Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Tρομόδεμα στον Λουκά Παπαδήμο

Εκρηξη παγιδευμένου φακέλου μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού στο κέντρο της Αθήνας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ
Θ. ΠΑΝΟΥ ΚΑΙ Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, όταν άνοιξε έναν φάκελο που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά ενώ βρισκόταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό του!

Ο κ. Παπαδήμος είχε ξεκινήσει από το γραφείο του στην οδό Ομήρου με προορισμό το σπίτι του στα βόρεια προάστια. Καθόταν στη θέση του συνοδηγού και, εκτός από τον οδηγό, στο όχημα επέβαινε και ένας άνδρας της ασφάλειάς του. Τους ακολουθούσε ένα συνοδευτικό Ι.Χ. και μια μηχανή με αστυνομικούς.

Στις 18.40 το αυτοκίνητο βρισκόταν στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη και ο πρώην πρωθυπουργός άνοιγε τους φακέλους της αλληλογραφίας του, όταν αντιλήφθηκε ότι το περιεχόμενο ενός από αυτούς που ανέφερε ως αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών ήταν ύποπτο και τον πέταξε στο δάπεδο του οχήματος, μπροστά στα πόδια του. Εκείνη τη στιγμή ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη με έναν εκκωφαντικό κρότο που συγκλόνισε την περιοχή!

Μαρτυρία

«Μόλις ακούσαμε την έκρηξη, είδαμε ακαριαία το συνοδευτικό που ακολουθούσε το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου να σταματά. Τρεις άνδρες βγήκαν, άνοιξαν γρήγορα την πόρτα, έβγαλαν τραυματισμένο τον κ. Παπαδήμο και τον οδηγό, που ήταν χτυπημένος στην πλάτη» ανέφερε στην «Espresso» αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε: ««Μόλις άνοιξαν οι πόρτες, βγήκαν καπνοί, έβγαλαν τον κ. Παπαδήμο, τον ξάπλωσαν στο πεζοδρόμιο… Το ασθενοφόρο ήρθε έπειτα από 25 λεπτά. Τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο».

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας, οι οποίοι απέκλεισαν τον χώρο, περισυλλέγοντας υπολείμματα για εξέταση, ενώ ερεύνησαν και το αυτοκίνητο για το ενδεχόμενο να υπήρχε και δεύτερο τρομοδέμα. Ως τον περασμένο Ιανουάριο ο πρώην πρωθυπουργός είχε 12 αστυνομικούς στην ασφάλειά του, οι οποίοι όμως στη συνέχεια μειώθηκαν σε οκτώ.

f2 3

Οπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, η τρομοκρατική επίθεση «δείχνει» ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που είχαν προαναγγείλει χτυπήματα σε συνέχεια του σχεδίου «Νέμεσις». Μάλιστα, ανέλαβαν με επιστολή τους την ευθύνη για την αποστολή 10 παγιδευμένων φακέλων που είχαν ταχυδρομήσει μέσω των ΕΛ.ΤΑ. τον περασμένο Μάρτιο.

Ερευνες για τρομοδέματα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή, ενημερώθηκαν οι φρουρές όσων θεωρούνται ενδεχόμενοι στόχοι των τρομοκρατών, κυρίως όσοι έπαιξαν ρόλο στα δρώμενα της χώρας από την αρχή της περιόδου της οικονομικής κρίσης.

Ηδη διεξάγονται έρευνες για τρομοδέματα σε ταχυδρομεία και κυρίως στην κεντρική διανομή των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι. Κι αυτό γιατί οι αξιωματικοί θεωρούν ότι τα παγιδευμένα δέματα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στέλνονται μαζικά και όχι μεμονωμένα, γεγονός το οποίο θέτει όλους όσοι εμπλέκονται σε απόλυτη επιφυλακή και εγρήγορση.

Εκτός κινδύνου με θραύσματα στον δεξί μηρό

Σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο εφημερεύον Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, φέροντας επιφανειακά τραύματα στον θώρακα, στο πόδι και στην κοιλιακή χώρα.

Αμέσως οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) όπου έφτασαν ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με τον οδηγό και τον άνδρα της ασφάλειάς του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις ήταν εκτός κινδύνου. Ο πρώην πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, στην οποία δεν βρέθηκαν ευρήματα κι έτσι οι γιατροί του Ευαγγελισμού έκριναν ότι ήταν έτοιμος να μπει στο χειρουργείο προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση για να του αφαιρεθούν από τον δεξιό μηρό θραύσματα από την έκρηξη. Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε με το περιβάλλον του.

Οι συνοδοί του έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...