ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιώργος Δημαράς

❱❱ Κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων δήλωσε ότι είναι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Αποψη που όμως δεν τον εμπόδισε να δεχτεί την πρόσκληση του πρωθυπουργού και να αναλάβει θέση στο κυβερνητικό σχήμα. Στο χαρτοφυλάκιό του δεν περιλαμβάνεται φυσικά ο τομέας της ενέργειας, όμως είναι αρκετό μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο υφυπουργός διαφωνεί κάθετα με τον πολιτικό του προϊστάμενο Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος μάλιστα έχει υπό την ευθύνη του την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το… καλωσόρισμα του κ. Δημαρά, ο νέος υφυπουργός διαχώρισε σαφώς τη θέση του από την κυβερνητική γραμμή που στηρίζει τις επενδύσεις σε νέες εξορύξεις σε χερσαία και υπεράκτια οικόπεδα. Τόνισε μάλιστα πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πολιτών στα Γιάννενα κατά των εξορύξεων της κοινοπραξίας Repsol – Energean Oil.

«Στην κυβέρνηση εκπροσωπώ τους Οικολόγους και, όπως γνωρίζετε, ο τομέας της οικολογίας σε όλο τον κόσμο έχει μια ξεκάθαρη θέση στον τομέα αυτόν. Δεν θα παράγουμε ενέργεια καίγοντας καύσιμα, γι’ αυτό και ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι να μην κάνουμε εξορύξεις υδρογονανθράκων. Είναι θέση και αρχή την οποία έχω υποστηρίξει» υπογράμμισε ο κ. Δημαράς, προσθέτοντας πως θα προσπαθήσει να πείσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σταθάκης παραδέχτηκε την καταστατική διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων, εκτιμώντας ότι δεν αποτελεί εμπόδιο για το κυβερνητικό έργο, ούτε είναι κάτι που θα τρομάξει τους επενδυτές. Σημειώνεται πως ο κ. Δημαράς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Κτηματολογίου και των αστικών αναπλάσεων, αλλά και τη δασική πολιτική σε συναρμοδιότητα με τον κ. Φάμελλο. Αυτό πάντως που δεν καταλαβαίνουμε, κύριε υφυπουργέ, είναι γιατί αποδεχτήκατε το χαρτοφυλάκιο εφόσον διαφωνούσατε με τη γραμμή του υπουργείου το οποίο κληθήκατε να υπηρετήσετε. Μήπως επειδή τελικά είναι γλυκιά η καρέκλα;

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ