Παράταση μετά το μπάχαλο

Νέα προθεσμία για τα ανασφάλιστα I.X.

Νέα προθεσμία για τα ανασφάλιστα I.X.

Μετά το φιάσκο με τις λανθασμένες διασταυρώσεις των ανασφάλιστων οχημάτων και την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι πολίτες τα οχήματα των οποίων είναι κλεμμένα, κατεστραμμένα, βρίσκονται σε ακινησία ή σε διαδικασία μεταβίβασης, τα πρόστιμα των 250 ευρώ για τους περίπου 1.100.000 φορολογουμένους που έλαβαν μέσω TAXISnet, με ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο, παραπέμπονται στις… καλένδες!

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να «παγώσει» το εισπρακτικό μέτρο ως τις 14 Ιουλίου, ακυρώνοντας τα πρόστιμα που έχουν αποσταλεί. Οσοι ασφαλίσουν τα οχήματά τους ως τη συγκεκριμένη προθεσμία δεν θα πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ.

Διασταυρώσεις

Σε περίπου 300.000-400.000 φορολογουμένους με αυτοκίνητα σε ακινησία και σε πολίτες που έπεσαν θύματα λαθών δίνεται ευκαιρία να προχωρήσουν σε διορθώσεις στοιχείων.

Στο ίδιο διάστημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε νέες διασταυρώσεις ανάμεσα στα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιριών και της Εφορίας, ώστε να ληφθούν υπ’ όψιν οι διορθώσεις. Περίπου 11.000 φορολογούμενοι, που ήδη προχώρησαν στην ασφάλιση του οχήματός τους, θα πάρουν πίσω το παράβολο-πρόστιμο των 250 ευρώ.
Ομως, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει διευκρινίσει αν η επιστροφή θα γίνει με την καταβολή μετρητών ή μέσω του συμψηφισμού με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις. Το προβλεπόμενο πρόστιμο είναι 250 ευρώ για ανασφάλιστο μηχανάκι, 500 ευρώ για Ι.Χ. και 1.000 ευρώ για φορτηγά.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ