Πρόταση στους θεσμούς για 48 δόσεις στον φόρο για τις κληρονομιές

❱❱ Στο «μικροσκόπιο» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται πρόταση προς τους θεσμούς για την…

… αύξηση των δόσεων απόδοσης του φόρου κληρονομιάς στις 48, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για τη διευκόλυνση της τακτοποίησης των χρεών για τους οφειλέτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, η υπό εξέταση αυτή ρύθμιση έχει περιέλθει σε γνώση των δανειστών, οι οποίοι φέρεται ότι την εξετάζουν θετικά.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, όπως όλα δείχνουν, μετά την έλευση των εκπροσώπων τους, στις 16 Σεπτεμβρίου, και τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει με τους αρμόδιους υπουργούς.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δώσει «ανάσα» σε όσους αποφεύγουν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, καθώς δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τους φόρους. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, η αποπληρωμή των έκτακτων οφειλών θα γίνεται σε έως και 48 δόσεις.

Ο υπολογισμός του φόρου κληρονομιάς θα πραγματοποιείται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, δηλαδή θα συνδεθεί ο αριθμός των δόσεων με το δηλωθέν εισόδημα αλλά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων κάνουν αίτηση. Και στη δεύτερη περίπτωση ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφώνεται ανάλογα με την περιουσία του αιτούντος.

Παράλληλα η πρόταση που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στους εκπροσώπους των δανειστών προβλέπει ότι πληρωμή των τακτικών οφειλών (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) θα γίνεται σε 24 δόσεις (από 36 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο).

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ