Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι πρώτοι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου στον Τσίπρα

❱❱ Οκτώ κιλά Ιστορία πήρε στα χέρια του χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Τόσο ζυγίζουν οι τέσσερις πρώτοι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου, που παραδόθηκαν στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο ΒούτσηΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Κάθε τόμος αποτελείται από 600 σελίδες, ενώ συνολικά ο Φάκελος της Κύπρου περιλαμβάνεται σε 33 τόμους! Το πρώτο πακέτο περιέχει τις 11 πρώτες μαρτυρικές καταθέσεις στην επιτροπή που είχε συσταθεί από τη Βουλή στα μέσα της δεκαετίας του ’80, καθώς και το πόρισμα της ελληνικής και της κυπριακής Βουλής.

Πρόκειται για ιστορικά ντοκουμέντα και βίντεο για όσα διαδραματίστηκαν από τον Ιανουάριο του 1967 έως τον Δεκέμβριο του 1974 και τα οποία οδήγησαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στην τουρκική εισβολή (15 Ιουλίου – 14 Αυγούστου) του 1974.

Φυλάσσονταν στα υπόγεια της Βουλής με τη ρήτρα της εμπιστευτικότητας. Χάρη, όμως, στον Νίκο Βούτση ο θησαυρός ανοίχτηκε. Στις 3 Φεβρουαρίου 1986 άρχισαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, με τα 30 μέλη της να πραγματοποιούν πάνω από 150 συνεδριάσεις και να συγκεντρώνουν 131 μαρτυρίες. Το έργο της επιτροπής ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1988 και αποτελείται από 20.000 σελίδες και συνοδευτικό υλικό, όπως βιντεοκασέτες.

Μετά την παράδοση, λοιπόν, των τεσσάρων πρώτων τόμων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον πρωθυπουργό ο Φάκελος της Κύπρου θα παραδοθεί και στους αρχηγούς των κομμάτων και κατόπιν θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής, απ’ όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
«Είναι ένα πολύτιμο υλικό, που ρίχνει φως σε μια ευαίσθητη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την παραλαβή του.

Χάιδεψε τους ποταμίσιους

mpakogiannis

❱❱Ο Κώστας, που ετοιμάζεται για δήμαρχος Αθηναίων, έχει ήδη σχέδιο για τους δημότες της, το οποίο συμπυκνώνεται στη φράση «Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου». Αυτό είπε προχθές ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε Το Ποτάμι. Εκεί τόνισε την ανάγκη χρησιμοποίησης των νέων τεχνολογιών στον αγώνα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. «Σήμερα, που η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση μας χτυπάει επίμονα την πόρτα, εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στα “θέλω” των πολιτών και όχι στα “θέλω” τα δικά μας» είπε ο Κώστας, χαϊδεύοντας και τα αυτιά των… ποταμίσιων, τους οποίους θέλει κοντά του όταν κατέβει για δήμαρχος της Αθήνας. Και ο Σταύρος ψήνεται…

Χόρεψε και ήπιε ρακή

megalooikonomoy 0

❱❱Σιγά μην έλειπε η Θεοδώρα από τα Καζανέματα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έδωσε το «παρών» στη γιορτή που έκανε η Ενωση Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας και, αφού χόρεψε και ήπιε ρακή, ύστερα θέλησε να δει και τη ζύμωση του κρητικού νάματος. Αλλωστε η βουλευτής ξέρει από ζυμώσεις!

Η «χαρά» της διαπίστωσης

❱❱Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκος Δένδιας και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκαν με τον Γκέραλντ Κνάους, τον αρχιτέκτονα της κοινής δήλωσης Τουρκίας – E.E. για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο. Προχθές ο Κνάους μίλησε σε εκδήλωση για τη γενική κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας ότι ανησυχεί για την Ελλάδα, που δείχνει σχεδόν ανίκανη να χειριστεί το Μεταναστευτικό.
Καταλαβαίνετε τι χαρά έκαναν μετά τη δήλωση αυτή οι δεξιοί… Μέχρι και για ουζάκι τον πήγαν!

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....