ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Πάνος Σκουρλέτης

❱❱ Αφησε την υπουργική καρέκλα και φόρεσε τη στολή του «στρατηγού» του κόμματος προκειμένου να…… το οδηγήσει σε μια εκλογική νίκη. Ωστόσο, η μάχη της κάλπης κατέληξε σε βατερλό για τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μοιραία στο επίκεντρο της κριτικής όσον αφορά τη στρατηγική που ακολούθησε το κόμμα μέχρι τις ευρωκάλπες, αλλά και την επιλογή των προσώπων που έπεσαν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης έπεσε έξω στις επιλογές του, καθώς, όχι απλώς δεν κέρδισαν δήμους οι εκλεκτοί του κόμματος, αλλά σε μεγάλο ποσοστό καταποντίστηκαν, με εξαίρεση τον Νάσο Ηλιόπουλο που κατάφερε να πάει στον δεύτερο γύρο, αλλά με το ισχνό 16,98%, και συνετρίβη.

Οσο για τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, οι έχοντες το χρίσμα της Κουμουνδούρου δεν πέρασαν καν στον δεύτερο γύρο κι αυτό δεν αφήνει ανέγγιχτο τον γραμματέα, από τον οποίο περίμεναν καλύτερα αποτελέσματα. Ο απολογισμός για τον Πάνο Σκουρλέτη είναι φτωχός, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρνει να εκλέξει δημάρχους που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού στην Αττική.

Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, ο κ. Σκουρλέτης να δεχτεί κριτική, όπως και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος στηρίχθηκε σε εκτός πραγματικότητας δημοσκοπήσεις.

Πέρα από το πολιτικό κλίμα, πάντως, οι επιλογές του γραμματέα έπαιξαν τον δικό τους ρόλο ώστε όλοι οι χάρτες να βαφτούν μπλε και σίγουρα θα κληθεί να εξηγήσει και να δικαιολογήσει τη στρατηγική που ακολούθησε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ