Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις

❱❱ Εντός Ζορμπά, Χαρίτσης και Παπακώστα,εκτός Κοντονής, Κουρουμπλής και ΚονιόρδουΟύτε ένα ούτε δύο, 13 νέα πρόσωπα έβαλεesr 2908 009 cmyk στην κυβέρνηση ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. 

Αν και πολλά είχαν ακουστεί τις τελευταίες μέρες για τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και τα πρόσωπα που θα έβλεπαν την είσοδο αλλά και την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα, έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι έμειναν χωρίς χαρτοφυλάκιο ο Σταύρος Κοντονής και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ αναβαθμίστηκε από υφυπουργός Αμυνας σε υπουργός ο Φώτης Κουβέλης, που πήρε τη θέση του κ. Κουρουμπλή στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Αναβάθμιση όμως ήρθε και για τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και πολύ στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλη Καλογήρου.

Την ίδια τύχη, ωστόσο, δεν είχε η Λυδία Κονιόρδου, η οποία δεν αποδείχθηκε αντάξια των προσδοκιών στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που της είχε ανατεθεί.
Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει θέση στη νέα κυβέρνηση στην Κατερίνα Παπακώστα, η οποία στο παρελθόν έχει ασκήσει δριμεία κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στο κυβερνητικό έργο. Η ίδια και η Ολγα Γεροβασίλη αναλαμβάνουν ένα υπουργείο-φωτιά, όπως είναι αυτό της Προστασίας του Πολίτη.

Στενοί συνεργάτες

Νευραλγικά υπουργεία αναλαμβάνουν επίσης στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, που γίνεται υπουργός Εσωτερικών, δηλαδή στο πρώτο τη τάξει υπουργείο, ενώ και η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέχρι πρότινος διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει το Μακεδονίας – Θράκης.

Στη νέα κυβέρνηση μπαίνει και η άλλοτε στενή συνεργάτρια και υπουργός στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί Κώστα Σημίτη Μυρσίνη Ζορμπά ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού. Καινούργιος στο κυβερνητικό σχήμα είναι και ο νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Ακρίτας Καϊδατζής.

Ολοι οι στενοί συνεργάτες του Πάνου Καμμένου παραμένουν στην κυβέρνηση, με νέο πρόσωπο από τους ΑΝ.ΕΛ. την Ολυμπία Τελιγιορίδου. Οπως ήταν αναμενόμενο, στα κορυφαία υπουργεία δεν άλλαξαν πολλά. Αν εξαιρέσει κανείς τον Σταύρο Κοντονή, οι Πάνος Καμμένος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Κώστας Γαβρόγλου, Χρήστος Σπίρτζης, Εφη Αχτσιόγλου, Νίκος Κοτζιάς και Ανδρέας Ξανθός, αλλά και οι Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης έμειναν στη θέση τους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...