ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Η Λυδία Κονιόρδου

❱❱ «Δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν έγινε αντιληπτό και αυτό ερευνούμε, πώς έγινε και δεν έγινε αντιληπτό»!Και εδώ γελάμε μαζί σας, φυσικά, κυρία Λυδία Κονιόρδου, με τον τρόπο που προσπαθήσατε ως υπουργός Πολιτισμού να υποβιβάσετε, ατυχώς, όσα σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Αν δεν καταλάβατε, οι κυρίες αυτές κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους δεν άπλωσαν τραχανά, αλλά ράντισαν με λάδι, και μάλιστα όχι με οποιοδήποτε, αλλά με baby oil, σπάνια εκθέματα του μουσείου, τα περισσότερα από τα oποία, ευτυχώς δεν υπέστησαν σημαντικές φθορές.

Στην περίπτωση όμως που τα περιέλουζαν ήθελα να ‘ξερα πραγματικά τι θα λέγατε και τι θα κάνατε, κυρία Κονιόρδου. Λυπούμαστε που γενικότερα ως άνθρωπος του πολιτισμού αντιμετωπίζετε έτσι την οποιασδήποτε κλίμακας καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αντί να μας πείτε τι έφταιξε ή τι δεν λειτούργησε σωστά με τους 20 φύλακες, εσείς μας είπατε πως ακόμα το ερευνάτε… Καλά, θα περιμένουμε τις εξηγήσεις. Πάντως θα πρέπει να γνωρίζετε πως ανάμεσα στα «ραντισμένα» αντικείμενα συγκαταλέγονται ψηφιδωτά δάπεδα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στη βασιλική του Ιλισού κατά τα έτη 1916 και 1917, ο άμβωνας του παλαιοχριστιανικού παρεκκλησίου, ο κοπτικός σταυρός.

Θέλετε να γράψουμε κι άλλα (;), γιατί οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Και αυτό το λέμε, κυρία Κονιόρδου, γιατί, αν ο βανδαλισμός συνέβη σε ένα από τα κορυφαία μουσεία της πρωτεύουσας, που είναι να σε πιάνει ρίγος κανονικά, υπολογίστε τι μπορεί να συμβεί σε μνημεία της περιφέρειας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ