Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Οι «αριστεροί» με τις… δεξιές τσέπες

❱❱ Η περιουσία του Γιάνη Βαρουφάκη, που ως υπουργός Οικονομικών επιζητούσε την έξοδο από το ευρώ, αυξήθηκε ακόμα περισσότεροΑπό τη θέση του υπουργού Οικονομικών, στο πρώτο εξάμηνο της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης έφτασε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, επιζητώντας την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.

Όμως, πάνω στα αποκαΐδια της κρίσης, γέμισε τις τσέπες του και επέλεξε να διατηρήσει τις παχυλές καταθέσεις του στην Ελβετία, θυμίζοντας τον γνωστό στίχο του Σταύρου Κουγιουμτζή «με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενιτιά, ρετιρέ παίρνω στην Κηφισιά»!

Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 δεν ανήκε ποτέ στην τάξη των μικροαστών. Ομως, από τα «πόθεν έσχες» προκύπτει ότι η περιουσία του αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, μετά το παρ’ ολίγον καταστροφικό για την Ελλάδα πέρασμά του, το πρώτο εξάμηνο του 2015!

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε 346.469,75 ευρώ συνολικά εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση, επιχειρηματικές δραστηριότητες, μερίσματα-τόκους και από μισθωτές υπηρεσίες για το 2016 (αφορούν το οικονομικό έτος 2015), και διατηρούσε καταθέσεις 274.577,8 ευρώ, εκ των οποίων τα 249.642,24 ευρώ στην Ελβετία (Corner Banca) και τα υπόλοιπα στην Εθνική Τράπεζα.

Εισοδήματα

Για το 2017 (οικονομικό έτος 2016), τα εισοδήματα του πρώην υπουργού αυξήθηκαν περαιτέρω. Δήλωσε συνολικά 458.037,67 ευρώ (αύξηση ετήσιου εισοδήματος 32,3%) και 250.449,16 ευρώ σε καταθέσεις.

Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν τα εισοδήματα της συζύγου του. Η Δανάη Στράτου για το 2016 φέρεται ότι έχει δηλώσει 840 ευρώ από ακίνητα και καταθέσεις 2.927,02 ευρώ. Για το 2017, έχει δηλώσει το ίδιο ακριβώς ποσό από εισοδήματα και 552,96 ευρώ σε καταθέσεις.

Συνολικά, ο κ. Βαρουφάκης και η σύζυγός του κατέχουν 10 ακίνητα, από κατάστημα, μονοκατοικίες και διαμέρισμα μέχρι… βοσκοτόπους! Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είναι, επιπλέον, κάτοχος ενός αυτοκινήτου 1.600 κ.ε. (από κοινού με τη Δανάη Στράτου), ενός Ι.Χ. 2.000 κ.ε., μιας μοτοσικλέτας 1.250 κ.ε. και άλλων δύο μοτοσικλετών, πιο μικρών σε κυβισμό.

Η σύζυγός του έχει ένα δίκυκλο 650 κ.ε. και ένα σκάφος αναψυχής από κοινού με τον κ. Βαρουφάκη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...