Δικαίωση συνταξιούχων

❱❱ Δικαστήριο έκρινε παράνομη την κατάργηση των «κουρεμένων» δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα!Με μια απόφαση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομη την κατάργηση των «κουρεμένων» δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του καλοκαιρινού επιδόματος, που έγιναν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με τους πρώτους μνημονιακούς νόμους! 

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για δικαστικές διεκδικήσεις σε χιλιάδες συνταξιούχους, αν και είναι δεδομένο ότι ο ΕΦΚΑ και ο ΕΤΕΑΕΠ θα ασκήσουν έφεση. Πάντως, ο συνταξιούχος που προσέφυγε και κέρδισε σε πρωτόδικο επίπεδο δηλώνει ότι θα συνεχίσει έως την τελική δικαίωσή του.

Το θέμα έφερε την επιφάνεια το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, στην ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται ότι «με την υπ’ αριθμ. 3037/2018 απόφαση το δικαστήριο θεωρεί ότι παράνομα κόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης του νόμου 4093/12, καθώς και η περικοπή στη σύνταξη του νόμου 4093/12 και του 4051/12».

Αναδρομικά

Βάσει της δικαστικής απόφασης, πρέπει να καταβληθούν στον συνταξιούχο Οδυσσέα Τσολογιάννη για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως και τις 23 Ιουλίου 2015 (αναδρομικά τριετίας) από τον ΕΦΚΑ 5.139,3 ευρώ για τις περικοπές στη μηνιαία σύνταξη γήρατος και 1.500 ευρώ για τα επιδόματα δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα) που δεν του καταβλήθηκαν, καθώς και 50 ευρώ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη.

Επίσης, πρέπει να του επιστραφούν από το ΕΤΕΑΕΠ 4.445,27 ευρώ για τις περικοπές στην επικουρική σύνταξή του και 50 ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.
Ο εν λόγω συνταξιούχος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα έως την τελική δικαίωσή του, παρά τις εφέσεις που αναμένεται να υποβληθούν κατά της απόφασης.

«Ωσπου να πεθάνω (κάτι το οποίο, όπως φαίνεται, θα ικανοποιούσε τους κυβερνώντες με βάση τα πρόσφατα λεγόμενά τους) θα προσπαθώ να δικαιωθώ. Για τον λόγο αυτόν σύντομα θα υποβάλω και άλλη αγωγή, διεκδικώντας και τις περικοπές της τελευταίας τριετίας» δήλωσε ο Οδυσσέας Τσολογιάννης, εννοώντας την περίοδο από τα μέσα του 2015 έως σήμερα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ