Στη Βουλή ο «πόλεμος των άστρων»

Κατατέθηκε ερώτηση για το σκάνδαλο στο Δημοκρίτειο που αποκάλυψε η «Espresso»

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ 

Tο θέμα της «Espresso» για τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος διώκεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης και ελέγχεται για ανύπαρκτα εργαστήρια στο πλαίσιο διαστημικού προγράμματος το οποίο έχει αναλάβει έφτασε στη Βουλή.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Κυριαζίδης κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

«Γιατί ο υπουργός Παιδείας δεν έχει δείξει την ίδια ευαισθησία και δεν έχει απαντήσει στο σχετικό έγγραφο του ΔΠΘ (αρ. πρωτ. ΕΠ 7402/25.01.2017) για λήψη μέτρων σχετικά με δύο καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ κατά των οποίων έχει ασκηθεί από τις εισαγγελικές Αρχές ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, από τα οποία προκύπτει ζημιά άνω των 2.000.000 ευρώ για το ΔΠΘ και κατ’ επέκταση για το Ελληνικό Δημόσιο;» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση των βουλευτών.

Η «Espresso» στις 23 Μαΐου αποκάλυψε τη δίωξη του καθηγητή και τις απίστευτες καταγγελίες του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιου Καραμπίνη σχετικά με «ανύπαρκτα εργαστήρια» που είχαν ως ερευνητικό αντικείμενο το… Διάστημα.

Εκτός από τις καταγγελίες, η «Espresso» έφερε στο φως της δημοσιότητας και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων στους οποίους ανατέθηκε ο έλεγχος του προγράμματος, αλλά και την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου με την οποία διατάχθηκε η «αποχή του καθηγητή από την άσκηση των ακαδημαϊκών του καθηκόντων».
Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση, ανεστάλη και η πρόοδος «της πειθαρχικής διώξεως μέχρις εκδόσεως οριστικής αποφάσεως ή απαλλακτικού βουλεύματος» για την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ