Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

ΕΝΦΙΑ: Ερχεται μεγαλύτερο χαράτσι για 1.000.000 ιδιοκτήτες

❱❱ Οι μεγάλοι χαμένοι της φετινής εκκαθάρισης του φόρου κατοχής ακινήτων, του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες θα είναι σχεδόν 1.000.000 ιδιοκτήτες. Τα «ραβασάκια» του νέου φόρου θα έχουν αναρτηθεί στο TAXISnet έως τις 31 Αυγούστου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζεται να διεκδικήσει πάνω από 3,2 δισ. ευρώ από τους παραλήπτες σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο του 2019. Ενα εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν ποσά φόρου μεγαλύτερα από πέρυσι, λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών. Μάλιστα, για περισσότερους από 200.000 το ραβασάκι θα γράφει έξτρα φόρο που υπερβαίνει ακόμα και τα 200 ευρώ.

Αυξήσεις

Ο κύριος ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν φέτος όσοι φορολογούμενοι έχουν ακίνητα σε περιοχές όπου καταγράφηκαν σημαντικές μειώσεις αντικειμενικών τιμών και σε «λαϊκές» περιοχές όπου οι αντικειμενικές τιμές ζώνης παρέμειναν αμετάβλητες στα 550 ευρώ ανά τ.μ. και τα 1.050 ευρώ ανά τ.μ. θα είναι μειωμένος από 1,77% έως 34,78%. Αντιθέτως, σε όσες περιοχές οι αντικειμενικές τιμές σημείωσαν άνοδο ο κύριος ΕΝΦΙΑ θα είναι αυξημένος από 3,57% ως 53,33%. Στην πλειονότητα των περιοχών, πάντως, ο κύριος ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος με πέρυσι, καθώς οι αντικειμενικές τιμές με βάση τις οποίες θα υπολογιστεί έχουν μεταβληθεί ελάχιστα (αυξήθηκαν ή μειώθηκαν σε ποσοστά χαμηλότερα του 10%) ή παρέμειναν αμετάβλητες.

Για τους ιδιοκτήτες που πλήρωναν πέρυσι και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο όριο του συγκεκριμένου φόρου αυξήθηκε κατά 50.000 ευρώ, από τα 200.000 στα 250.000 ευρώ. Στην κλίμακα του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, όπως ίσχυε πριν από την αύξηση του αφορολογήτου, εφαρμοζόταν συντελεστής φόρου 0,1% στο κλιμάκιο φορολογητέας αξίας από τα 200.000,01 έως τα 250.000 ευρώ και προέκυπτε φόρος 50 ευρώ. Τώρα, στο κλιμάκιο αυτό αντιστοιχεί μηδενικό ποσό συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, οπότε όσοι φορολογούμενοι κατέχουν αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων εδαφικές εκτάσεις) συνολικής αντικειμενικής αξίας από 200.000,01 έως 250.000 ευρώ δεν θα πληρώσουν φέτος τον συγκεκριμένο φόρο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...