«Μπλόκο» στον Γιάννο

Πώς η εισαγγελέας «εγκλώβισε» στην Ελλάδα το ζεύγος Παπαντωνίου

Πώς η εισαγγελέας «εγκλώβισε» στην Ελλάδα το ζεύγος Παπαντωνίου

Με καλοζυγισμένες και γρήγορες κινήσεις πέτυχε τον στόχο της η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, «εγκλωβίζοντας» στην Ελλάδα το ζεύγος Παπαντωνίου, που οι φήμες το ήθελαν να μετοικεί μόνιμα στο εξωτερικό!

Οταν στα εισαγγελικά γραφεία άρχισαν να ακούγονται ψίθυροι για εγκατάσταση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου σε πόλη εκτός Ελλάδος, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κατάφερε με μια κίνηση ματ να αποφύγει την ενδεχόμενη φυγοδικία.
Μόλις το ζευγάρι έφτασε στην Ελλάδα, του επέβαλε τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, προκειμένου να διασφαλίσει την παρουσία του στην ανάκριση που θα διενεργηθεί σε βάρος του για μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς. Η επόμενη κίνηση μετά τις εξελίξεις της περασμένης Παρασκευής είναι η κλήση του Γιάννου Παπαντωνίου σε απολογία για την υπόθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς του σε συνδυασμό με τα τουλάχιστον τέσσερα ακίνητα που απέκτησε.

Ποσά 3.000.000 ευρώ

Η «λίστα Μπόργιανς», που έφτασε πέρυσι στην Ελλάδα, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός λογαριασμού του Γιάννου Παπαντωνίου στην τράπεζα UBS. Αυτός ο λογαριασμός, ο οποίος το 2006 φέρεται ότι είχε ποσά ύψους 3.000.000 ευρώ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άσκηση δίωξης. Πρόκειται για έναν από τους τρεις λογαριασμούς, για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές Αρχές.

Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται -κατά πληροφορίες- ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα του ζεύγους παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση και είναι δυσανάλογα με τις καταθέσεις τους, αλλά και με τα χρήματα που απαιτήθηκαν για την αγορά τεσσάρων ακινήτων.
Οι εισαγγελείς απορρίπτουν το ενδεχόμενο της φοροδιαφυγής, αφού τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγός του δεν είχαν επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν υπήρχε δυνατότητα για αδήλωτα εισοδήματα. Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει, λοιπόν, η πιθανότητα τυχόν παράνομων αμοιβών για τουλάχιστον έξι εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν επί υπουργίας του.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ