Χαμός μεταξύ κυβέρνησης – Ν.Δ. για τα δάνεια

❱❱ Αγνοια για την εκδίκαση της αγωγής την οποία κέρδισε η Τράπεζα Πειραιώς για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Ν.Δ. δηλώνει το Μοσχάτο. Παράλληλα, βγάζει μπροστά τον Αδωνι Γεωργιάδη να ζητάει την υπαγωγή των κομματικών θαλασσοδανείων στον νόμο Κατσέλη, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση περνάει σε επικοινωνιακή αντεπίθεση ζητώντας εξηγήσεις.

Πηγές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι δεν τους έχει κοινοποιηθεί τίποτα από την Τράπεζα Πειραιώς, ότι δεν έχει γίνει κάποια κατάσχεση και συμπληρώνουν ότι αν κοινοποιηθεί κάτι σχετικό η Ν.Δ. θα το εφεσιβάλει.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η Ν.Δ. διοχετεύει το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης στην κάλυψη των δανειακών της υποχρεώσεων και έχει μειώσει κατά 70% τις δαπάνες, ενώ τα έξοδα του κόμματος καλύπτονται αποκλειστικά από τις εισφορές των 150.000 και πλέον ενεργών μελών του.

Την ίδια ώρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για «σπέκουλα» και «πεμπτουσία του λαϊκισμού» αναφορικά με τα χρέη και τα δάνεια των κομμάτων. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (24/7) ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι με βάση τον νόμο Κατσέλη κάθε πολίτης μπορεί να πετύχει ευνοϊκή ρύθμιση αν μπορέσει να αποδείξει ότι άλλαξαν τα οικονομικά δεδομένα του λόγω της κρίσης χωρίς δική του υπαιτιότητα και ευθύνη, και ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των οφειλών του στις τράπεζες.
«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό να μην ισχύει και για τα κόμματα» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Πυρ ομαδόν

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση εξαπολύει πυρ ομαδόν. Το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι παραχωρεί τις συντάξεις στις ιδιωτικές εταιρίες, ενώ ο αντιπρόεδρός του ζητά διαγραφή των «γαλάζιων» χρεών και υπογραμμίζει: «Αυτή είναι η ατζέντα της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Ομνύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία όταν εμπλέκονται συμφέροντα, αλλά στέλνει τον λογαριασμό στο Δημόσιο όταν πρέπει να πληρώσει».

Για «εύλογα ερωτήματα» μίλησε η Ράνια Σβίγκου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για την εκδίκαση της αγωγής της Τράπεζας Πειραιώς για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Ν.Δ.».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ