Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυξημένη παρουσία αστυνομικών προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης για τις μέρες των εορτών

Χριστούγεννα στα σπίτια με αυξημένη παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους και εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη την εορταστική περίοδο, ίσως και με την επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων ανάλογων με αυτά της Δυτικής Αττικής, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

«Αν χρειαστεί, θα σφραγίσουμε ολόκληρες περιοχές, ακόμη και σπίτια! Θα είναι όλεθρος, αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το λεκανοπέδιο με κορονοϊό» επανέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι τα μέτρα στη Δυτική Αττική αποδίδουν. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «καταστροφή» τις εικόνες συνωστισμού όπως αυτές που παρατηρήθηκαν το Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος και επισήμανε ότι, εκτός από τη Μαγνησία και την Κοζάνη, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο εδώ και αρκετούς μήνες, παρακολουθούνται και άλλες περιοχές στις οποίες ίσως ληφθούν μέτρα αν χρειαστεί.

«Παρακολουθούμε στενά μαζί με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές» διευκρίνισε και προειδοποίησε ότι, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «την επόμενη μέρα θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι ολέθριο». «Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στον κίνδυνο διασποράς του ιού αν ξεπεραστεί ο αριθμός των εννέα ατόμων στα ρεβεγιόν στα σπίτια, και προειδοποίησε: «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Για την απομόνωση της Βρετανίας από τον υπόλοιπο κόσμο, ο υπουργός μίλησε για μια κατάσταση η οποία θυμίζει Όργουελ, διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει τεθεί θέμα διακοπής των αεροπορικών συνδέσεων της χώρας με τη Βρετανία και υπενθύμισε ότι έχει επιβληθεί επταήμερη καραντίνα σε όσους έρχονται από εκεί.

Για την προστασία από τον κορονοϊό και την οικονομική αναγνώριση της προσφοράς των χιλιάδων αστυνομικών που θα διατεθούν στην τεράστια επιχείρηση του εμβολιασμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι «θα υπάρξει πρόνοια για τους αστυνομικούς και για όλους όσοι δίνουν μάχη αυτή τη στιγμή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...