Μισθός 10.000 € σε ημετέρους του ΑΔΜΗΕ!

❱❱ Η λίστα με τα τρελά μηνιάτικα για τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση της εταιρίας και τα μπλακάουτ που πάνε… σύννεφο!Οι βλάβες στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ πυκνώνουν, όπως έδειξε και το προχθεσινό πολύωρο μπλακάουτ στην Αττική, αλλά οι παχυλοί μισθοί στα κομματικά στελέχη που έχουν τοποθετηθεί στη διοίκηση της εταιρίας πέφτουν κανονικά. Με αφορμή τις συνεχείς βλάβες κυκλοφορεί στους διαδρόμους του ΑΔΜΗΕ η λίστα με τους μισθούς, τις πρόσθετες αμοιβές λόγω συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου και τα μπόνους λόγω «επίτευξης στόχων».

Στους τυχερούς δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στο Δ.Σ., αλλά και στελέχη της κινεζικής State Grid, που ελέγχει μειοψηφικό ποσοστό του ΑΔΜΗΕ, με ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινή διαχείριση. Βέβαια, τα στελέχη της κινεζικής πλευράς έχουν εμπειρία από ενεργειακές εταιρίες, κάτι που δεν διαθέτουν τα κομματικά στελέχη που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ. 

Οι μισθοί των 5.000 ευρώ τον μήνα (άνω των 10.000 μεικτά) πιθανώς να φαντάζουν μικροί για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά τους ενθυλακώνουν πρόσωπα με μηδενική τεχνογνωσία στον κρίσιμο ενεργειακό τομέα – μαθαίνουν δηλαδή «στου κασίδη το κεφάλι».

Μπλακάουτ

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος το γεγονός ότι χρειάστηκαν δύο μεγάλες βλάβες στα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στον Αγιο Στέφανο και στην Παλλήνη (προχθές) για να ανακοινώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης «έκτακτες επισκοπήσεις όλων των ΚΥΤ, καταρχάς στην περιοχή της Αττικής»; Το προχθεσινό μπλακάουτ στην Αθήνα ήταν το δεύτερο σοβαρό κρούσμα σε εγκατάσταση του ΑΔΜΗΕ τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η διοίκησή του δήλωνε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για την ηλεκτροδότηση.

Χθες, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο κ. Μανουσάκης υποστήριξε ότι η βλάβη στο ΚΥΤ Παλλήνης οφειλόταν σε «αστοχία υλικού που δεν μπορούσε να προβλεφθεί». Στην αγορά ενέργειας αναρωτιούνται, βέβαια, γιατί εξαγγέλλονται «έκτακτες επισκοπήσεις», αφού οι βλάβες «δεν μπορούσαν να προβλεφθούν»! Οπως είπε ο κ. Μανουσάκης, «δεν έχει καταλήξει ακόμα η έρευνα, οι ενδείξεις όμως δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «προφανώς θα πάμε σε έκτακτες επισκοπήσεις όλων των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης, καταρχάς στην περιοχή της Αττικής. Γιατί δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός που συνέβη. Αλλά, από εκεί μέχρι να λέμε ότι δεν γίνεται συντήρηση, η απόσταση είναι μεγάλη και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ