Τι είχες, Γιάννο, τι είχα πάντα!

❱❱ Ο Παπαντωνίου μετά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος  κινδυνεύει να κατηγορηθεί και για παθητική δωροδοκίαΑντιμέτωπος και με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, πέραν αυτής του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, είναι πιθανό να βρεθεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, που καλείται να δώσει εξηγήσεις στο τέλος του μήνα. Δύο δικογραφίες με νέα στοιχεία για εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν επί υπουργίας του, αλλά και για τη μεταβίβαση του περίφημου ακινήτου του στη Σύρο διαβιβάστηκαν στη Βουλή λίγες ημέρες πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Τα ως τώρα δεδομένα άλλαξαν οι απαντήσεις από τις δικαστικές συνδρομές που έφτασαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη από την Κύπρο και την Ελβετία, με αποτέλεσμα η σκυτάλη να περάσει στη Βουλή, που, όπως έγινε και στην υπόθεση της Novartis, θα αποφανθεί αν το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί, στην περίπτωση που δεχτεί ότι τελέστηκε στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων του, ή θα ανάψει το «πράσινο φως» στην τακτική Δικαιοσύνη να ερευνήσει το ενδεχόμενο να απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου είναι ήδη αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο 800 σελίδων, στο οποίο καταγράφεται η δαιδαλώδης διαδρομή του μαύρου χρήματος μέσω offshore, τραπεζικών λογαριασμών και υπολογαριασμών, που προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν ως «πλυντήριο».

Το ζεύγος Παπαντωνίου, που αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, κατηγορείται για νομιμοποίηση περίπου 3.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται σε 400.000.000 ευρώ.

Επενδύσεις σε χρυσό

Ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται, σύμφωνα με την κατηγορία, ότι έκανε επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι που αγοράστηκαν με μέρος του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αγοράστηκαν 200 ουγγιές χρυσού και 600 ασημιού.
Αρμόδια πηγή σχολίαζε με νόημα ότι, ως πρώην «τσάρος» της οικονομίας και καλός γνώστης των οικονομικών δεδομένων, ο Γιάννος Παπαντωνίου επέλεξε αυτού του τύπου τις επενδύσεις σε μια προσπάθεια να… προστατευτεί από την παγκόσμια χρηματοοικονομική αστάθεια. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι ο χρυσός παραμένει αδιαφιλονίκητα το πιο δημοφιλές επενδυτικό μέταλλο!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ