Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ένα ζευγάρι που είχε χωρίσει ξανασμίγει

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Instagramικά παιχνιδάκια για Μάστορα και Καληφώνη

Χωρισμός ή απλώς μια κρίση στη σχέση του ζευγαριού;...

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Κ. Κυρανάκης: «Ο πολιτικός πρέπει να είναι σαν τη βότκα»

► Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξομολογείται
► Η σχέση της βότκας με την πολιτική και η μελαχρινή που έχει μπει στη ζωή του

Μεγάλωσε σε μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μάνα να στέκεται στο πλάι του και με τους δύο ρόλους, ως ανύπαντρη μητέρα. Δηλώνει «σε σχέση», με μελαχρινό κορίτσι, έχει πέντε κολλητούς φίλους, γράφει τις ομιλίες του ακούγοντας house μουσική και πίνει βότκα με πάγο. Ο λόγος για τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη!

Το επίθετο «Κυρανάκης» είναι βολιώτικο ή κρητικό;
Εχω ρίζες από τον Βόλο και την Κρήτη. Μεγάλωσα στην Αθήνα, αν και έχω γεννηθεί στο Λουξεμβούργο και έχω περάσει αρκετά χρόνια στις Βρυξέλλες. Σπίτι μου όμως πάντα θεωρώ την Αθήνα, που κατά τη γνώμη μου είναι η πιο ζωντανή πόλη της Ευρώπης. Το «Κυρανάκης» είναι βολιώτικο.

Εχω ακούσει ότι η μητέρα σου σε μεγάλωσε μόνη της. Ισχύει;
Ναι, ισχύει. Η μητέρα μου ήταν πάντα μια πολύ δυναμική γυναίκα, δούλευε από μικρή. Υπήρξε πρωταθλήτρια στην κολύμβηση και ήταν από τις πρώτες Ελληνίδες που κατάφεραν να εργαστούν στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ζούσε τότε μεταξύ Αθηνών, Βόλου, Βρυξελλών και Λουξεμβούργου. Κάποια στιγμή το 1986 γνώρισε τον πατέρα μου στη Σκιάθο. Δεν κατέληξαν μαζί και η μητέρα μου πήρε τη γενναία απόφαση να με κρατήσει και να με μεγαλώσει μόνη της.

Πολύ δύσκολο να σηκώσει μια γυναίκα μόνη της αυτό το βάρος. Πώς τα κατάφερε;
Θαυμάζω πολύ την υπομονή της σε δύσκολα χρόνια να πάρει την απόφαση να με μεγαλώσει μόνη της. Της χρωστάω πάρα πολλά. Και ήταν πολύ συνειδητή αυτή η απόφαση. Ηταν 36 ετών τότε. Δεν επρόκειτο, δηλαδή, για έναν εφηβικό έρωτα.

sthwtyh 4

Είναι περήφανη για σένα;
Δεν μου το λέει συχνά! Είναι γενικά μια αυστηρή γυναίκα και δεν διστάζει να μου κάνει έντονη κριτική, αν και δεν της αρέσει ο χώρος της πολιτικής. «Να τους προσέχεις τους πολιτικούς», μου λέει, «να μην τους εμπιστεύεσαι, να μην τσακώνεσαι πολύ με τους συριζαίους γιατί δεν καταλαβαίνουν ό,τι και να τους πεις».

sthwtyh 1Στα χρόνια που μεσολάβησαν γνώρισες τον πατέρα σου;
Ναι, τον γνώρισα. Τον έχω δει όμως λίγες φορές στη ζωή μου. Σήμερα δεν ξέρω πού είναι.

Πώς είναι να μεγαλώνεις έτσι; Ξεπεράστηκε αυτό;
Εγώ από πολύ νωρίς κατάλαβα ότι είμαι μόνος μου και πρέπει στη ζωή να τα καταφέρω μόνος μου. Αυτό δεν αποτελεί μομφή για τη μητέρα και τον πατέρα μου, απλά λόγω της οικογενειακής μου κατάστασης πήρα μια απόφαση πολύ νωρίς στη ζωή μου. Δηλαδή ότι πρέπει να διαμορφώσω την προσωπικότητά μου, να βρω τα πατήματά μου, να βάλω τους στόχους μου και να υλοποιήσω τα όνειρά μου.

Να δουλέψω γι’ αυτά σκληρά, αλλά μόνος μου.

Δουλεύω από 19 χρονών, γιατί ήθελα να έχω το δικό μου εισόδημα. Τα πρώτα μου ένσημα τα πήρα σε κατάστημα ρούχων εδώ στην Αθήνα.

Η γιαγιά κι ο παππούς, μεγάλη αγάπη;
Ο παππούς μου κατά σύμπτωση είχε κι αυτός μια επιχείρηση με είδη ρούχων στον Βόλο. Η γιαγιά μου ήταν από μια οικογένεια γιατρών. Δεν είμαι από πολιτική οικογένεια.

sthwtyh 6

Η γιαγιά Καίτη στις ευρωεκλογές, και ήταν λίγους μήνες προτού φύγει από τη ζωή, στα πολύ τελευταία της, κατάφερε να πάει, έστω και με την πατερίτσα, υποβασταζόμενη, να με ψηφίσει. Ηταν πάντα πολιτικοποιημένη η γιαγιά. Στις ευρωεκλογές του 2014 που ήμουν υποψήφιος και της πήγα τα προεκλογικά μου φυλλάδια, ένιωσε πολύ υπερήφανη και δάκρυσε. «Εφυγε» λίγους μήνες μετά. Συγκινούμαι πολύ με την ανάμνηση της γιαγιάς μου.

Τι σε ρωτούσε;
Πάντα με ρωτούσε τι κάνω με τις σχέσεις μου και αν είμαι με καμιά κοπέλα.

Υπήρξε κάποια πολύ δύσκολη στιγμή για σένα τα τελευταία χρόνια;
Η περίοδος που η μητέρα μου είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Σήμερα είναι μια χαρά, αλλά πέρασε δύσκολα. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, μόλις είχε χάσει τη δική της μητέρα, τη γιαγιά μου. Ηταν δύσκολα τόσο για την ίδια όσο και για μένα. Σημασία όμως έχει, όταν πέφτεις, να ξανασηκώνεσαι.

Τι σου λένε οι φίλοι σου που ασχολείσαι με την πολιτική;
Εχω την τύχη να έχω πολύ καλούς φίλους. Με την παρέα μου γνωρίστηκα στα φοιτητικά χρόνια, στη Νομική Αθηνών. Είμαστε έξι κολλητοί και προσφάτως έχουμε κουμπαριάσει κιόλας. Οι τρεις έχουμε παντρέψει τους άλλους τρεις!

sthwtyh 7

Πρέπει να σου πω ότι είναι πολύ σημαντικό να έχεις φίλους εκτός πολιτικής. Σε προσγειώνουν στην πραγματικότητα. Είναι πάντα ειλικρινείς μαζί μου. Μου λένε τα καλά και τα κακά, αλλά με στηρίζουν πάντα. Και στα λάθη μου.

Κορίτσι υπάρχει;
Ναι, υπάρχει. Θεωρεί όμως την πολιτική σάπιο χώρο. Εχει πολύ διαφορετικές απόψεις από τις δικές μου, καμιά φορά τσακωνόμαστε γι’ αυτό. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ πολύ υγιές που έχει τις δικές της απόψεις και έχει το θάρρος να μου τις πει. Ακόμη κι αν διαφωνούμε, θέλω να τις ακούω.

Είναι ξανθιά ή μελαχρινή;
Μελαχρινή. Για μένα δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Μου αρέσουν οι μελαχρινές.

Τι μουσική ακούς;
Μου αρέσει πολύ η house μουσική. Μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή των μαγαζιών εδώ στην Ελλάδα, αλλά εγώ είμαι φανατικός. Αγαπημένος dj o Axwell και παλιότερα οι Swedish House Mafia. Οταν τους είχα ακούσει live στη Στοκχόλμη, είχα τρελαθεί. Από τις καλύτερες βραδιές της ζωής μου. Κάποια στιγμή είχα μαζί με έναν φίλο, τον Πάρη, και μια εκπομπή σε web radio και παίζαμε house. Εννοείται μας άκουγαν ελάχιστοι.

Τι σου δίνει αυτή η μουσική;
Συναισθήματα. Μπορώ να σου πω ότι τις πιο σημαντικές ομιλίες μου τις έχω γράψει ακούγοντας δυνατά house μουσική. Και τους πιο μεγάλους στόχους τούς έχω αποφασίσει δυναμώνοντας την ένταση στο αυτοκίνητο σε στιγμές που γυρνάω σπίτι αργά. Η μουσική μού έχει αλλάξει την ψυχολογία σε σημαντικές στιγμές της ζωής μου.

Αν ήμασταν τώρα σε μαγαζί, τι ποτό θα έπαιρνες;
Βότκα με πάγο. Η βότκα είναι όπως πρέπει να είναι ένας πολιτικός. Η βότκα έχει τρία χαρακτηριστικά: Είναι δυνατό ποτό, διαφανές και σε χτυπάει κατευθείαν, δεν παίζει παιχνίδια. Ετσι πρέπει να είναι και ο πολιτικός. Δυνατός, διαφανής, ευθύς.

offer

Το μικρόβιο για τα κοινά και η λίστα «Forbes»

Ο Βολιώτης με τα All Star, που νίκησε τη… Μέρκελ κερδίζοντας τη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, ετοιμάζεται για τη Β’ Αθηνών ως υποψήφιος βουλευτής και εξηγεί γιατί μπήκε στην πολιτική

Είσαι 30 χρονών, από πού ξεκίνησες την πολιτική σου διαδρομή;
Ασχολούμαι με την πολιτική από το σχολείο. Είχα πάντα το μικρόβιο. Ουσιαστικά όμως μπήκα στον «χάρτη» στα 26 μου, όταν κατάφερα να εκλεγώ πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ηταν μια δύσκολη καμπάνια, είχα απέναντί μου τη γερμανική Νεολαία του κόμματος της Μέρκελ και πολλές μεγάλες χώρες. Από τότε άλλαξαν πολλά στη ζωή μου. Σήμερα, έπειτα από δύο θητείες στην Ευρώπη, θέλω να κυνηγήσω τον επόμενο στόχο που είναι οι βουλευτικές εκλογές.

sthwtyh 5

Θέλω να γίνω η φωνή όσων ζητούν ανανέωση στο πολιτικό σύστημα. Και θέλω να εκφράσω τη γενιά μου, τους νέους ανθρώπους που σήμερα δεν ακούγονται. Γι’ αυτό μπαίνω στην πολιτική.

Γιατί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άνθρωπος που πιστεύει πολύ στους νέους. Δίνει χώρο σε νέους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν πολιτικά, ακόμη κι αν κάποιες φορές κάνουν και λάθη. Δεν είναι καταπιεστικός, δεν είναι περιοριστικός, γιατί ξέρει πως, μόνο αν πέσεις στο νερό και κολυμπήσεις, θα γίνεις καλύτερος. Αυτό που μου είπε και μένα όταν συνεργάστηκα μαζί του: «Εγώ θα σου δώσω τον χώρο σου αλλά θα πρέπει να πέσεις στο νερό και να κολυμπήσεις μόνος σου».

Μπήκες στη λίστα «under 30» της Ευρώπης του περιοδικού «Forbes». Τι σημαίνει αυτό για έναν 30άρη;
Αυτό που έγινε με το «Forbes» είναι η μεγαλύτερη τιμή που είχα μέχρι τώρα στη ζωή μου. Το περιοδικό είναι διεθνούς κύρους και με έβαλε και το 2016 σε μια λίστα από την οποία έχει περάσει η Αντέλ, η Σαράποβα και ο Στέφεν Κάρι. Στην αντίστοιχη αμερικανική λίστα για το 2016 ήταν και η 28χρονη εκπρόσωπος Τύπου της καμπάνιας του Τραμπ.

Νιώθω ότι είναι μια τεράστια δικαίωση όλων αυτών των χρόνων που ασχολούμαι με την πολιτική και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, προσπαθώντας να δυναμώσω τη φωνή των νέων στα κέντρα αποφάσεων.

sthwtyh 2

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...