Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η βάφτιση της κόρης Χατζηγάκη, η μίνι δεξίωση και οι… εκλογές

Ο γιος του πρώην υπουργού, ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων

Ο γιος του πρώην υπουργού, ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων

Βαφτίσια με… πολιτικό περιεχόμενο για τον γιο του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, Μικέλη, και υποψήφιο βουλευτή του νομού Τρικάλων, όταν έρθει η ώρα φυσικά.

Ο Μικέλης Χατζηγάκης και η Αγγελική Χατζηγάκη – Παπαντωνίου βάφτισαν τη μικρή κόρη τους Ελισάβετ, στην Κηφισιά. Η βάφτιση έγινε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και στη συνέχεια ακολούθησε μια μίνι δεξίωση στο σπίτι της Αγγελικής, στο Κεφαλάρι.

Νονός της μικρής Ελισάβετ ήταν Αμερικανός, φίλος του Μικέλη, από την εποχή που σπούδαζαν μαζί στη Βοστόνη, ο οποίος σήμερα είναι λέκτορας Αμερικανικής Πολιτικής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.

Με τη Ν.Δ.

Το νεαρό ζευγάρι μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Βοστόνης και… Τρικάλων, καθώς ο Μικέλης έχει ήδη λάβει την απόφαση να είναι υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα με τη Νέα Δημοκρατία.

Η οικογένεια Χατζηγάκη είναι από τα παλαιότερα πολιτικά τζάκια της Ελλάδας και ο Μικέλης προετοιμάζεται να συνεχίσει την παράδοση 140 ετών πολιτικής. Τον τελευταίο χρόνο συμμετέχει ενεργά στο κόμμα ως εμπειρογνώμονας στο κυβερνητικό πρόγραμμα, στον τομέα των «κόκκινων» δανείων και της προσέλκυσης επενδύσεων.
Να τους ζήσει το μωρό!

Ψυχραιμία και δάκρυα

❱❱«Είμαστε ψύχραιμοι» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, όταν τη ρωτήσαμε για την πορεία του κόμματός της και το Eurogroup. Μόνο που η ίδια δεν ήταν και τόσο ψύχραιμη – και δικαιολογείται, αφού ακόμη είναι πολύ πρόσφατη η απώλεια του συζύγου της Λουκιανού Κηλαηδόνη. Κάποιος, λοιπόν, της θύμισε κάτι σχετικό χθες, στο κατάμεστο από βουλευτές και υπουργούς καφενείο της Βουλής, και για λίγο έτρεξαν δάκρυα από τα μάτια της Αννας. Ηταν τα δάκρυα της Αννας για τον Λουκιανό.

sdfsa

❱❱Ο Μπαλαούρας είναι έτοιμος για κάμπινγκ με το φουσκωτό πράσινο σακίδιο και ο Δρίτσας ακούει… ποιος ξέρει τι! Αυτό το ενσταντανέ πιάσαμε. Οι δυο τους, ο Μάκης Μπαλαούρας (αριστερά) και ο Θοδωρής Δρίτσας (δεξιά), εκπροσωπούν δύο τελείως διαφορετικές σχολές του ΣΥΡΙΖΑ: ο Μπαλαούρας, ο λαϊκός συριζαίος με το σακίδιο-αξεσουάρ, και ο Δρίτσας, η «αριστοκρατία» του κόμματος. Η Αριστερά έχει δύο κορυφαίες τάσεις, εκτός από τις δεκάδες πλατφόρμες σκέψης που διαθέτει: την ελίτ-διανόηση και το χύμα-λαϊκό που απλώνεται σε όλη τη Βουλή σήμερα. Μπροστά στην εξουσία, όμως, μια χαρά τα βρίσκουν «λαός και Κολωνάκι».

❱❱Τη γιορτή του νηπιαγωγείου της Βουλής, που γίνεται σήμερα, προετοίμαζαν οι δασκάλες και οι νηπιαγωγοί, χθες το απόγευμα, στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου. Για τον λόγο αυτόν απομακρύνθηκαν οι βουλευτές από τα καναπεδάκια τους. Η εξέδρα με τα παιδικά παιχνιδάκια και το πράσινο κροκοδειλάκι στήθηκε για να πουν τα ποιηματάκια τους τα βλαστάρια των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής που φιλοξενούνται στο νηπιαγωγείο.

Πολυεθνική γιάπηδων

❱❱Παραπονιούνται οι βουλευτές της Ν.Δ., κυρίως οι παλαιότεροι, που έχουν ζήσει αλλιώς το κόμμα, ότι τα νέα γραφεία στο Μοσχάτο μοιάζουν να είναι μια «ψυχρή πολυεθνική γιάπηδων, παρά ένα ζωντανό κόμμα».

Οπως λένε στη στήλη, η εικόνα που παρουσιάζει εκεί η Ν.Δ. δεν θυμίζει κόμμα. Κι αυτό γιατί ο επισκέπτης εισέρχεται σε γραφεία απρόσωπα, σε χώρο με σχεδόν νεκρική ησυχία, ακριβώς όπως συμβαίνει σε ορισμένες εταιρίες – κατάψυχρα!
Αυτή η ζωντάνια και η ζύμωση που υπήρχαν παλιά στη Ρηγίλλης, αλλά και μετέπειτα, και που συναντώνται σε όλα τα κομματικά γραφεία, εκεί δεν υπάρχει. Κι αυτό οι έμπειροι πολιτικοί το αναφέρουν ως πολύ αρνητικό σύμπτωμα.
Μπορεί να έχουν δίκιο. Θα πάμε να το διαπιστώσουμε.

Πάντως, τα κόμματα, το ίδιο και οι εφημερίδες που γνωρίζουμε καλά, χωρίς ζωντάνια, φωνές, διαπληκτισμούς και αλισβερίσια με το χαρτομάνι χάνουν την προσωπικότητά τους και είναι κάτι άλλο.
Ισως ένα μοντέρνο κόμμα, το κόμμα του Κυριάκου.

(!)

dasos

Ο πρώην του Ποταμιού, ηθοποιός Νίκος Ορφανός, με το που άφησε τη Βουλή πήρε τα βουνά. Εκανε πεζοπορία στο δάσος του Σπερχειού ύστερα από μια φοβερή καταιγίδα που είχε προηγηθεί στην Υπάτη, όπως λέει. Ο Νίκος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, μιλά για τα πολύ κακώς κείμενα της πολιτικής, τα οποία γνώρισε. Γι’ αυτό αποφάσισε να τη δει… οικολογικά!

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...