Γκλέτσος μαινόμενος!

❱❱ «Εγκλημα κατά του τουρισμού η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχείο του Καραβόμυλου»Η συζήτηση που άνοιξε για ακόμα μία φορά σχετικά με την παραχώρηση του παλαιού ξενοδοχείου στον Καραβόμυλο Στυλίδας για τη φιλοξενία προσφύγων έχει γίνει το «κόκκινο πανί» για τον δήμαρχο Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος διαμηνύει προς όσους επιδιώκουν κάτι τέτοιο ότι θα τον βρουν απέναντί τους!

Η συγκεκριμένη συζήτηση άρχισε τον περασμένο Απρίλιο, επί υπουργίας Γιάννη Μουζάλα, όμως -σύμφωνα με όσα μεταδίδει το lamiareport.gr- το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Οπως αναμενόταν, ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του, έσπευσε να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

«Εμείς ως Δήμος Στυλίδας δεν έχουμε καμία ενημέρωση και από κανέναν αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα» δήλωσε σχετικά ο Απόστολος Γκλέτσος και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε κατά της φιλοξενίας ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό πρέπει να γίνεται στο κατάλληλο μέρος, κατόπιν συνεννόησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και, το κυριότερο, με μελέτη και αφού ενημερωθεί σωστά η τοπική κοινωνία».

Οπως τόνισε στη συνέχεια ο δήμαρχος Στυλίδας, μια τέτοια απόφαση θα βάλει ταφόπλακα στον τουρισμό της περιοχής. «Το μέρος που φέρεται ότι έχει επιλεγεί είναι το πλέον ακατάλληλο και θάβει, κυριολεκτικά θάβει, ένα νευραλγικό κομμάτι του τουρισμού της ανατολικής Φθιώτιδας, όπως είναι ο Καραβόμυλος. Δίπλα υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα, για την οποία καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσελκύσει τουρίστες από το εξωτερικό. Υπάρχουν, επίσης, παραλίες με κάμπινγκ, καταστήματα εστίασης που θα καταστραφούν από μία τέτοια κίνηση. Ποιος θα πηγαίνει για αναψυχή δίπλα στη δυστυχία;» ανέφερε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το κτίριο παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας. «Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να βάλει παιδιά μέσα κι οικογένειες;» αναρωτήθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος.

«Οπως ήταν τεράστιο λάθος η εγκατάσταση των προσφύγων στις Θερμοπύλες, ανάλογου μεγέθους λάθος θα είναι και μια τέτοια επιλογή. Αν γίνει, θα είναι έγκλημα για τον τουρισμό μας και για τον τόπο μας γενικότερα, και εμένα προσωπικά όσοι το επιδιώκουν θα με βρουν απέναντί τους…» κατέληξε ο δήμαρχος Στυλίδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ