Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Γνώριζαν για τους νεκρούς!

❱❱ Νέα αποκάλυψη ανατρέπει το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης το βράδυ της τραγωδίας στο ΜάτιΑκόμα μία απόδειξη ότι η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί στην ανατολική Αττική από την πύρινη λαίλαπα και το απέκρυψε κατά τη διάρκεια του επικοινωνιακού σόου που έστησε τη νύχτα της ίδιας ημέρας, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται μέσα από το δελτίο συμβάντων του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), στο οποίο καταγράφονται τα γεγονότα το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου. Από τα επίσημα έγγραφα, τα οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», προκύπτει ότι το ΕΚΕΠΥ ενημερώνεται για την ύπαρξη του πρώτου νεκρού στις 9.33 μ.μ., ενώ στις 11.15 μ.μ. έχει πλέον επισήμως ενημερωθεί για τέσσερις νεκρούς.

Οπως επισημαίνεται στο δελτίο συμβάντων, πλήρη γνώση των δεδομένων είχαν από την πρώτη στιγμή ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΕΚΕΠΥ και επομένως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση.
Επιπλέον, στις 11.49 μ.μ. και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία ουδεμία αναφορά -δημόσια τουλάχιστον- έγινε σε νεκρούς, το ΕΚΕΠΥ ειδοποιεί τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για τη περισυλλογή των νεκρών.

Στις 9.33 μ.μ.

Η πρώτη καταχώριση για νεκρό στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ γίνεται στις 9.33 μ.μ. και έχει ως εξής: «Κλήση στον συντονιστή του ΕΚΑΒ, που πηγαίνουν να παραλάβουν νεκρό στον Νέο Βουτζά». Στις 10.15 μ.μ. ο υπάλληλος βάρδιας σημειώνει: «Δεύτερος νεκρός στον Νέο Βουτζά, ενημέρωση από ΕΚΑΒ». Μία ώρα αργότερα, ο υπάλληλος βάρδιας καταχωρίζει το εξής: «Κλήση στο ΕΚΑΒ που αναφέρει ότι μεταφέρει δύο ξένους νεκρούς από Ραφήνα προς Ευαγγελισμό».

Στο μεταξύ, με τις μνήμες ακόμη νωπές από την εθνική τραγωδία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μάτι εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της πυρκαγιάς, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ράγισαν καρδιές, καθώς διαβάστηκαν ένα προς ένα τα ονόματα των 96 ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην κόλαση της φωτιάς.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...