Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025

Τι κατέθεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τη φωτιά στο μπαλκόνι του σπιτιού...

Κατάθεση στα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έδωσαν...

Αμαλία Κωστοπούλου: Κάνει τον γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ερωτευμένη κόρη του...

Unfollow της Μενεγάκη σε Σκορδά και Μουτσινά

Ιδιαίτερα ενεργή είναι η Ελένη Μενεγάκη στο Instagram, παρότι...

Σε γνωστή ταβέρνα στην Απείρανθο ο οσκαρικός ηθοποιός Tομ Χανκς

Στην Ελλάδα βρίσκεται για τις καλοκαιρινές του διακοπές και...

Στελλίνα Σιαράπη: Ο διορισμός της σε γενική γραμματέα του υπουργείου Μετανάστευσης προκάλεσε μεγάλη έκπληξη

Η 30χρονη διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις μέσα και έξω από το Μαξίμου

Εκπληξη και εύλογα ερωτήματα προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα ο διορισμός μιας νεαρής εντυπωσιακής κοπέλας, της Στελλίνας Σιαράπη, ως γενικής γραμματέως Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη.

Τους πρόσφυγες και μετανάστες θα… υποδέχεται στη χώρα μας η σέξι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία φαίνεται πως αξιολογήθηκε με… άριστα από το Μέγαρο Μαξίμου για την προηγούμενη κυβερνητική της εμπειρία ως συνεργάτιδα (σ.σ.: δεξί χέρι χαρακτηριζόταν από πολλούς…) του πρώην υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς ήταν ειδική σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Εκείνη την περίοδο η υπουργική συνεργάτιδα είχε τοποθετηθεί και στο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Επειτα από κυβερνητικό ανασχηματισμό ο Τάκης Θεοδωρικάκος πήγε σπίτι του, αλλά η μέχρι τότε σύμβουλός του πήρε μετεγγραφή ως σύμβουλος Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τον Ιανουάριο του 2021 έως και τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Εκείνο τον μήνα επέστρεψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και στο πλευρό του επέστρεψε και η Στελλίνα, καθώς θεωρούνταν πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του, συνοδεύοντάς τον στις επίσημες υπηρεσιακές συναντήσεις του.

Μπορεί ο κ. Θεοδωρικάκος να… αποστρατεύτηκε πρόωρα από την κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, αλλά η λαμπερή Στελλίνα αξιολογήθηκε και πάλι θετικά και πήρε νέα μετεγγραφή στο πολυπληθές επιτελείο του πρωθυπουργικού γραφείου, καθώς διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις μέσα και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, που φτάνουν έως τον… Λυκαβηττό. Οι επιδόσεις της φαίνεται πως αξιολογήθηκαν με… άριστα, εν αντιθέσει με άλλα κυβερνητικά στελέχη που επέστρεψαν στο σπίτι τους. Το αποτέλεσμα ήταν από απλή υπάλληλος στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού να προαχθεί σε γενική γραμματέα του υπουργείου Μετανάστευσης στην ηλικία των 30 ετών.

Δημήτρης Καιρίδης

Είναι άγνωστο πώς έγινε η αξιολόγηση των προσόντων της εντυπωσιακής νεοδημοκράτισσας στα κυβερνητικά πόστα, που είχε την τελευταία τετραετία ως σύμβουλος του Τάκη Θεοδωρικάκου και σε άλλες κρατικοδίαιτες θέσεις. Βλέπετε, αν και υπουργική σύμβουλος, είχε κλειστά τα social media της στο facebook ή το Linkedin μετά το 2019, αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσει το κυβερνητικό της έργο στα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και αλλού. Αντίθετα, η σέξι πολιτικός ενημερώνει τους φίλους της για τις δραστηριότητές της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και αλλού.

Οπως γράφουν τοπικά sites, η νεαρή Χαλκιδέα είναι Νέα Δημοκρατία από μικρό παιδί, ενώ προέρχεται από οικογένεια με ιδιαίτερα μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα, διατηρώντας πρατήρια υγρών καυσίμων στη Χαλκίδα και την υπόλοιπη Εύβοια. Η άνοδος της Στελλίνας στα κυβερνητικά πόστα είναι αξιοζήλευτη, αν αναλογιστεί κάποιος ότι αποφοίτησε μόλις το 2017 από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και δεν έχει καμία επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας, όπως προκύπτει από το βιογραφικό της.

Η Στελλίνα Σιαράπη με τη σύζυγο του πρωθυπουργού

Η μόνη εμπειρία της νεαρής… άριστης του Μεγάρου Μαξίμου ήταν η εργασία της στον στρατηγικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ενώ νωρίτερα είχε εργαστεί από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ο ορισμός του… άριστου του κομματικού σωλήνα, που μέσα σε χρόνο εξπρές από την αποφοίτησή της και χωρίς καμία εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα αναδείχθηκε σε Νο 2 στο υπουργείο Μετανάστευσης, ως Μις Ασυλο του Δημήτρη Καιρίδη…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και γιατρός στην οικογένεια Πολάκη

Είχε τη δικηγόρο, τώρα απέκτησε και τη γιατρό του...

Φίλιππος Τσαγκρίδης και Κάθριν Εμπειρίκου ανέμελοι στην glam Μύκονο

Φούντωσαν πάλι οι φήμες, όχι μόνο περί έρωτα, αλλά...

Summer in Βουλιαγμένη για την «αδελφή» της Χριστίνας Ω

Αν και ζει μόνιμα πλέον στην Ελλάδα, η jetsetter...

Μύκονος: Ο Μπέος που πάει νωρίς για νάνι και οι ξενύχτηδες

Και μπορεί, οι jet setters που πάρταραν στο event...

Ανασχηματισμός με νυν & πρώην πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών

Ποιες και ποιοι πρώην και νυν πορνοστάρ θα μπορούσαν,...

Στέλλα Κονιτοπούλου: «Γι’ αυτό έσμιξα ξανά τους Κονιτοπουλαίους»

Μια ιδέα να συνενωθούν όλα τα μέλη της θρυλικής...

Οι εναλλακτικές αποδράσεις επωνύμων χωρίς φρου φρου

Αρκετοί Ελληνες celebrities το φετινό καλοκαίρι επιλέγουν εναλλακτικούς προορισμούς...