Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου υπέγραψε άδεια ενός μήνα για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα

Αναρρωτική αναλγησίας!

Ενώπιον των ευθυνών του τίθεται ο γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου, που φέρεται ότι υπέγραψε την αναρρωτική άδεια δίχως να εξετάσει τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που εμπλέκεται στην τραγωδία στα Τέμπη, λίγες ώρες μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου διενεργείται κατεπείγουσα έρευνα με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις στη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας, που τον τοποθέτησε στη μοιραία βάρδια. Στόχος είναι η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου να αναζητήσει άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που εμπλέκονται και να τεθούν σε αργία.

kentriki martiries 1

Η έρευνα για την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 24ώρου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Η άδεια είναι πλησίον του συμβάντος και κινεί μια υπόνοια και πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο ευσταθεί. Είμαστε κάθετοι, θα αποδοθούν ευθύνες αν δεν συντρέχει λόγος να δοθεί η αναρρωτική και όσοι την έχουν δώσει θα τεθούν σε άμεση αργία» τόνισε.

Οπως προέκυψε, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Δημήτρης Νικολάου που τέθηκε σε αργία από τη διοίκηση του οργανισμού είχε λάβει αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά το δυστύχημα από επιμελητή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, γιατί πονούσε στη μέση. Ο γιατρός φέρεται ότι εξέδωσε το έγγραφο της αναρρωτικής άδειας χωρίς να εξετάσει το πρόσωπο για το οποίο γνωμάτευσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα νευροχειρουργικής φύσης.

Δεν πήγε ούτε στα Επείγοντα

Μάλιστα ο… ασθενής καταγγέλλεται ότι δεν είχε περάσει ούτε από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ούτε από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Στη συνέχεια ο επιθεωρητής υπέβαλε ηλεκτρονικά την αναρρωτική άδεια στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ για να σταματήσει να πηγαίνει από την επόμενη ημέρα στη δουλειά του, εν μέσω της διερεύνησης του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια φέρεται ότι έκανε… εξυπηρέτηση «καλή τη πίστει» σε συνάδελφό του, αγνοώντας σε ποιον έδωσε την άδεια. Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας παραδέχθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ. Ομως επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο, γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και εμφανώς κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ. Μ., ο οποίος υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

nosokomeio volou

Ο κ. Χαυτούρας διέψευσε ότι έδωσε εντολή για τη χορήγηση της άδειας, υποστηρίζοντας ότι ο Νικολάου εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο. Διαψεύδει δηλαδή τον συνάδελφό του πως υπέγραψε την αναρρωτική άδεια με «άνωθεν εντολή» προκειμένου να εξυπηρετήσει «καλή τη πίστει» τον ανώτερό του…

Πάντως, αν και άρρωστος με αναρρωτική άδεια ενός μήνα (…), ο επιθεωρητής Δημήτρης Νικολάου δεν έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τις ενέργειές του στις Αρχές που διερευνούν το δυστύχημα στα Τέμπη, προσκομίζοντας το φύλλο παρουσιών, σύμφωνα με το οποίο στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται δύο σταθμάρχες. Ομως ο πιο έμπειρος δεν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του, με αποτέλεσμα ο 59χρονος άπειρος σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς να μείνει μόνος του… Στη συνέχεια ο επιθεωρητής «εξαφανίστηκε» από την υπηρεσία του λόγω της αναρρωτικής άδειας για να αποφύγει τις τυχόν ευθύνες του, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...