Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάψαν τα αίματα μεταξύ Φίλη και Κεραμέως μετά το τριήμερο πένθος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Στο κοινοβουλευτικό τερέν μεταφέρθηκε η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για για την τραγωδία στα Τέμπη.

7904_mpofilioy_koytsoympas_pafilis_30032018

Μπορεί τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος τα κόμματα να μη θέλησαν να ηλεκτρίσουν το πολιτικό κλίμα, παρότι οι πρώτες βολές είχαν αρχίσει πριν ακόμη παρέλθει το τριήμερο πένθος, ωστόσο πλέον τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά από τα θηκάρια, εξ αφορμής τόσο της επιτροπής Γεραπετρίτη όσο και των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών.

Τα αίματα άναψαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην πρώτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου μετά το τριήμερο πένθος για τον θάνατο των 57 ανθρώπων. Το φιτίλι άναψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος μίλησε για «δολοφονία» φοιτητών και μαθητών. «Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται και δεν πρέπει να γίνεται μετά από πέντε ημέρες, η συγγνώμη πρέπει να γίνεται όταν χτυπούν τα παιδιά στις πλατείες και όταν δολοφονούν παιδιά στα τρένα», είπε αρχικώς ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει οργισμένος πως η κυβέρνηση ευθύνεται για την τραγωδία.

Ο Νίκος Φίλης

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φώναζε από τα υπουργικά έδρανα «ντροπή σας! ντροπή σας!», ενώ η «γαλάζια» Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα ακούστηκε να λέει πως δεν ειπώθηκε καμία συγγνώμη για το Μάτι. «Ντροπή σου! Προσπαθείτε να συμψηφίσετε νεκρούς» της απάντησε ο Νίκος Φίλης.

Νίκη Κεραμέως

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης ζήτησε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτίων και την απόδοση ευθυνών, ενώ αιτήθηκε όλες οι συμβάσεις να περνούν εφεξής από την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, ώστε «κανένας μασκαράς να μη χειριστεί έργο».

Διαβάστε επίσης: Γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου υπέγραψε άδεια ενός μήνα για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό πολιτικό – Συγκίνηση στην κηδεία του

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό πολιτικό – Συγκίνηση στην κηδεία του

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Το κόμμα μου δεν μακιγιάρει τα προβλήματα»

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Το κόμμα μου δεν μακιγιάρει τα προβλήματα»

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Έξοδος με την εντυπωσιακή του κόρη

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Έξοδος με την εντυπωσιακή του κόρη

Στο νοσοκομείο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά από πτώση από το αμαξίδιό του

Στο νοσοκομείο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά από πτώση από το αμαξίδιό του

Ρουά ματ από Δούκα!

Ρουά ματ από Δούκα!