Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι πένθιμες καμπάνες χάλασαν το «σόου»

❱❱ Ακυρώθηκαν το επικοινωνιακό τρικ και το διάγγελμα του Τσίπρα με αφορμή το δήθεν τέλος των ΜνημονίωνO πένθιμος ήχος από τις καμπάνες που κάλυπτε όλη την Ιθάκη επισκίασε και μάλιστα με δραματικό τρόπο το «σόου» που επιχείρησε να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας από το πανέμορφο νησί των Επτανήσων με αφορμή το δήθεν τέλος των Μνημονίων. 

Ο ήχος των καμπανών έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις της 21ης Αυγούστου, ακυρώνοντας πλήρως μια «φιέστα» που οργανώθηκε με μοναδικό στόχο την παραγωγή ψευδών εντυπώσεων χάριν επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων.

Ουδείς, άλλωστε, στη χώρα πανηγυρίζει, ύστερα μάλιστα από οκτώ χρόνια ανηλεούς λιτότητας, με την κοινωνία να βρίσκεται σήμερα στα όρια της καταστροφής και την Ελλάδα βαρύτατα τραυματισμένη να συνεχίζει στο διηνεκές υπό ξένο έλεγχο, έρμαιο των χρηματιστικών κέντρων.

Ο κ. Τσίπρας, χωρίς μάλλον να πιστεύει ούτε ο ίδιος στο πανηγυρικό περιεχόμενο του διαγγέλματος που εκφώνησε, επέλεξε να χρησιμοποιήσει φράσεις βαριά φορτισμένες, πολλές από την ελληνική μυθολογία, με ισχυρούς συμβολισμούς και να κάνει υπερβολική χρήση των μεταφορών στον λόγο του, θέλοντας προφανώς να συγκινήσει και να πείσει (ποιους, άραγε;) ότι ξημερώνει μια καλύτερη εποχή για τη χώρα.

Εκτός κάδρου ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η Ιθάκη είναι μόνον η αρχή» είπε χαρακτηριστικά με φόντο το ειδυλλιακό, καταπράσινο τοπίο της Ιθάκης, αφού, όμως, φρόντισε στο διάγγελμά του να εξαιρέσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το κάδρο των ένοχων πολιτικών δυνάμεων που εκτέλεσαν πιστά τις εθνοκτόνες εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ. Είναι ενδεικτικό και συνάμα εντυπωσιακό ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πρώτα πέντε χρόνια της μνημονιακής περιόδου προκειμένου να επιτεθεί στους πολιτικούς αντιπάλους του, αποφεύγοντας, όπως ο διάολος το λιβάνι, να αναφερθεί έστω δεοντολογικά στο τρίτο και φαρμακερό Μνημόνιο, το οποίο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Λουκά Παπαδήμο καθώς και στον Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς πάντως να τους κατονομάσει, μιλώντας για «τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί» και «υπουργούς που έγιναν τραπεζίτες», προκειμένου να περιγράψει τον «ευτελισμό» της δημοκρατίας στα χρόνια των Μνημονίων. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αφήσει αιχμές κατά των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου και των πολλών πρώην συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αποχώρησαν, αρνούμενοι να συμβιβαστούν στην ιδέα ότι η Αριστερά θα υπέγραφε Μνημόνιο.

Αλλαξε το πλήρωμα

«Περάσαμε από κύματα πολλά για να φτάσουμε σήμερα στον προορισμό μας. Το πλήρωμα άλλαξε. Αλλοι φοβήθηκαν τα κύματα, άλλοι προτίμησαν να τα δαμάσουν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος εμμέσως στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον ακολούθησαν στη μνημονιακή διαδρομή του.

Ο πρωθυπουργός έστρεψε παράλληλα τα πυρά του προς τη Ν.Δ. και σε αυτό που στο Μαξίμου ονομάζουν «παλαιό κατεστημένο», χρησιμοποιώντας πάλι μεταφορικό λόγο για να τονίσει ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους».

«Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και τον λαό ξανά στα αμπάρια. Οσοι έφτιαξαν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή τους την Ελλάδα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξουσίας των λίγων. Αυτοί που θέλουν να μπορούν ανενόχλητοι να φοροδιαφεύγουν, να παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, έχοντας τις offshore τους και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας σε μια έμμεση αναφορά στα ηγετικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας.

—-

Επευφημίες αλλά και αποδοκιμασίες από τους κατοίκους: «Είσαι ανεπιθύμητος»

Συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στο Βαθύ της Ιθάκης περίπου στις 11.00 χθες το πρωί, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής. Ο κ. Τσίπρας αρχικά βρέθηκε στο δημαρχείο του νησιού, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, ενώ παρούσα ήταν και η βουλευτής Κεφαλλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Κατά την είσοδό του στο δημαρχείο ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με επευφημίες και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να του σφίξουν το χέρι, με ορισμένους να του φωνάζουν «κράτα, πρόεδρε». Αυτή, όμως, ήταν η μια όψη της υποδοχής, καθώς δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες, με κατοίκους να φωνάζουν «είσαι ανεπιθύμητος». Από κάποιες εκκλησίες δε στο Βαθύ ακούστηκαν να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες, κάτι που προκάλεσε εντύπωση. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία διάφορων έργων στο νησί, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιθάκη.

Ως φοιτητής

Ο Αλέξης Τσίπρας αστειεύτηκε, ρωτώντας τον «όλα αυτά τα έργα έγιναν στο τρίτο Μνημόνιο;» και στη συνέχεια περιέγραψε την πρώτη φορά που επισκέφτηκε το νησί ως φοιτητής: «Η Ιθάκη είναι ένας ιστορικός τόπος και ένας παράδεισος. Εχω πολλά χρόνια να έρθω. Ηρθα φοιτητής με μηχανάκι και μία σκηνή. Είμαι ευτυχής που η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα σημάνει το τέλος μίας σύγχρονης οδύσσειας, για να θυμόμαστε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας». Πρόσθεσε μάλιστα -αρκετά αμετροεπώς- ότι «πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο», ίσως επειδή νόμισε ότι η Ιθάκη χρειαζόταν την παρουσία του για να γίνει γνωστή, ασχέτως αν όλος ο πλανήτης γνωρίζει το νησί ως πατρίδα του πολυμήχανου Οδυσσέα.

Το διάγγελμα είχε μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα σε αλώνι στη θέση Κάστρο με φόντο το καταπράσινο νησί και το αποτέλεσμα άρεσε στον πρωθυπουργό. Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς πήγε, απάντησε: «Βγήκε καλό!»

—-

Μητσοτάκης: «Ακόμη και σήμερα επιμένει να διχάζει τους Ελληνες»

Με μετωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, αναφορές στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και επαναφορά του αιτήματος για εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε με δημόσια παρέμβασή του το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Η νέα παράσταση του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη προκαλεί μόνο θλίψη και οργή. Δεν συνεχίζει μόνο να λέει ψέματα. Ακόμη και σήμερα, που θα έπρεπε να πρυτανεύει η αυτογνωσία και η ενότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, επιμένει να διχάζει τους Ελληνες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα, όπως έκανε το βράδυ της 23ης Ιουλίου. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ακούγαμε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες συνάνθρωποί μας καίγονταν στο Μάτι. Ο κ. Τσίπρας ακόμη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για την πρωτοφανή αυτή τραγωδία, έστω από ντροπή ή φιλότιμο. Ο,τι έκανε με τις φωτιές το επαναλαμβάνει σήμερα με την οικονομία».

«Λωτοφάγοι»

«Γι’ αυτό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «σε μία μόνο φράση μπορώ να συμφωνήσω μαζί του: Οι Ελληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ». Ο συμβολισμός της Ιθάκης, όπως είπε, «είναι ψεύτικος: Δεν φτάσαμε στο τέρμα της διαδρομής. Σήμερα τελειώνει η φτηνή χρηματοδότηση, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα και οι βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας», όπως οι νέες μειώσεις συντάξεων, οι αυξήσεις φόρων και εισφορών, τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και η πολύ αυστηρή επιτήρηση.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε την «ανακούφιση κάποιων Ευρωπαίων αξιωματούχων» στο γεγονός ότι η Ελλάδα «έχει αναλάβει και νέες δεσμεύσεις, χωρίς όμως να ζητάει άλλα δανεικά. Το πρόβλημα πλέον είναι μόνο δικό μας και όχι δικό τους» τόνισε.

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα μέλη της «σημερινής παρέας του Μαξίμου εξαπάτησαν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Γι’ αυτό η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο». Τέλος, εξέπεμψε το αισιόδοξο μήνυμα πως «ενωμένοι, με αλληλεγγύη, με τη δύναμη της αλήθειας και αφήνοντας πίσω τα ψέματα μπορούμε να πάμε επιτέλους την πατρίδα μας μπροστά».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα περιοδεύσει την Παρασκευή στη Ζάκυνθο και τις επόμενες μέρες στη δυτική Μακεδονία, συνεχίζοντας την προσπάθεια προσέγγισης της κοινωνίας.

offer

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...