«Εκδόσεις Κορυδαλλός»

❱❱ Ο Γιάννος Παπαντωνίου ζήτησε γραφική ύλη για να γράψει βιβλίο και ρώτησε πόσα χρήματα μπορεί να έχει για τις ανάγκες τουΤη νέα πραγματικότητα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι τα τελευταία 24ωρα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ο προφυλακισμένος πλέον πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Η πρώτη νύχτα τους στα κελιά των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού κύλησε ήρεμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί πώς μπορεί να προμηθευτεί τηλεκάρτες και πόσα χρήματα μπορεί να διαθέτει για τις ανάγκες του εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Από τα πρώτα αιτήματά του ήταν να του δοθεί γραφική ύλη για να κρατά σημειώσεις, καθώς φέρεται ότι θέλει να αφιερώσει τον άπλετο χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του το επόμενο διάστημα στη συγγραφή νέου βιβλίου. 

Ενώ για λόγους ασφαλείας ο κ. Παπαντωνίου κρατείται μόνος του σε κελί της πτέρυγας όπου είχαν τοποθετηθεί κατά το παρελθόν οι κρατούμενοι της 17Ν, η Σταυρούλα Κουράκου κρατείται σε κελί μαζί με ακόμη μία κρατούμενη σε πτέρυγα με συνολικά εννέα κελιά. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει να μετακινηθεί σε πτέρυγα με λιγότερο κόσμο. Το ζεύγος Παπαντωνίου θα έχει τη δυνατότητα να συναντιέται στο επισκεπτήριο της Κυριακής.

«Είναι ψύχραιμοι»

Χθες ο συνήγορός τους Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης τούς επισκέφθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατούνται κατόπιν απόφασης ανακριτών και εισαγγελέως μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους για τη μίζα των 2.800.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός προκειμένου να προωθήσει τις συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Ηταν η πρώτη επίσκεψη που έκανα στον κύριο Παπαντωνίου στις φυλακές μετά τα προχθεσινά γεγονότα. Είναι ψύχραιμος και αυτός και η κυρία Κουράκου» τόνισε ο δικηγόρος και πρόσθεσε πως συζήτησε με τους εντολείς του για τις επόμενες νομικές κινήσεις στις οποίες θα προβούν. «Καθίσαμε και συζητήσαμε, αναλύσαμε την κατάσταση και αρχίσαμε να συζητάμε τις προοπτικές των επόμενων κινήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, τονίζοντας ότι «τέτοιες υποθέσεις, που έχουν έντονο κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον, θα πρέπει όλες οι πλευρές να τις αντιμετωπίζουν με νηφαλιότητα και σύνεση, χωρίς ακρότητες. Η δική μας πλευρά το έκανε αυτό ως τώρα με τη στάση της. Θέλω να ελπίζω ότι και οι λοιπές εμπλεκόμενες πλευρές, και κυρίως η Δικαιοσύνη, θα συμμερισθούν αυτή τη νοοτροπία» πρόσθεσε ο κ. Χαραλαμπάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Δεν είναι σύντροφός της αλλά ο μπαμπάς της – Θεατρική έξοδος για τη γνωστή ηθοποιό

Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε πετυχημένη σειρά έκανε βραδινή έξοδο παρέα με τον πατέρα της,

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη έξοδος μετά τη γέννηση της κόρης της

Την πρώτη της έξοδο, τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το βραδινό look με δαντελένιο κορμάκι στο πλευρό του Θέμη Σοφού

Με μια εμφάνιση που ισορροπεί ανάμεσα στο κομψό και...

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Χριστίνα Παππά: Η βοήθεια σε γυναίκα που κατέληξε σε καταγγελία – «Φοβάμαι για τη ζωή μου»

Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική καταγγελία προχώρησε η Χριστίνα Παππά,...