Ποινική δίωξη για τα Σινούκ του Ακη

Με ακόμη μία ποινική δίωξη βρίσκονται αντιμέτωποι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο στενός συνεργάτης του στην εταιρία SONAK Ηλίας Αρκουμανέας, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. H κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε μετά την παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου (φωτό) και αφορά τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ.

Τα αδικήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κατηγορούμενοι είναι η απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και η ηθική αυτουργία στο συγκεκριμένο αδίκημα.

Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 και από την έρευνα προέκυψε πως τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) ύψους 40.500.000 δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να ζημιωθεί κατά 5.000.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ