Σειρά μέτρων από Καμμένο για φαντάρους με οικογένειες που επλήγησαν από τις φωτιές

❱❱ Στο Λεκανοπέδιο Αττικής μετατίθενται με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οπλίτες θητείας που υπηρετούν σε μονάδες των παραμεθορίων ή περιοχών της Ελλάδας και προέρχονται από οικογένειες οι οποίες είχαν θύματα ή έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους από τις φονικές φωτιές της ανατολικής Αττικής. Οπως εξήγησε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, αυτό θα συμβαίνει με μια απλή ενημέρωση στους στρατιωτικούς διοικητές των μονάδων που υπηρετούν εκ μέρους των ενδιαφερομένων ή από μέρους των οικογενειών τους σε ειδικό γραφείο, που θα λειτουργήσει από σήμερα στην περιοχή των περιοχών που έχουν πληγεί.

Επίσης, κατόπιν πρότασης της πολιτικής ηγεσίας, οι αρχηγοί των Επιτελείων αποφάσισαν να εγκρίνουν την προσωρινή αναβολή στράτευσης για όλους τους υπόχρεους στράτευσης που διαμένουν στην περιοχή εφόσον το αιτηθούν (έως και έξι μήνες), ενώ χορηγείται και ειδική άδεια στα στελέχη και στους οπλίτες θητείας που θέλουν να βοηθήσουν τους οικείους τους οι οποίοι επλήγησαν.

Πέραν αυτών ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναλάβει οι Ενοπλες Δυνάμεις προκειμένου να συνδράμουν τους πολίτες των πληγεισών περιοχών, ενώ επισήμανε τη λήψη των εικόνων που έχουν λάβει τα UAVs του Στρατού και των συμμαχικών χωρών, όπως επίσης και τις εικόνες οι οποίες θα ληφθούν από δορυφόρους και θα σταλούν στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να αξιολογηθούν για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απέφυγε να μιλήσει για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, επιφυλάχθηκε για τα στοιχεία που θα προκύψουν, αλλά τόνισε ότι εντοπίστηκαν ταυτόχρονα 45 θερμικά σημεία τη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, και αυτό δημιουργεί υποψίες.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ