Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αχιλλέας Μπέος: «Ολη η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο»

❱❱ Τα «Μίκι Μάους» που ισοπέδωσε στην κάλπη, ο «χασισοπότης» Γιώργος Παπανδρέου και η επίθεση σε όσους λένε ότι η πόλη έγινε… Νάπολη Συνέντευξη στον 
Γιώργο Πούλο

Ενα τετ α τετ με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο μοιάζει με γρίφο. Γιατί, λόγω του εκρηκτικού (όπως παραδέχεται ο ίδιος) χαρακτήρα του, κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει η συζήτηση! Χειμαρρώδης, ευθύς, ακόμη κι αν κάποιος διαφωνεί μαζί του δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την ειλικρίνεια και την αμεσότητα που έχει στον λόγο του.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο Αχιλλέας Μπέος, που εκλέχτηκε για δεύτερη φορά δήμαρχος, από την πρώτη μάλιστα Κυριακή, με ποσοστό που ξεπερνά το 57%, δηλώνει οραματιστής, έχοντας στόχο νέα μεγάλα έργα για την πρωτεύουσα του Παγασητικού. Τα βάζει με αντιπάλους του χωρίς να φιλτράρει τους χαρακτηρισμούς του, αλλά και με ένα ολόκληρο σύστημα, που, όπως λέει, «έκανε τη χώρα ”μπουρδέλο”».

Το βράδυ των δημοτικών εκλογών, μετά την επανεκλογή σας, μπροστά στο εκλογικό σας κέντρο, διά μικροφώνου είπατε ότι στις εθνικές εκλογές «θα γίνει της πουτάνας». Ποιους είχε αποδέκτες αυτό;
Αν απομονώσει κάποιος ορισμένες από τις ατάκες μου, θα παρερμηνευτούν όσα λέω. Είπα ακριβώς ότι ο Βόλος θα διεκδικήσει και θα πάρει ό,τι του έχουν στερήσει. Και, αν δεν γίνει αυτό, τότε «θα γίνει της πουτάνας». Ο Βόλος ήρθε η ώρα να πάρει αυτό που δικαιούται. Επί σειρά ετών πολιτικοί απατεώνες, είτε από την κεντρική εξουσία είτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είχαν άλλες προτεραιότητες και όχι την πόλη και τους πολίτες. Εδώ και σαράντα χρόνια δεν έκαναν τίποτα σε αυτή την πόλη.

Μήπως, όμως, η ατάκα σας «θα γίνει της πουτάνας» είναι και «καθρέφτης» του εαυτού σας; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, είστε εκρηκτικός και συγκρουσιακός χαρακτήρας.
Δεν πειράζει, ας είμαι! Είμαι αληθινός! Και γι’ αυτό με ξαναέβγαλε ο κόσμος. Αναγνώρισε την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό μου! Δεν είμαι ψεύτικος! Δεν κουραστήκατε όλοι σας, τόσα χρόνια, με όλους αυτούς τους υποκριτές με τη γραβάτα που σας παραμύθιαζαν; Δεν βαρεθήκατε όλους αυτούς τους κουλτουριάρηδες, τους προοδευτικούς; Αυτοί κατέστρεψαν την Ελλάδα και οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση. Εγώ ό,τι έχω να πω το λέω στα ίσια! Δεν κρύβομαι!

Επιμένω στα περί «πουτάνας». Για παράδειγμα, στο παρελθόν, σε δημοτικά συμβούλια, έχει γίνει «της πουτάνας», και μάλιστα σας κατηγορούν ότι το επιδιώξατε. Εχουμε δει εισβολή φαντάρων, οι οποίοι αναζητούσαν μια δημοτική σύμβουλο, επειδή, όπως είπαν, έκανε καλό σεξ! Σας κατηγορούν επίσης ότι έχετε κάνει σεξιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια δημοτικών συμβουλίων εις βάρος δημοτικής συμβούλου.
Και τι σχέση έχω εγώ με αυτά; Καταρχάς, να μας πουν όλοι αυτοί πού είδαν σεξισμό; Αλλού να ψάξουν να βρουν αυτόν που προκάλεσε το να έρθουν οι φαντάροι, όχι σε εμένα! Ειλικρινά, όμως, τι σας πειράζουν τα περί «πουτάνας»; Δεν μπορώ να το καταλάβω, αφού όλη η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο! H πατρίδα μου, δυστυχώς, είναι ένα μπουρδέλο, από το άλφα έως το ωμέγα! Σας πείραξε το «πουτάνα» που είπα εγώ; Επίσης, για να ξέρετε, εγώ στις ομιλίες μου δεν χρησιμοποιώ ξύλινο λόγο. Αυτά είναι για τους πολιτικούς, όχι για μένα. Για κάποιους που δεν με ξέρουν, ο λόγος μου ορισμένες φορές είναι παρεξηγήσιμος. Τους καταλαβαίνω.

Οσοι είναι απέναντί σας, πάντως, κάνουν λόγο για καθεστωτική, έως τυραννική συμπεριφορά από την πλευρά σας.
Θα σας πω τι επικρατούσε στην πόλη… Κάποιοι πουλούσαν ένα παραμύθι, κάποιοι το έπαιζαν προοδευτικοί και κουλτουριάρηδες. Εγώ όλους αυτούς τους αποκαλώ «του κώλου». Εδώ, οι δήμαρχοι τα τελευταία χρόνια το έπαιζαν κάπως, θεωρούσαν ότι είναι κάτι το εξαιρετικό. Γραβάτα, κοστουμάκι και κλεισμένοι στο γραφείο. Δεν τους έβλεπε άνθρωπος. Κλείνονταν επί ώρες σε πολύωρες διαβουλεύσεις και δεν κατέληγαν πουθενά. Κορόιδευαν τον κόσμο! Επειδή έσπασα αποστήματα δεκαετιών και παίρνω τις τελικές αποφάσεις, δίνοντας λύσεις, θα με πουν και αυταρχικό; Τα λένε αυτά όσοι είχαν συνηθίσει σε άλλες καταστάσεις, που τα άφηναν όλα στην τύχη τους. Εγώ ό,τι αποφάσεις παίρνω είναι προς όφελος των πολιτών.

Στην έναρξη της πρώτης θητείας σας, είχατε πει ότι ο Βόλος θα ξεπεράσει κάποια στιγμή το Μονακό. Δεν αγγίζει αυτό τα όρια της υπερβολής;
Καθόλου! Το πίστευα και δικαιώνομαι! Ο Βόλος (με εξαίρεση δυο τρεις υποδομές, που και αυτές γίνονται τώρα) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και σε λίγο το Μονακό θα ζηλεύει τον Βόλο!

Οι αντίπαλοί σας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όμως, έλεγαν πως αυτά περί Μονακό ήταν απλά ένα επικοινωνιακό τρικ.
Επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είχα κανέναν αντίπαλο. Εγώ τους αποκαλούσα «καρτούν», «Μίκι Μάους»! Ούτε επιχειρήματα είχαν ούτε τίποτα!

Γιατί το λέτε αυτό;
Γιατί πολύ απλά, όπως είπα, δεν είχαν επιχειρήματα και τους είχαμε ισοπεδώσει. «Μισή χόρτα» τούς έκανα τους αντιπάλους μου!

Πάντως, αυτοί που είναι στην αντιπολίτευση λένε πως ο Βόλος δεν θυμίζει Μονακό, αλλά κάτι από… Νάπολη. Κάνουν λόγο για παρατυπίες, για παράνομες προσλήψεις, για διαγωνισμούς με «σκιές».
Ολα αυτά είναι λόγια του αέρα. Τους χαρακτηρισμούς για Νάπολη και όλα τα συναφή τούς επιστρέφω. Και, βασικά, τους επέστρεψε ο κόσμος, που με επανεξέλεξε πανηγυρικά. Τις καταγγελίες και τις ενστάσεις που έκαναν τις έχασαν! Για ό,τι καλό πηγαίναμε να κάνουμε στην πόλη υπήρχαν ένσταση και καταγγελία. Είμαι, όμως, άνθρωπος που μου αρέσει να κερδίζω και όχι να χάνω. Είμαι γεννημένος νικητής σε όλα τα επίπεδα. Επί των ημερών μας υπάρχει παντού διαφάνεια. Αυτοί, όμως, τους οποίους ελέγχουν είναι όσοι ήταν στον δήμο μέχρι το 2014. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται! Η αδελφή μου είναι επτά χρόνια άνεργη και δεν την έχω προσλάβει ούτε ως ειδικό συνεργάτη. Αυτός είμαι! Και άμα τους αρέσει.

Μιλώντας περί πολιτικού συστήματος, μήπως με τον Γιώργο Παπανδρέου έχετε εμμονή; Οταν είχε επισκεφθεί πριν από μερικά χρόνια τον Βόλο, του είχατε επιτεθεί λεκτικά κατάμουτρα.
Ναι, τον αποκάλεσα απατεώνα και χασισοπότη! Αν δέσετε όλα όσα είπα προηγουμένως για την πολιτική σκηνή, το μπουρδέλο που ανέφερα ταυτίζεται και με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε ποια χώρα θα υπήρχε έστω ένας ψηφοφόρος που θα ψήφιζε για πρωθυπουργό τον Γιωργάκη; Εναν βλαμμένο! Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος υπήρξε αρχηγός κράτους! Αυτός, με ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και αφού με στοχοποίησε, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη εν όψει του πρώτου Μνημονίου, βάζοντάς με φυλακή. Εναν πατέρα πέντε παιδιών. Ημουν το εξιλαστήριο θύμα, και αυτό αποδείχτηκε ομόφωνα και στο Εφετείο.

Τι γεύση σάς έχουν αφήσει η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και η δικαστική σας εμπλοκή με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων;
Δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Ημουν καθαρός και αθώος. Στοχοποιήθηκα γιατί πουλούσα και έπρεπε κάποιος να την πληρώσει. Είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη που με οδήγησε στη φυλακή χωρίς να δικαστώ από τον φυσικό μου δικαστή, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εις βάρος μου. Να θυμάστε το όνομα «Πόπη Παπανδρέου». Εφτιαξε ένα κατηγορητήριο χωρίς να ψάξει. Το κατηγορητήριο έλεγε πως είμαι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, άρα είμαι ύποπτος φυγής. Και δεν είχα ποτέ αμερικανικό διαβατήριο. Υπήρχε σκοπιμότητα. Ολη αυτή η ιστορία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και με ταλαιπώρησαν για οκτώ χρόνια. Με τη δύναμη του Θεού, της οικογένειάς μου και του κόσμου στάθηκα όρθιος.

Πάλι, όμως, με άξονα τα ποδοσφαιρικά κάνατε «άνω – κάτω» τον Βόλο με την ομάδα ΝΠΣ Βόλος, από τη στιγμή που υπάρχουν δύο ιστορικές ομάδες, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου.
Και τα δύο σωματεία έχουν μένει με την ιστορία τους, με τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Δεν υπάρχει θέμα αντιπαλότητας. Είναι όραμά μου να δημιουργηθεί μια πανίσχυρη ομάδα στην πόλη, και η ομάδα κατάφερε να βρεθεί στη Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα αυτή, όμως, διχάζει την πόλη…
Γιατί τη διχάζει; Το σκεπτικό ήταν να ενωθούν οι δυο ομάδες. Από τη στιγμή που υπάρχει μίσος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Νίκη, δεν θα ενωθούν ποτέ. Από τη στιγμή που υπάρχει μια τρίτη ομάδα, γιατί να τις διχάσει;

Δημήτρης Μελισσανίδης – Ιβάν Σαββίδης: Ποια είναι η σχέση σας;
Τον Μελισσανίδη τον ξέρω πάνω από 20 χρόνια. Εχουμε φάει και έχουμε πιει ένα ποτήρι κρασί πολλές φορές μαζί. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και είναι θετικό που επανήλθε στην ΑΕΚ, γιατί δημιούργησε ανταγωνισμό. Τον Σαββίδη τον ξέρω πρόσφατα. Εχει δώσει πολλά στον ΠΑΟΚ και του έδωσε αίγλη. Ειναι προς όφελος του ποδοσφαίρου που υπάρχει ανταγωνισμός.

Να μιλήσουμε λίγο και για τον άνθρωπο Αχιλλέα Μπέο;
Τις περισσότερες ώρες δεν είμαι στο δημαρχείο, αλλά έξω, στον δρόμο. Επιβλέπω τα έργα και εποπτεύω εργολάβους και κατασκευαστές! Είμαι ένας άνθρωπος που δυστυχώς συνάδελφοί σας έχουν παρουσιάσει μια άλλη εικόνα προς τα έξω. Δεν λέω, ευθύνομαι κι εγώ για αυτό, λόγω του αυθορμητισμού μου και του χαρακτήρα μου, που προκαλώ πολλές φορές. Οσοι όμως με ξέρουν γνωρίζουν πως είμαι ένας άνθρωπος με τεράστιες ευαισθησίες. Λατρεύω τα πέντε παιδιά μου και αγαπάω ό,τι τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι. Είμαι ένας άνθρωπος που ακούει, αλλά εκνευρίζεται πολύ εύκολα! Και γι’ αυτό φταίει το ζάχαρο, που μου χτυπάει στα νεύρα. Προσπαθώ να έχω αυτοσυγκράτηση και να μην παίρνω αποφάσεις εν θερμώ. Λάθη έχω κάνει, αλλά δεν έχω αδικήσει κανέναν.

«Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Εκτός από εσάς, υπάρχει κι ένας άλλος επιχειρηματίας ο οποίος ασχολείται με τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Προ δημοτικών εκλογών, είχατε βγει δημοσίως και είχατε πει ότι κρύβεται πίσω από τη χρηματοδότηση υποψηφίου, αντιπάλου σας για τον Δήμο Βόλου. 
Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Κάποτε είχαμε πάρα πολύ καλές σχέσεις, τον εκτιμούσα. Είχα γνωρίσει τη γυναίκα του, τα παιδιά του. Κάναμε πολλή παρέα. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος με απογοήτευσε με κάποια πράγματα. Τα αφήνω στη άκρη. Ναι, βγήκα και είπα ότι χρηματοδότησε – δεν ξέρω αν έδωσε ένα ευρώ ή αν έδωσε υλικό, αλλά, εν πάση περιπτώσει, βοήθησε την κυρία Καπούλα, την υποψήφια που κατέβασε για τον δήμο η Νέα Δημοκρατία.

Εχετε στοιχεία για αυτά που λέτε;
Αυτό που λέω δεν έχει διαψευστεί μέχρι τώρα. Ηρθε ως πληροφορία στα αυτιά μου. Αυτό για την κυρία Καπούλα δεν το λέω μόνο σε εσάς, το έχω πει επανειλημμένως. Και είμαι πεπεισμένος για αυτό και θα το αποδείξω αν χρειαστεί. Αλλά να σας πω και κάτι; Εμένα δεν με ενοχλεί, ούτε είναι δυσφήμηση αυτό που λέω. Κι εμένα μπορεί να έρθει κάποιος φίλος μου και να μου πει «σου κάνω δώρο τις αφίσες σου» ή «σου παραχωρώ δωρεάν το γραφείο μου». Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όμως, που κάποτε ήμασταν φίλοι, το θεωρώ ανήθικο να χρηματοδοτήσει ή να βοηθήσει, για να το πω καλύτερα, μια αντίπαλό μου. Δεν ήταν ηθικό, δεν ήταν κομψό… Δεν έπρεπε να ασχοληθεί. Εδώ είναι άλλο λιμάνι, είναι ο Βόλος. Και πήρε και ο κύριος Μαρινάκης από τον κόσμο την απάντηση που έπρεπε να πάρει. Προσωπικά, δεν θέλω να τον ξέρω τον άνθρωπο. Τελείωσε. Να έχει την υγεία του, δεν με ενδιαφέρει πλέον…

Πώς, όμως, από φίλοι φτάσατε στο σημείο να λέτε «δεν θέλω να τον ξέρω»;
Είναι πολλά πράγματα τα οποία δεν είναι της παρούσης να τα αναφέρω. Εχει κάποιες δικαστικές εκκρεμότητες. Μέσα από την καρδιά μου του εύχομαι να καθαρίσει. Δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί για εκείνον εγώ να μην είμαι κάτι σημαντικό, αλλά και αυτός για εμένα δεν υπάρχει!

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...