Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο πρίγκιπας Νικόλαος «φλερτάρει» με την πολιτική

❱❱ Τι αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην ομάδα του CNN, που τον επισκέφτηκε στην ΑθήναΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Παράθυρο στην πολιτική ανοίγει ο πρίγκιπας Νικόλαος, σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογραφική ομάδα του CNN, που τον επισκέφτηκε στο σπίτι του στην Αθήνα. 

Με τη σύζυγό του Τατιάνα μίλησαν για τα επόμενα σχέδιά τους, που μάλλον περιλαμβάνουν και την πολιτική. Το ζευγάρι, όπως δήλωσε, βλέπει να διαδραματίζει βασικό ρόλο βοηθώντας την Ελλάδα να βγει από τα δεινά του πρόσφατου παρελθόντος.

«Την Ελλάδα μπορείς να την ανοικοδομήσεις με ένα πλοίο, ένα ελαιόδεντρο και ένα αμπέλι» είπε χαρακτηριστικά ο Νικόλαος. Πριν από πέντε χρόνια ο 48χρονος Νικόλαος μετακόμισε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του Τατιάνα. Η απόφαση προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα μεταξύ των Ελλήνων, όπως αναφέρει ο ίδιος, αλλά εκείνος επικεντρώθηκε στα θετικά: «Ξυπνάω συχνά το πρωί, κοιτάζω έξω από το παράθυρο και λέω στον εαυτό μου πόσο χαρούμενος είμαι που βρίσκομαι εδώ με την Τατιάνα, διότι ήταν μια διά βίου φιλοδοξία μου να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Μέχρι στιγμής πάντως το ζεύγος εστιάζει στις φιλανθρωπίες. Εάν το επόμενο βήμα του είναι η πολιτική, πιστεύω θα το μάθουμε σύντομα.

Μαζί στην εκδήλωση μνήμης των εθνικών ευεργετών

kaklamanis

❱❱Νίκος Ξυδάκης και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Κεφαλογιάννη από τη Ν.Δ., Γιώργος Καρράς από το Κίνημα Αλλαγής και η έκπληξη της… ημέρας, ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, που είχαμε χρόνια να τον δούμε, όλοι τους βρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε χθες για την ημέρα μνήμης των εθνικών ευεργετών. Ηταν δηλαδή στο πλάι του πρώην υπουργού Παύλου Γερουλάνου, τους συγγενείς του οποίου τιμούσε η Πολιτεία.

«Μαζί με την ελληνική Πολιτεία τιμούμε και τους Εμμανουήλ και Αντώνη Μπενάκη ως εθνικούς ευεργέτες, για την προσφορά τους στον τόπο που λάτρεψαν. Εκ μέρους της οικογένειάς μου και των ιδρυμάτων που ίδρυσαν ευχαριστώ τους διοργανωτές για την τιμή. Ευθύνη δική μας είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο που χάραξαν οι μεγάλοι αυτοί Ελληνες μέχρι να πετύχουμε τους στόχους που έθεσαν» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη των συγγενών του.

Ο πρώην υπουργός από την πλευρά του πατέρα του είναι δισέγγονος του Μαρίνου Γερουλάνου, ενώ από την πλευρά της μητέρας του, δισέγγονος του Πέτρου Καλλιγά και του Αντώνη Μπενάκη καθώς και τρισέγγονος των Εμμανουήλ Μπενάκη και Παύλου Καλλιγά. Τζάκι δηλαδή.

«Εφυγε» η Μαρία Μπασιάκου

mpasiakou img 9319

❱❱Μόνο έναν χρόνο -κι αυτόν με πολύ πόνο- άντεξε μακριά από τον αδελφό της η Μαρία Μπασιάκου (φωτό), αδελφή του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Βαγγέλη Μπασιάκου. Ο Βαγγέλης έφυγε από τη ζωή πέρσι τον Φεβρουάριο και η αδελφή του μόλις προχθές. Τα δύο αδέλφια ήταν πάντοτε πολύ στενά δεμένα κι ο ένας δεν έκανε βήμα χωρίς τον άλλον. Ετσι η Μαρία, όταν τον έχασε, έχασε τα πάντα.

«Ηταν εδώ και μέρες σε κώμα χτυπημένη από βαρύ εγκεφαλικό. Η Μαρία, δυστυχώς, δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει από τον θάνατο του αδελφού της, του Βαγγέλη Μπασιάκου. Εζησε για χρόνια ως γραμματέας και στενός συνεργάτης του Μιλτιάδη Εβερτ όσο εκείνος ήταν δήμαρχος Αθηναίων και υπουργός. Η Μαρία λάτρευε τον αδερφό της, έναν έντιμο πολιτικό, και στάθηκε κολόνα δίπλα του όταν εκείνος έγινε υπουργός. Αν και ήταν άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα και με σπάνια πολιτικά χαρίσματα, προτίμησε να μείνει στη σκιά του Βαγγέλη, να κρατάει το γραφείο του, να είναι η ψυχή της πολιτικής του πορείας και να τον στηρίζει στις εύκολες μα και δύσκολες στιγμές του. Οπως τότε με το Βατοπέδι και τη χυδαιότητα της λάσπης που δέχτηκε…» έγραψε στη σελίδα του για εκείνη ο δημοσιογράφος Νίκος Στέφος, και έχει απόλυτο δίκιο.
Η σύζυγος του Βαγγέλη Μπασιάκου Βίκυ και ο γιος τους Θανάσης-Αριστείδης έχουν τώρα να διαχειριστούν ακόμη μία απώλεια. Καλή δύναμη.

(!)

fotilas 0

Πυρετός το σαββατόβραδο για τον Ιάσονα Φωτήλα. Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., ακομπλεξάριστος και με φόντο το πολύχρωμο κρεβάτι του, ποζάρει έχοντας αρπάξει ένα «ωραίο κρυολόγημα». Ξαπλωμένος στα… κίτρινα σεντόνια του, φουλ στα αντιπυρετικά και με το σκυλάκι του παρέα, βγάζει σέλφι και με πυρετό. «Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη. Μας νίκησε ο πυρετός» λέει χαριτολογώντας. Τολμώ να πω ότι είναι η πρώτη φορά που βουλευτής φωτογραφίζεται τόσο πρωτότυπα και με… πυρετό! Ο Ιάσονας όμως είναι μεγάλος αντικομφορμιστής και το αποδεικνύει με τη ζωή του. Είναι πολιτικός, είναι ηθοποιός και είναι σούπερ άνετος.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...