Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ο Κυριάκος είναι άνθρωπος με όλα τα γράμματα κεφαλαία

❱❱ Ο Μακάριος Λαζαρίδης σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ., αποκαλύπτεται
❱❱ Η επιθυμία για την υποψηφιότητα στον νομό Καβάλας στις βουλευτικές εκλογές και το κεφάλαιο «έρωτας» ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής της πόλης που κουβαλάει μέσα του, που δεν είναι άλλη από την Καβάλα. Πιστεύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον θεωρεί «άνθρωπο με όλα τα γράμματα κεφάλαια».

Το όνομά του έχει ρίζες στη Σεβάστεια της Μικράς Ασίας, στις αλησμόνητες πατρίδες δηλαδή, είναι μοναχογιός αλλά όχι κακομαθημένος, και παντρεμένος 22 συναπτά έτη με τη Νάνσυ του. Αυτός είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος Eπικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα μιλά στην «Εspresso». Ο Μακάριος, που έφυγε από τη δημοσιογραφία για την πολιτική, έχει δυο κόρες, την Εβελίνα και την Κωνσταντίνα, και λέει για τον εαυτό του: «Eίμαι daddy cool».

Αν και έτσι, όμως, δεν θα ήθελε οι κόρες του να γίνουν δημοσιογράφοι και μάλλον δεν θα του καλοάρεσε εάν οι ίδιες αποφάσιζαν (που δεν θα το έκαναν, λέει εκείνος) να πάρουν μέρος σε ένα από τα δεκάδες reality μόδας των καναλιών. Πιστεύει ότι «μια σχέση flat είναι καταδικασμένη να πεθάνει», γι’ αυτό και ο ίδιος φροντίζει επιμελώς τον γάμο του, ενώ αποκαλύπτει για πρώτη φορά δημοσίως ότι θέλει να μάθει να χορεύει τον πολεμικό χορό των Ποντίων, τον πυρρίχιο.

Ποια η τύχη του Σκοπιανού μετά τις τελευταίες εξελίξεις; Ποιος τελικά θα «φορτωθεί» όποια λύση του;

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και δεν συνδέεται με τις εξελίξεις στο εσωτερικό των Σκοπίων. Η συμφωνία είναι σάπια και επιβλαβής, και δεν πρόκειται να την κυρώσουμε. Η κυβέρνηση με πόσα πρόσωπα μπορεί να εμφανίζεται; Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ο κ. Καμμένος έσπευσε να υποστηρίξει ότι είναι άκυρο, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Ζάεφ για να του πει να προχωρήσει και ο κ. Κοτζιάς κατέφυγε σε πυθιακούς χρησμούς. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν αντιμετωπίζονται έτσι μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα. Δεν κυβερνιέται έτσι ένας τόπος».

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει το… κοκαλάκι της νυχτερίδας. Εχουν συμβεί σχεδόν τα πάντα, κι όμως η Βουλή για πρώτη φορά στα χρονικά της φθάνει στη Δ’ και τελευταία Σύνοδό της. Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και επιβιώνει;

«Είναι προφανές. Στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝ.ΕΛ. επικρατεί το δόγμα “νυν υπέρ πάντων η καρέκλα”. Δεν έχουν ούτε αρχές ούτε θέσεις. Βγήκαν με το σύνθημα “Αμερικανοί, φονιάδες των λαών” και περηφανεύονται ότι εκτελούν χωρίς δεύτερη κουβέντα όσα ζητούν οι ΗΠΑ. Βγήκαν με σύνθημα να σκίσουν το Μνημόνιο και υπέγραψαν δύο. Βγήκαν μοιράζοντας 13η σύνταξη και έκοψαν κατά 35% τις κύριες και κατά 45% τις επικουρικές συντάξεις για όλους τους νέους συνταξιούχους. Μιλούν για κοινωνικές πολιτικές, αλλά έκοψαν το ΕΚΑΣ, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, τα πολυτεκνικά επιδόματα. Απέκλειαν τη μείωση του αφορολογήτου, αλλά ήδη την έκαναν. Απέκλειαν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά ήδη την επέβαλαν σχεδόν σε όλα. Θεωρούσαν απαράδεκτο το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αμυγδαλέζα και έφτιαξαν τον καταυλισμό της ντροπής στη Μόρια».

Είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντιστεί; Ή έχετε άλλη άποψη;

«Πιστεύω ότι είναι ανάγκη να υποστεί συντριπτική ήττα ο λαϊκισμός και να αποδοκιμαστούν η πολιτική εξαπάτηση, η ανευθυνότητα και ο καιροσκοπισμός. Πάνω απ’ όλα ζητούμε θετική ψήφο των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει μια συμφωνία αλήθειας για ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάταξης της πατρίδας μας και επιδιώκουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικής. Θέλουμε να θεμελιώσουμε μια νέα προοπτική για όλους τους Ελληνες και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τι άνθρωπος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

«Η ερώτησή σας είναι και η απάντησή μου. Ανθρωπος, με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Και κάτι ακόμη: Τον γνώρισα το 1985, στην ΟΝΝΕΔ. Εκείνος, υπεύθυνος ιδεολογικού της ΟΝΝΕΔ Κολωνακίου, εγώ αντιπρόεδρος και υπεύθυνος ιδεολογικού της Α2 Νομαρχιακής Επιτροπής. Ο Κυριάκος τού τότε είναι ο ίδιος χαρακτήρας με τον Κυριάκο τού σήμερα, που σε λίγο καιρό θα είναι πρωθυπουργός της πατρίδας μας. Προσγειωμένος, ήρεμος, προσηνής, φιλικός πάντα. Και αυτό λέει πολλά. Θα είναι ένας καταπληκτικός πρωθυπουργός».

Με ποιο κόμμα ή κόμματα πιστεύετε ότι μπορεί μετεκλογικά να συνεργαστεί με αγαστό τρόπο η Ν.Δ.;

«Σκοπός του κ. Μητσοτάκη είναι να συγκροτήσει μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μια κυβέρνηση ικανών και αποφασισμένων ατόμων, που θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής με αποτελεσματικότητα, τόλμη και συναίνεση. Παρότι πατήσαμε το κατώφλι της αυτοδυναμίας, επιδιώκουμε τις ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις δυνάμεων του ευρωπαϊκού δημοκρατικού μετώπου».

img 6345

Γιατί επιλέξατε την πολιτική; Ποιο το βαθύτερο αίτιο;

«Εμείς οι δημοσιογράφοι με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο είμαστε μέσα στην πολιτική. Γνωρίζετε ότι έχω εκφράσει ένα ενδιαφέρον να είμαι υποψήφιος βουλευτής στον νομό όπου γεννήθηκα, την Καβάλα. Εναν τόπο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο νομός Καβάλας διαθέτει πρωτογενή τομέα, μεταποίηση, τουρισμό, πολιτισμό και δύο γεωθερμικά πεδία, στον Νέστο και στο Παγγαίο. Πιστεύω στην αναπτυξιακή προοπτική του νομού, πιστεύω στους συμπατριώτες μου, γι’ αυτό ακριβώς επιθυμώ να είμαι υποψήφιος και, εφόσον με εμπιστευτούν οι πολίτες του νομού, μαζί να αλλάξουμε τη ρότα της Καβάλας. Η νεότερη γενιά των πολιτικών οφείλει να διαγράψει άπαξ διά παντός τον λαϊκισμό».

Τι έχει η πόλη σας, η Καβάλα, που έχετε και εσείς μέσα σας; Μεταφέρουν το DNA τους οι πόλεις στους ανθρώπους τους;

«Και τι δεν έχει! Εχει απαράμιλλες ομορφιές, έχει ερωτισμό, έχει Ιστορία, έχει παρόν και μέλλον, έχει δυναμισμό και βγάζει μια αισιοδοξία. Είμαι σίγουρος ότι οι πόλεις μεταφέρουν το DNA τους στους πολίτες. Το αισθάνομαι, το νιώθω. Μπορεί να μη μεγάλωσα στην Καβάλα, καθώς μετά τη βάφτισή μου, σε ηλικία 9 μηνών, ο πατέρας μου βρήκε δουλειά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και κατεβήκαμε στην Αθήνα, ωστόσο η συχνή επαφή μου με την πόλη με μπόλιασε με τα βασικά χαρακτηριστικά της. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Ξέρετε για ποια πόλη μιλάμε; Η ιστορία της ξεκινά από τους προϊστορικούς χρόνους και εκτείνεται έως σήμερα. Από τη μία, η πόλη έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ιστορική μάχη των Φιλίππων και, από την άλλη, για την άφιξη του Αποστόλου Παύλου, κάνοντάς την την πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που δέχθηκε τον χριστιανισμό. Η νεότερη ιστορία της πόλης είναι εξίσου ενδιαφέρουσα τόσο για την καπνεργασία και τις πρώτες απεργίες στα Βαλκάνια (1896) όσο και για την πλούσια βιομηχανική δραστηριότητα, με κυρίαρχη αυτή του μαύρου χρυσού».

Το επώνυμο, κυρίως η κατάληξη του «Λαζαρίδης», έχει κάτι από Πόντο;

Ο παππούς Μακάριος, πατέρας του πατέρα μου, ήταν από τη Σεβάστεια της Μικράς Ασίας. Από τις αλησμόνητες πατρίδες».

Τι παιδικά χρόνια είχατε;

«Εχω πολύ ωραίες αναμνήσεις. Παρά τα δύσκολα οικονομικά -πάντα τσοντάριζαν οι παππούδες- δεν μου έλειψε τίποτα. Μοναχογιός, βλέπεις. Περίμενα πώς και πώς να έρθουν οι διακοπές, ειδικά του καλοκαιριού, και να φύγω την επόμενη μέρα για την Καβάλα και το σπίτι των γονιών της μητέρας μου, του Νίκου και της Ευαγγελίας, στις παλιές εργατικές κατοικίες».

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πόνος που νιώσατε έως τώρα στη ζωή σας και ποια η μεγαλύτερη χαρά;

«Οι χαρές είναι τρεις. Η πρώτη όταν γνώρισα τη γυναίκα μου, τη Νάνσυ, το μακρινό 1993. Από την πρώτη ματιά, στο πολιτικό γραφείο του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα, κατάλαβα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Δικαιώθηκα.

Οι άλλες δύο χαρές, όταν γεννήθηκαν η Εβελίνα το 1998 και η Κωνσταντίνα το 2002. Οπως καταλαβαίνεις, το σπίτι γυναικοκρατείται. Και, φυσικά, ο αρχηγός είναι η Νάνσυ. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν χάσαμε τη μητέρα μου, τη Γεωργία, τον περασμένο Ιανουάριο. Ηταν ένας άνθρωπος δυναμικός και με πολύ μεγάλη αγάπη για όλους μας, και ειδικά για την Καβάλα».

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει; Πώς κρατιούνται οι μακροχρόνιες σχέσεις;

«Ο έρωτας πάντα ήταν και θα είναι η πιο ζωογόνος δύναμη που υπάρχει. Μας παρασύρει, μας μεταμορφώνει, μας συγκινεί, μας επαναπροσδιορίζει, μας αποπροσανατολίζει και μας καθηλώνει. Για τις μακροχρόνιες σχέσεις ρωτάτε τον… ειδικό. Βρίσκομαι 25 χρόνια σε σχέση με τη Νάνσυ.

Τα φτιάξαμε στις 31 Οκτωβρίου 1993 και είμαστε παντρεμένοι 22 χρόνια. Οι σχέσεις, για να έχουν διάρκεια, απαιτούν σεβασμό, αγάπη, αλληλοϋποστήριξη, αλλά και εμπιστοσύνη, συγχώρεση, ειλικρίνεια. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, είναι το αλατοπίπερο. Μια σχέση flat είναι καταδικασμένη να πεθάνει».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Eίμαι daddy cool

Τι μπαμπάς είστε;

«Θέλω να πιστεύω ότι είμαι daddy cool. Προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για να βλέπω την Εβελίνα και την Κωνσταντίνα, αλλά δεν το πετυχαίνω πάντα. Ευτυχώς που στα πρώτα τους βήματα ενεπλάκην πολύ στην καθημερινότητά τους. Ηταν κάτι που μου άρεσε και το φέρνω στο μυαλό μου με νοσταλγία. Και οι δυο τους, όμως, καταλαβαίνουν ότι τα πάντα γίνονται για εκείνες. Για την οικογένεια».

Ποιο ή τι είναι εκείνο στο οποίο θα λέγατε καθαρό «όχι» στα κορίτσια σας;

«Αν ήθελαν να γίνουν δημοσιογράφοι…»

Φέτος είναι μόδα τα reality μόδας. Θα λέγατε «ναι» σε κάτι τέτοιο για τις κόρες σας;

«Δεν θα έλεγαν “ναι” οι ίδιες».

Ποιο ελληνικό τραγούδι θα χορεύατε;

«Δεν είμαι και ο καλύτερος χορευτής. Θα ήθελα, όμως, να μάθω να χορεύω τον πολεμικό χορό των Ποντίων, τον πυρρίχιο».

Ο Μακάριος είναι ο ευτυχισμένος, ο ευλογημένος. Ευτυχία τι είναι;

«Θα χρησιμοποιήσω ένα απόφθεγμα του Μαχάτμα Γκάντι και μια παροιμία των Βεδουίνων. Ευτυχία, έλεγε ο Γκάντι, είναι όταν αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που πράττεις βρίσκονται σε αρμονία. Οι Βεδουίνοι λένε ότι η ευτυχία είναι μια όαση που τη βρίσκουν μόνο οι καμήλες που ονειρεύονται…»

img 6346


{{-PCOUNT-}}45{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...