Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Νέες «βόμβες» από τον υπόδικο Φουρθιώτη για τις στενές επαφές με ισχυρούς της κυβέρνησης

Έβγαλε στη φόρα και τις γραπτές αβάντες του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκου Ρωμανού

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, ο πρωθυπουργός θα καταλάβαινε τον πρωτοφανή διασυρμό που υφίστανται ο ίδιος και οι θεσμοί, και θα καθάριζε τον βούρκο στο Μέγαρο Μαξίμου θέτοντας εκτός κυβέρνησης τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά τις αποκαλύψεις ότι ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπόδικο παρουσιαστή και πρώην μάνατζερ της πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου, Μένιο Φουρθιώτη.

Όχι μόνο τον κρατάει στη θέση του, αλλά τον στηρίζει με κάθε τρόπο, παρ’ ότι αποδείχθηκε ότι ακόμα κι από το βήμα της Βουλής έλεγε ψέματα, πως δεν έχει καμία επικοινωνία με τον «βούρκο Φουρθιώτη».

Είναι πλέον εκτεθειμένος και υπόλογος ο ίδιος για τα πάρε δώσε του υπουργού του με τον «χαμογελαστό και αγαπητό» Φουρθιώτη, όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος ο Γεραπετρίτης, και το αμείλικτο ερώτημα είναι γιατί τον κρατάει στη θέση του;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε κομπιάζοντας και με έκδηλη αμηχανία ότι ο υπουργός Επικρατείας «προφανώς και εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η δήλωση του υπουργού Επικρατείας ήταν σαφής και δεν αφήνει καμία σκιά για παρερμηνεία». Ο κ. Οικονόμου πέταξε την μπάλα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η εντεινόμενη απελπισία και απαξίωσή του καθιστά φυσιολογική τη συμπεριφορά του και αναδεικνύει το είδος της αντιπολίτευσης που ασκεί».

Μετά κι από αυτήν την τοποθέτηση, η σιωπή είναι συνενοχή. Ιδίως αν λάβει κάποιος υπόψη ότι ο υπόδικος πρώην μάνατζερ πορνοστάρ απολάμβανε πρωτοφανούς εύνοιας από την κυβέρνηση, που του είχε διαθέσει αστυνομικούς για τη φύλαξή του σαν να ήταν υψηλό πρόσωπο. Μήπως ήρθε η ώρα να απαντήσει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ποιος ή ποιοι επέβαλαν αστυνομική φύλαξη στον Φουρθιώτη; Μήπως ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να απαντήσει για την προνομιακή μεταχείριση του Φουρθιώτη στη φυλακή;

Απάντηση όμως οφείλει και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για το αν η επικοινωνία του συνεργάτη του Ν. Σιγάλα με τον Φουρθιώτη στις 27 Ιανουαρίου 2021 είχε σχέση με την εκταμίευση των χρημάτων του προγράμματος «Συν-Εργασία», που έγινε την επόμενη μέρα, με τον Φουρθιώτη να διεκδικεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ με ψεύτικα στοιχεία.

Είναι αυταπόδεικτες οι επικοινωνίες του Φουρθιώτη με το Μαξίμου, τον Γεραπετρίτη, το… «Παρατράγουδο» της Αννίτας Πάνια, Νίκο Ρωμανό και τον συνεργάτη του Κωστή Χατζηδάκη, Νίκο Σιγάλα. Πώς ανέχεται ο πρωθυπουργός να εκβιάζονται υπουργοί και συνεργάτες του από έναν υπόδικο πρώην μάνατζερ πορνοστάρ; Έχει σχέση ή όχι η αποπομπή του Γιάννη Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας με τον υπόδικο και το γεγονός ότι του είχε μπλοκάρει τα χρήματα που διεκδικούσε παράνομα, με αποτέλεσμα να εισβάλει στο γραφείο του πρώην υπουργού και να τον απειλήσει; Άλλωστε, ο κ. Βρούτσης είχε επισημάνει ότι «το πρόσωπο που του µπλόκαρα τα λεφτά έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ρωτήθηκε χθες στον ΑΝΤ1 από τον Γιώργο Παπαδάκη, απάντησε: «Μα είναι δυνατόν να κάνουμε κεντρικό θέμα τον Φουρθιώτη;» Την ίδια απάντηση είχε δώσει προχθές και ο Νίκος Ρωμανός. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., που έγινε γνωστός με το τραγούδι «Ιεροσόλυμα», στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, εκτέθηκε από τη συνομιλία του με μηνύματα με τον Φουρθιώτη, όπου του έδινε «γραμμή» για το τι πρέπει να κάνει στην εκπομπή του, του έγραφε «μη μασάς» και του ζητούσε να «κλείσει το σούργελο», κατά τον Φουρθιώτη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο παρουσιαστής, αφού τον ευχαριστεί, τον ρωτάει αν βλέπει τα αφιερώματα που έχει κάνει στον Ακη Σκέρτσο, στον Χρήστο Σταϊκούρα, και στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον Ρωμανό να τον διορθώνει σχετικά με τις φωτογραφίες του τελευταίου. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον Νοέμβριο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ρωτήσει ευθέως τον κ. Γεραπετρίτη αν έχει σχέσεις με τον υπόδικο για κακουργήματα Μένιο Φουρθιώτη. Ο κ. Γεραπετρίτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδεται σε ασκήσεις ανθρωποφαγίας και υποστήριξε: «Ουδέποτε έχω δει, ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του. Αν από αυτό συνάγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχει απλά παραιτηθεί από τη λογική. Επιπλέον, όταν ο κύριος Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική Δικαιοσύνη…»

Τις τηλεφωνικές κλήσεις με τον υπόδικο αναγκάστηκε να τις παραδεχτεί αργά το βράδυ, αφού πρώτα είχε βγάλει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι εκείνη την ώρα, ο «αντ’ αυτού» του πρωθυπουργού σιωπούσε και, όταν δεν σιωπούσε, έλεγε ψέματα, όπως κάνει μήνες τώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...