Πέντε χρόνια για το εφάπαξ

❱❱ Σε εκκρεμότητα παραμένουν μέχρι σήμερα αιτήματα δικαιούχων που υποβλήθηκαν από το 2013!Τουλάχιστον 40.000 αιτήσεις για τη λήψη εφάπαξ βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με τους δικαιούχους να βρίσκονται στην αναμονή έως και πέντε χρόνια, καθώς εκκρεμή παραμένουν αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν ακόμη και το μακρινό 2013, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του νέου Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). 

Κατά μέσο όρο, ο χρόνος αναμονής για τη διεκπεραίωση και την τακτοποίηση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους φορείς εφάπαξ, οι οποίοι εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑΕΠ, κυμαίνεται από δυόμισι ως τρία έτη. Συγκεκριμένα, με βάση τον χρόνο υποβολής τους οι αιτήσεις που ολοκληρώνονται αυτή τη χρονική περίοδο στους πιο σημαντικούς από τους κλάδους που έχουν υπαχθεί κάτω από τη «σκέπη» του ΕΤΕΑΕΠ έχουν ως εξής:

■ Στον τ. Τομέα Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημόσιων Εργων διεκπεραιώνονται τα αιτήματα που υποβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013.

■ Στον τ. ΤΠΔΥ, για τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων, διεκπεραιώνονται τα αιτήματα που υποβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016.

■ Στον κλάδο των δημοτικών υπαλλήλων του τ. ΤΠΔΥ στο στάδιο της διεκπεραίωσης βρίσκονται οι αιτήσεις που κατατέθηκαν τον Μάιο του 2015.

■ Στον τ. Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΥΤΕΚΩ) ολοκληρώνεται η διαδικασία για τα αιτήματα που υποβλήθηκαν τον Μάιο του 2017.

■ Στον τ. Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ διεκπεραιώνονται τα αιτήματα που κατατέθηκαν τον Νοέμβριο του 2016.

■ Στον τ. Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΠΙΤ) στο στάδιο της διεκπεραίωσης βρίσκονται οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015.

■ Στον τ. Τομέα Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΤΑΠΙΤ) ολοκληρώνεται η επεξεργασία των αιτήσεων οι οποίες κατατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015.

■ Στον τ. Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΑΠΙΤ) ολοκληρώνεται η διευθέτηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν τον Απρίλιο του 2017.

■ Στον τ. Τομέα Πρόνοιας Κατώτερων Πληρωμάτων του Εμπορικού Ναυτικού ολοκληρώνεται η διεκπεραίωση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2015.

■ Στον τ. Τομέα Πρόνοιας Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις οι οποίες κατατέθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ