύμαγκες, μπορούν να είναι, όταν θέλουν, και οι δεξιοί. Ο βουλευτής της Ν.Δ. έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις Ερυθραία Γαία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Λακκόπετρας. Πάνω στο τσακίρ κέφι, λοιπόν, σηκώθηκε και χόρεψε το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», την πασίγνωστη μελωδία του Μάνου Λοΐζου, ενώπιον εκατοντάδων παρευρισκομένων, με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου να του χτυπάει παλαμάκια. Αξιος, Ιάσονα!

(!)

esr 1907 008 cmyk

Στην αγκαλιά της Μαρίνας αποκοιμήθηκε η βαφτιστήρα του ζεύγους Πατούλη. Δυστυχώς για τη μικρούλα δεν μπόρεσε να ακούσει την κεντρική ομιλία που εκείνη τη στιγμή έδινε ο νονός της Γιώργος Πατούλης για το νέο αυτοδιοικητικό του ξεκίνημα στην Αθήνα.
Ο νονός μιλούσε στα Κάτω Πετράλωνα και η μικρούλα κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...