«Ραβασάκια» για 208 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε περιοχές της Αττικής

❱❱ Τα πρώτα «ραβασάκια» για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής έστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι ειδοποιήσεις, που κοινοποιήθηκαν στους ιδιοκτήτες 208 αυθαίρετων κτισμάτων, αναφέρουν ρητά ότι η κατεδάφιση θα γίνει αμέσως μετά την παρέλευση 30 ημερών από την αποστολή των ειδοποιήσεων.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι 208 κατεδαφίσεις αφορούν 105 κατασκευές σε δασικές εκτάσεις σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πάρνηθα, Πεντέλη και Μέγαρα, 20 κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου, 35 κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο Μεγάρων, 17 κατασκευές στον υγροβιότοπο Βουρκάρι, 16 τουριστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις εστίασης που βρίσκονται σε παραλίες και αιγιαλούς ανά την Αττική, αλλά και 15 κατασκευές σε εθνικούς δρυμούς.

Τα κτίσματα αυτά εντάσσονται στον αριθμό των 3.200 αυθαιρέτων που έχει εξαγγείλει ότι θα κατεδαφίσει άμεσα η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην προκήρυξη του πρώτου διαγωνισμού για την κατεδάφιση κτισμάτων στην περιοχή του παραλιακού μετώπου Αθηνών – Σουνίου. Η σχετική πρόσκληση αναρτήθηκε χθες και αφορά απευθείας ανάθεση έργου αξίας 134.945,7 ευρώ (προ ΦΠΑ), κατά τα οριζόμενα στο αρ. 52, παρ. 4 του νόμου 4559/2018. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλουν προσφορές έως το μεσημέρι της προσεχούς Τετάρτης 29 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου η προκήρυξη του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού για την κατεδάφιση 300-400 κτισμάτων.

Παράλληλα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι για αυθαίρετες κατασκευές από τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην υπόλοιπη χώρα, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής θα πρέπει να παραδώσει περίπου 800 φακέλους για όλα τα αυθαίρετα σε αιγιαλό, παραλία και δασικές περιοχές για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ