ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Νίκος Παρασκευόπουλος

❱❱ «Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν» θα μπορούσαμε να πούμε μιλώντας για το πολυαναμενόμενο πόρισμα της επιτροπής «σοφών» για τη βία και την παραβατικότητα στα ΑΕΙ. Το πόνημα, που παρέδωσε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο πρόεδρος της επιτροπής και πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, προτείνει τις… ριζοσπαστικές λύσεις της δημιουργίας επιτροπών που θα συμβουλεύουν τους πρυτάνεις σε περίπτωση καταλήψεων και την παρότρυνση σε διάλογο με τους κουκουλοφόρους.

Οσο για περιπτώσεις επίθεσης φοιτητών σε καθηγητές ή άλλους φοιτητές, η λύση είναι η… «ευαισθητοποίηση των φοιτητών και των εκπροσώπων τους, ώστε να γίνει σαφές ότι όταν το θύμα είναι συνάδελφος ή καθηγητής δεν πλήττεται η άρχουσα τάξη, ότι όταν “θύμα” είναι το πανεπιστήμιο τα καταστρεφόμενα δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα και χωρίς τελική επιβάρυνση των φορολογουμένων».

Πιο αποτελεσματικό θα ήταν, κ. Παρασκευόπουλε, να γέμιζαν οι σελίδες του πορίσματος με ευχές παρά να περιμένεις ότι θα σταματήσουν η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών με ένταξη μαθήματος για τις εξαρτήσεις. Οσο για το άσυλο, ούτε ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος δεν πρέπει να κατάλαβε τι προτείνει…

Το καλύτερο είναι ότι αυτό το σχεδόν… φιλοσοφικό πόρισμα ο κ. Γαβρόγλου το βρήκε «εξαιρετικό» και είναι να αναρωτιέσαι εάν έχει τόσο πολύ χιούμορ!

Ομως, καταλάβαμε ότι τα ΑΕΙ θα συνεχίσουν να αποτελούν χώρο για clubbing των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και τίποτα δεν πρόκειται να διορθωθεί.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ