Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Κώστας Σκρέκας: Έχω φίλους σε όλους τους πολιτικούς χώρους

❱❱ Ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας θεωρεί πως η οικογένεια είναι τον παν για έναν άνθρωπο 
❱❱ Η σύζυγός του, που μοιράζεται μαζί του τις χαρές και τις δυσκολίες, και το μότο ζωής που τον ακολουθεί«Η ειλικρίνεια στον γάμο είναι αυτή που του δίνει διάρκεια» υποστηρίζει με πάθος ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ν.Δ., βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, που βάζει την οικογένεια πάνω απ’ όλα, ακόμη και από την πολιτική. Φυσικό είναι, αφού έχει τρεις γυναίκες να τον φροντίζουν: τη σύζυγό του Ειρήνη και τις δύο κόρες του, τη 12χρονη Σοφία και τη 16χρονη Αλεξάνδρα.

Ο τομεάρχης Ενέργειας, που φέτος δεν κατάφερε να ησυχάσει, διότι το «χαρτοφυλάκιό» του περιλαμβάνει τη ΔΕΗ που τόσα προβλήματα δημιούργησε με τα συνεχή μπλακάουτ της, θεωρεί ότι η εν λόγω εταιρία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Επίσης, πιστεύει ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός κυβερνήτης, γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει, «δεν έχει κομματικές δεσμεύσεις και γραμμάτια να ξεπληρώσει».

Οταν η κουβέντα φτάνει στο γεγονός ότι θεωρείται ένας από τους ωραίους βουλευτές, ο ίδιος το προσπερνά λέγοντας ότι η ομορφιά δεν είναι λόγος για να τον προσεγγίζουν οι ψηφοφόροι. 

Δηλώνει περήφανος που εκλέγεται σε μια εκπληκτικά πρωτοποριακή πόλη, τα Τρίκαλα, αλλά το αληθινό ησυχαστήριό του είναι το χωριό Μεγάρχη, στις όχθες του Πηνειού, όπου γεννήθηκε! Εκεί πηγαίνει όταν θέλει να φορτίσει εκ νέου τις δικές του μπαταρίες.

Γέννημα θρέμμα Τρικαλινός. Τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σας;

Είμαι περήφανος που κατάγομαι από μια πόλη με Ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το ιδιαίτερο που έχουν οι μικρές επαρχιακές πόλεις της πατρίδας μας, όπως τα Τρίκαλα, είναι ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξεις ειλικρινείς σχέσεις με τους ανθρώπους.

Να ζήσεις μαζί τους και να αντιληφθείς πραγματικά ποιες είναι οι ανάγκες και οι αγωνίες τους, και, εφόσον διεκδικήσεις και βρεθείς σε θέση ευθύνης, να προσπαθήσεις για να γίνει η ζωή τους καλύτερη.

Τα Τρίκαλα είναι πόλη-πιλότος για καινοτομίες. Τι συμβαίνει εκεί διαφορετικό από την υπόλοιπη Ελλάδα και η πόλη πάει τόσο μπροστά;

Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν εδώ και πολλά χρόνια σε όλους τους τομείς. Δεν είναι μόνο οι «έξυπνες λύσεις» και εφαρμογές καινοτομίας για την πόλη, τις οποίες όλοι αναζητούμε. Το γεγονός ότι εκεί έχουν έδρα μερικά από τα μεγαλύτερα εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της χώρας και γύρω τους έχουν αναπτυχθεί δεκάδες μικρότερα δείχνει έναν κόσμο ανήσυχο, που συνεχώς αναζητεί και επενδύει στη γνώση, στη δουλειά, στην καινοτομία.

img 8828

Ποιο ήταν εκείνο το γεγονός που σας έσπρωξε στην πολιτική;

Δεν υπήρξε ένα και μόνο γεγονός. Οπως σας εξήγησα και παραπάνω, ζυμώθηκα με τον κόσμο, δούλεψα δίπλα τους, ήθελα κι εγώ να διεκδικήσω περισσότερα για όλους μας και η είσοδός μου στην πολιτική ήρθε ως μια φυσιολογική εξέλιξη στη ζωή μου.

Βλέπετε να έρχεται από κάπου μακριά η ανάπτυξη ή το τούνελ έχει ακόμη βάθος;

Υπενθυμίζω ότι το 2014 και λίγο πριν από τη πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά η χώρα μας έμπαινε ήδη σε τροχιά ανάπτυξης και, αν μας είχε επιτραπεί τότε να ολοκληρώσουμε το έργο μας, σήμερα θα μιλάγαμε με άλλους όρους. Παρ’ όλα αυτά, και παρά τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το τραγικό πισωγύρισμα, προοπτική υπάρχει.

Η ανάπτυξη, ωστόσο, δεν μπορεί να έρθει μόνη της. Πρέπει κάποιος να τη θέλει και να την επιδιώκει. Χρειάζονται συγκεκριμένες τομές, συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα απελευθερώσουν τις υγιείς δυνάμεις του τόπου και θα επιτρέψουν στη χώρα μας να επιστρέψει σε μια σταθερή και βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης.

Η σημερινή κυβέρνηση, δυστυχώς, αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι ανίκανη να φέρει την πρόοδο και την ευημερία στον τόπο μας και αναλώνεται σε συκοφαντίες και φτηνές δικαιολογίες για την ανεπάρκειά της.

Ο Μητσοτάκης έχει τα φόντα να αλλάξει αυτό που ζούμε;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος καταρτισμένος, γνώστης της αγοράς και των πραγματικών αναγκών της σύγχρονης κοινωνίας. Δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος, δεν έχει κομματικές δεσμεύσεις και γραμμάτια να ξεπληρώσει. Να είστε βέβαιοι πως θα προχωρήσει στις τομές που η κοινωνία μας έχει ανάγκη και δεν προχώρησαν εδώ και δεκαετίες, λόγω αγκυλώσεων του συστήματός μας. Θα είναι ένας εξαιρετικός κυβερνήτης που θα αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη σύγχρονη Ελλάδα.

Εχετε φίλους συριζαίους βουλευτές;

Εχω φίλους σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Ποτέ δεν διαχώριζα τους ανθρώπους ανάλόγως των πολιτικών ή άλλων πιστεύω τους.

img 8829

Φέτος ζήσαμε πολλά προβλήματα με τη ΔΕΗ. Τι γίνεται εκεί; Οντως, όπως λέγεται, το ενεργειακό σύστημα της χώρας βρίσκεται στον αέρα;

Το σύνολο του ενεργειακού συστήματος έχει πέσει κι αυτό θύμα της τραγικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Οι πρόσφατες διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αθήνα και την Υδρα, εν μέσω τουριστικής περιόδου, αποτελούν τρανταχτή απόδειξη για τη διάλυση που επικρατεί σε όλους τους τομείς του κράτους και είχε ως αποτέλεσμα την τραγική έκβαση της πυρκαγιάς στο Μάτι, όπου χάθηκαν άδικα 98 συμπολίτες μας.

Η ΔΕΗ βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση παρουσιάζοντας πραγματικές ζημιές για το 2017 σχεδόν 300.000.000 ευρώ (εξαιρώντας έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα έσοδα), ενώ οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα καταδικάζει την εταιρία στη χρεοκοπία.

Μιλήστε μου λίγο για την οικογένειά σας. Πώς γνωριστήκατε με τη σύζυγό σας και τι λέει για την πολιτική πορεία σας; Σας στηρίζει;

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως η οικογένεια είναι τον παν για έναν άνθρωπο. Τέτοιες εικόνες είχα από το σπίτι μου, έτσι πορεύομαι κι εγώ. Με τη σύζυγό μου Ειρήνη είμαστε μαζί από τα φοιτητικά μας χρόνια και αντιμετωπίζουμε μαζί όλες τις δυσκολίες, μα και όλες τις χαρές της ζωής. Ευτυχήσαμε να έχουμε δύο χαριτωμένα κοριτσάκια, τα οποία μεγαλώνουν και μας κάνουν περήφανους ως γονείς.

Εννοείται ότι η σύζυγός μου στηρίζει τις επιλογές μου, όπως κι εγώ αυτά που αναλαμβάνει εκείνη, παρόλο που οφείλω να ομολογήσω ότι έχει αναλάβει περισσότερα βάρη σε ό,τι αφορά την ανατροφή των παιδιών».

Πώς κρατάει ο έρωτας; Είστε ρομαντικός με τη σύζυγο και πώς;

Νομίζω ότι η ειλικρίνεια πρέπει να είναι το «Α» και το «Ω» στη ζωή μας. Αν υπάρχει ειλικρίνεια, όλα παραμένουν ζωντανά και αληθινά…

img 8831

Ποιο είναι το αγαπημένο σημείο στον νομό σας, όπου πηγαίνετε όταν θέλετε να ησυχάσετε από τα προβλήματα; Το ησυχαστήριό σας;

Για να σας πω την αλήθεια, μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι τις ανησυχίες και τα όποια προβλήματα με τον κόσμο, και να είμαι μέσα σ’ αυτόν. Εχω ευτυχήσει να έχω πολλούς και καλούς φίλους, και η επαφή μαζί τους από μόνη της με ηρεμεί.

Οσον αφορά φυσικές ομορφιές, να ξέρετε ότι στα Τρίκαλα μια βόλτα στα πανέμορφα ορεινά χωριά μας, στις μονές των Μετεώρων ή στο χωριό απ’ όπου κατάγομαι, τη Μεγάρχη, στις όχθες του Πηνειού δίνει τη δυνατότητα στον καθέναν να ξεκουραστεί.

Εχω ακούσει να σας προσφωνούν «ο ωραίος της Βουλής». Η ομορφιά στον άντρα βοηθάει ή είναι αδιάφορη;

Εγώ… δεν το έχω ακούσει αυτό και ούτε έχω μπει σε τέτοια διαδικασία ποτέ. Πρέπει να δεχόμαστε τον καθέναν όπως είναι.

Οι γυναίκες ψηφοφόροι, εξαιτίας αυτής της ομορφιάς, σας πλησιάζουν περισσότερο;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κόσμος που προσεγγίζει έναν πολιτικό λόγω ομορφιάς. Είναι τόσα τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους ανθρώπους στη χώρα μας, που βάζουν άλλες προτεραιότητες και θέλουν να ακούσουν δύο αληθινούς λόγους.

Ποιο είναι το μότο σας στη ζωή και τι περιμένετε στη συνέχεια από την πολιτική;

Αν θα μπορούσα να έχω μόνο ένα μότο, αυτό είναι η «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Αυτό έχω μάθει να κάνω από νεαρή ηλικία και αυτό εξακολουθώ να κάνω και σήμερα. Στην πολιτική θέλω να είμαι χρήσιμος για τους συνανθρώπους μου και για τον τόπο μου.

dsc 7798

offer

{{-PCOUNT-}}43{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...